Kimliklerin ifşalanması

waltmeisterrr

Megapat
Selam arkadaşlar, belki bu tarz konulardan yüzlerce defa görmüşsünüzdür ancak yine de paylaşmak istiyor insan.

Artık bu ifşalanma meselesi 2016 Mernis'i aşmış sanırım çünkü o zamanlar sadece 18 yaşından büyük olanlar bulunabiliyorken şimdi ise yeni doğana kadar bulunabiliyor sanırım. Sonuçta bende o zamanlar 18 yaşında değilim ancak bulundum. Sadece telefon numarası sorgusuyla. Elde edebileceği bilgiler ise kimlik, iş, aile (tüm soyağacı), adres, eğitim, sağlık, vesikalık ve mülk... Belki daha niceleri var. Şanslıyım ki arkadaşım sadece 1 haftalık panel gibi bir şey almış ve tek amacı kendisine yaşatan kişiyi bulmak. Bende meraktan sorup ederken bunları öğrenebileceğini öğrendim.

Şahsen ben yaşasaydım bir şey yapılacağını sanmıyorum ancak gerçekten sapıkları denk gelirse çelenk yollayabiliyor şahit olmuşluğum var. Oyun nickiniz çelenkin üzerinde yazıyor bildiğiniz.

Ben bir süredir numaramı değiştirmeyi düşünüyordum, oyun ortamından vesaire tanıştığım kişilerle komple bağımı kesmek istediğim için. En azından ufakta olsa faydalı olur sanırım. Sizin bu konu hakkında düşünceniz nedir? Hiç buna benzer bir durum yaşadınız mı?

İlave: CharmQuell'in bu konu hakkında bir videosunu izledim. Sonlarında Jahrein ile konuştuklarında Tem'in bunun peşinde olduğu söylediğini ve eskisi kadar olmadığını belirtmişti.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu insanlardan kaçamazsın. Kaçmak istiyorsan gidip bir köye yerleş. Günümüz hayatı böyle, elimizden bir şey gelmiyor. Olabildiğince böyle ortamlardan uzak dur.
En azından günümüz Türkiye'si böyle, kimsenin şahsi bilgilerinin değeri yok ve buna müdahale eden de yok.
Köyde bile bulurlar hocam belki bir şey gönderemezler sadece oraya da kimse uğramaz diye.

Nasıl bir yere düştük kimliğimiz bile güvenli değil ya...
Bu tarz verilere artık çocuklarda fazla efor sarfetmeden ulaşabildiği için tehditten ilerisi kalmıyor çoğu durumda ancak dediğim gibi işin sapığı sizi bulduğunda ciddi sarkabiliyor. Alışılması gereken yeni bir standart oldu artık sanırım devlette fazla el atmadığı için.

Bu ülkede yaşayan vatandaşların 2016 yılında doğru bir şifreleme ile kimlik bilgileri bile korunamadı.

Özellikle de 2016 yılında yaşanan veri sızdırma başarısızlığından beri herkesin kimliği ve adres bilgisi ortalıkta çocuklardan lamerlara kadar geziyor.

Bu başarısızlığın üzeri sessizlik ile örtüldü ve herkesin kimlik bilgisini değiştiremeyecekleri için de yaşanmamış gibi davranılıyor.

Son düzenleme:
Bu tarz verilere artık çocuklarda fazla efor sarfetmeden ulaşabildiği için tehditten ilerisi kalmıyor çoğu durumda ancak dediğim gibi işin sapığı sizi bulduğunda ciddi sarkabiliyor. Alışılması gereken yeni bir standart oldu artık sanırım devlette fazla el atmadığı için.
Hocam bunun yaşla alakası yok ki çok küçük bir para veren bir platforma katılıp buluyor bilgileri zaten. Her yaştan biri yapar. 2020'de evime 31 poşetli bir yemek siparişi veren birisi vardı ama beceriksiz çocuk gitmiş kendi hesabından vermiş. Hangi hesaptan verdiğini bulduk ve çocuk siparişi verdiği yere parayı transfer etti korka korka.

Gerçekten sinir bozucu durum. Böyle bir durum yaşadım ve daha önce buna benzer durum yaşamadım.

Hocam bunun yaşla alakası yok ki çok küçük bir para veren bir platforma katılıp buluyor bilgileri zaten. Her yaştan biri yapar. 2020'de evime 31 poşetli bir yemek siparişi veren birisi vardı ama beceriksiz çocuk gitmiş kendi hesabından vermiş. Hangi hesaptan verdiğini bulduk ve çocuk siparişi verdiği yere parayı transfer etti korka korka.
Hocam işte ondan dolayı bende korkmuyorum bunu böyle 1-2 çocuk yaptığı için çoğu durumda bir yerden fire veriyorlar ancak asıl sıkıntı neden böyle bir şeyi biliyorlar? Ben teknolojiye ilkel değilim, içli dışlıyımdır hatta ama ben çocukken karşı apartmanda oturan "en iyi arkadaşımla" çıkar top oynardım. Daha 20 yaşına bile girmedim ancak benden 3-4 yaş küçüklere çok uzak hissediyorum kendimi. Sosyal medya bağımlılığı (özellikle Tiktok.) Sanalda bu tarz işler vs. garip hissediyor insan.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı