Kilo vermem durdu

• Konuyu başlatan m1cope
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 15
  • Görüntüleme 930
Bu kadar hızlı kilo vererek metabolizmanızı yavaşlattınız yüksek ihtimalle. Önceden oturduğunuz yerde 2000 kalori yakarken şu an 1200 - 1300 kalori yakıyor olabilirsiniz. Bence ağırlık antrenmanları ve hit kardiyorlar ile hem metabolizmanızı hızlandırıp hem de daha fit ve estetik bir vücuda sahip olabilirsiniz.

Anlıyorum ama sorun tam da bu işte. Kalori alımını kısıyorum ve yine veremiyorum. En iyi ihtimalle sabit kalıyor kilom. Biraz daha kısarsam kas kaybından çekiniyorum.
Kas kaybı öyle hemen olacak bir durum değil. Buradan direkt olarak şunu yapın diyemem. Kalori açığınızı kapsamlıca kontrol edin.

Bir de spora ara vermişsiniz. Bu da demektir ki kalori vermeniz daha da zorlaşacak. Yani vücudunuz kalori almak için bir neden görmeyecek. Alıştığı düzene devam edecek yani.

Dediğim gibi belli bir süre sonra aldığınız kaloriye vücut alışıyor, kaloriyi doğru şekilde almanız da gerekir. Diyetisyen ile de konuşabilirsiniz.

Yeterli uyku. Yeterli hareket. Yeterli sıvı alımı. Sebze. Bunlar olmadan kilo veremezsiniz. Ayrıca beslenmenizde cips çikolata "kola" tarzı şeyler hemen hemen hiç olmamalı. Kısaca karbonhidrattan kısıp proteine ağırlık vermeniz gerekir.

Yeterli uyku. Yeterli hareket. Yeterli sıvı alımı. Sebze. Bunlar olmadan kilo veremezsiniz. Ayrıca beslenmenizde cips çikolata "kola" tarzı şeyler hemen hemen hiç olmamalı. Kısaca karbonhidrattan kısıp proteine ağırlık vermeniz gerekir.
Beslenmem dediğiniz gibiydi. Arada şekersiz kola içiyordum ama uyku bu kadar etkili mi?
Hem düzensiz hem de normalden ya daha az ya daha çok uyuyup gün içinde sürekli yorgun oluyorum.

Uykunun şöyle bir etkisi olabilir: Çok fazla uyuduğunuzu düşünürsek. Harcamanız gereken kaloriyi harcamamış oluyorsunuz. Veya az uyuduğunuzu düşünürsek. Uyumadığınız sürelerde olması gerekenden fazla abur cubur yerseniz yine kilo alırsınız.

Uykunun şöyle bir etkisi olabilir: Çok fazla uyuduğunuzu düşünürsek. Harcamanız gereken kaloriyi harcamamış oluyorsunuz. Veya az uyuduğunuzu düşünürsek. Uyumadığınız sürelerde olması gerekenden fazla abur cubur yerseniz yine kilo alırsınız.
Uyku böyle bir şey değil hocam.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı