Kimseyle konuşma isteğimin kalmaması

Tatsuhiro Satou

Hectopat
Katılım
6 Eylül 2019
Mesajlar
1.471
Makaleler
1
Çözümler
9
Yer
İzmir
2-3 yıldır kimseyle konuşmak için can atmadım. Hep karşı taraf konu açar ben öyle konuşurum o da 5-10 saniye sürer çünkü karşı taraf benden çabuk sıkılır. Aklıma konuşucak konu gelmez. Ve şunu çok merak ediyorum okulda bu kadar konuşcak şey nasıl buluyorsunuz? Benim aklıma hiçbir şey gelmiyor. Cidden kimseyle eğlenceli düzgün iletişim kuramıyorum kurmaya çalışsam da çok yapmacık olduğumu hissediyorum çok sıkıcıyım. Nasıl düzeltebilirim?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Demek ki kafa dengin değil konuştuğun şahıslar. Kafa dengi biri olsa laf lafı açar.
Bir kere de sen konuşma başlat. Tek onlar mı başlatsın?
Hocam dünyadaki hiç kimse mi benle kafa dengi değil.
Başlatmaya çalışıyorum ama aklıma konu gelmiyor okulda herkesin birbirine nasıl akıllarına direk bir konu gelip konuşup eğlenebiliyorlar anlayamıyorum.
 
Konuşurken zevk almaya bak mesela ben aynı ilgi alanlarımız olduğu arkadaşlarım ile sohbet etmeyi çok seviyorum bıraksalar bütün gün sohbet ederim çok kaliteli zaman geçiyor ama boş kişiler insanı sıkıyor.
Bütün gün nasıl sohbet edebiliyorsunuz ben gerçekten anlayamıyorum. Hiç mi karşıdakinden sıkılmıyorsunuz beni gören herkes sanki benden çok sıkılıyormuş gibi hissediyorum.
 
Kimseyle konuşmadığınız için insanlarla konuşmakta sıkıntı çekiyor olabilirsiniz. Yani demek istediğim birisiyle konuşmadıkça ufuk gelişmez bir şeyler alamazsın, öğrenemezsin, toplumla veya insanlarla paylaşacağın bir şey olmaz. Demek istediğim sorunu kendiniz yaratıyorsunuz. Kendinizden emin bir şekilde karşınızdakiyle sohbete girin, sohbet ne kadar saçmalarsa saçmalasın heyecanlandığını aklınıza konu gelmediğini falan çaktırmayın. Allah ne verdiyse konuşun bir şeyler devamı gelir o sohbetin istemeseniz bile.
Konuşmak istemiyorsan konuşma. Kendini neden konuşmaya şartladınız ki? İlla kafa dengi biri çıkar.
İnsanlar konuşarak, anlaşarak sorunlarını çözer. Kendisini böyle şartlandırması tam tersine daha iyi.
 
Konuşmak istemiyorsan konuşma. Kendini neden konuşmaya şartladınız ki? İlla kafa dengi biri çıkar.
Şartlamamın sebepi okulda tek başıma kalmak biraz kötü. Kendimi yalnız hissediyorum. Yalnız kalmak benim için çok sorun değil ama başkalarını görünce ben de onlar gibi olmak istiyorum. Ben de biraz eğlenmek istiyorum.
 
Okulda tek başıma kalmak biraz kötü. Kendimi yalnız hissediyorum. Yalnız kalmak benim için çok sorun değil ama başkalarını görünce ben de onlar gibi olmak istiyorum. Ben de biraz eğlenmek istiyorum.

Hmmm. İlgilendiğin alanlar nelerdir? Herkesin kafa dengi olacağı birbiriyle anlaşacağı insanlar vardır.
 
Bütün gün nasıl sohbet edebiliyorsunuz ben gerçekten anlayamıyorum. Hiç mi karşıdakinden sıkılmıyorsunuz beni gören herkes sanki benden çok sıkılıyormuş gibi hissediyorum.
Ortak bir konu bulunca zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorsun bütün gün dediğimde lafın gelişi yani uzun süre demek istiyorum.
 

Geri
Yukarı