Kimlik bilgileri ile ne yapılabilir?

Buğra.Can

Decapat
Daha fazla  
Ben 13 yaşındayım. Bir arkadaşımın isim ve soyisminden aile bağları T.C.'si vb. olayları ortaya çıktı illegal yollardan buldular ve yaydılar ve bana özelden sürekli mesajlar atıyorlar beni tehdit ediyorlar. Kimliğimde yer alan bilgileri örnek T.C. bunları bularak neler yapabilirler? Daha reşit değilim.

Okuyun.

Hiçbir şey olmaz dostum endişelenmene gerek yok. Technopat'ı aç bak belki de bu konu hakkında 30 tane gönderi paylaşılmıştır. Herkesin başına geliyor bu olay. Senin bilgilerinle illegal bir iş yapmaya kalkışan adamın kendisinin başı yanar.

Ekran görüntüsü alıp ss leri karşı tarafa at ve polise şikayet edeceğini söyle. Anayasaya göre ;

Kişisel Verileri Başkasına Verme, Yayma veya Ele Geçirme Suçunun Cezası (TCK md. 136) Kişisel verileri hukuka aykırı olarak verme, yayma veya ele geçirme suçunun cezası 2 yıldan 4 yıla kadar hapis cezasıdır (TCK md. 136).

şeklinde bir madde var. Muhtemelen altlarına s*çacaklar zaten. Öğrendikleri yol ise 2015 AKP'ye oy veren insanların bilgileri sızdırılmıştı. İnternette virüssüz bulamazlar. Paneli kurarkan virüs soktuklarından haberleri bile yoktur eminim.

Ben 13 yaşındayım. Bir arkadaşımın isim ve soyisminden aile bağları T.C.'si vb. olayları ortaya çıktı illegal yollardan buldular ve yaydılar ve bana özelden sürekli mesajlar atıyorlar beni tehdit ediyorlar. Kimliğimde yer alan bilgileri örnek T.C. Bunları bularak neler yapabilirler? Daha reşit değilim.

Hiçbir şey yapamazlar şu anda isim ve soy isim ile herkesin her şeyi bulunabiliyor zaten.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı