Her yerde duymuşsundur ama söyleyeyim yine, kalori açığı bırak. Mesela günde 2200 kcal alman gerekiyorsa bunu 1800-2000'lere düşür. Doymuş yağdan (yani tereyağ, margarin, hayvansal yağ gibi katı yağlardan) uzak dur. Balık yağı çok faydalı yağ ihtiyacını haftada 2 kere balık yiyerek tamamlarsın. Onun dışında yemekleri haşlama tarzı yap, ekstradan yağ koyma hatta eti tavuğu vs. de yağsız al. Aynı şekilde makarna pilav da yağsız olacak. Zorlanacaksın ve bir yerden sonra yiyemeyeceksin ama vücudunu toparla biraz sonra haftada 1 falan cheat meal yaparsın. Karbonhidrattan kesilme, karb yemezsen metabolizman düşer ve daha çok yağlanırsın. Kendimden örnek vereyim:
Kahvaltı etmiyorum, kişiden kişiye değişir edilse iyi olur. Öğlen ve öğleden sonra olacak şekilde tavuk ve pilav yiyorum. Akşam da sebzeli bir et yemeği ve kalan pilavı yiyorum. 1 su bardağı pirinç ve 500g civarı et oluyor aşağı yukarı. Uzun yazdım ama yapılması gereken şey bu, faydasını görürsün. Ve şunu da diyeyim tavuğu pilavı kendim yapıyorum, evde ne çıkarsa onu yiyorum bahane değil yani. Okula falan da saklama termoslarında çok rahat götürebilirsin, ki ben öyle yapıyorum.