Kilosu Olanlar Göbek Deliğine Dikkat Etsin

Makaleler
3
Yer
Budapeşte
Selam, kilosu göbeği olan arkadaşlar göbek deliğine dikkat etsin. Obez olmasakta normal kilonun üstündeyim, e haliyle göbeğimiz var. 2 Günde bir duş alırım o konuda sorun yok fakat başıma bir şey geldi anlatayım sizin de başınıza gelmesin.
2-3 Gündür akşam eve gelince tişörtü atleti çıkarıp pijamamı giyiyorum atleti çıkarırken tam atletin bitiş bölgesine yakın kötü bir koku geldiğini fark ettim. Neyse bir gün sonra yine aynı koku ama çözemedim hiç aklıma gelmiyordu çünkü. Neyse üçüncü gün göbeğimin altının çok hafif ağrıdığını hissettim sanki gaz varmışta bırakmıyormuşum gibi bir his. Daha sonra farkettim ki bu koku göbek deliğinden geliyor. Göbek deliği iltihabı da deniyormuş bu duruma. Eğer göbekliyseniz dolayısıyla göbek deliğiniz çukur gibi oluyor 1 1,5 cm içeride kalıyor.

Göbek bölgenizdeki kılları kesmezseniz zamanla kıllar dökülüyor. Birde atlet varsa o kıllar göbek ile atlet arasında sıkışıyor göbek deliği boş olduğundan o kıllar göbek deliğine giriyor. Zamanla orada birikiyorlar ve iltihap ve koku oluşuyor.

Göbek deliği ve çevresindeki kılları kısa tutun mümkün oldukça. Her banyodan sonra kulak çöpünün bir ucunu kolanyayla ıslatın göbek deliğini çok zorlamadan kolanyayla beraber temizleyin. Daha sonra yine kulak çöpünün kuru tarafıyla kurutun başınıza gelmesin bu durum.

Büyük ihtimalle kıl dönmesi. Normalde yakalanma olasılığınız çok düşüktür göbek deliğinde olana. Bir de iyi yanından bak ameliyat gerektirmiyor seninki. Kuyruk sokumunda gerçekleşen de maalesef cerrahi müdahale gerekiyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı