Kimseyle muhattap olmak istememek

WolreaG

Hectopat
Makaleler
4
Yer
İzmir
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RX 570, 8 GB RAM, i5-4590
Merhaba ben 18 yaşında hiç arkadaşı olmayan ve bu durumu normalleştirmeye çalışan birisiyim. Arkadaşım yok ve arkadaşı olup halı sahaya gidenleri, alışveriş merkezinde boş boş dolaşan insanları tabii kıskanıyorum istiyorum. Veya karşı cinsle buluşmayı sohbet etmeyi çok istiyorum ama 18 yıllık hayatımda ve lisedeki hayatım boyunca hep sakin, saf ve boş birisi olduğum için ne bir arkadaşım ne de karşı cinsle bir muhabbetim oldu. Bu durum beni ne kadar üzsede bundan sonra da olmayacağını düşünüyorum. Instagram'dan kimseyle konuşmam, kimseye istek atmam. Kızlarla bile tanışmak istemem çünkü dalga geçilirim, küçük düşürülürüm diye korkuyorum ve cevap vereceklerini de sanmıyorum. Çünkü hayatım boyunca hep sessiz, bir gruba dahil olamayan ama herkes tarafından da sevilen birisi oldum. Bu durumdan memnun muyum diye sorarsanız memnun olmaya çalışıyorum ama değilim. Bazen hafta sonları büyük alışveriş merkezlerine gidiyorum bir yemek bir kahve içiyorum ve o masada tek oturup boş boş telefona bakıyorum ama bu durumda bile mutlu olamıyorum. Yani en iyi arkadaşınız kendiniz olun diyorlar evet doğrudur bende olmaya çalışıyorum kendi arkadaşım ama hayatta bir hedefimin olmaması, problem çözüm odaklı olmamam ve yeni insanlarla tanışmamam beni nedense farkında olmadan tüketiyor. Lise sona gidiyorum ve lisede de arkadaşım olmadı, arkadaşım sandığım kişiler birer birer satıyor çünkü eskiden susuyordum fikir bile belirtmiyordum ve fikirlerimi belirtmeye, bana karşı yapılanlara karşı çıkmaya ufaktan başlayınca arkadaşsız kaldım. Yaşadığım olayları çok düşünen birisi değilim çok üzülen de birisi değilim, tabiri caizse yüzsüz oldum artık. Bana edilen hakaretler, küfürler veya zorbalayan kişileri umursamıyorum, tabii 10-15 dakika umursuyorum üzlüyorum ama sonra unutuyorum yani bu duruma alıştım ben.

Bu konuyu açmamdaki sebep aslında değişmek isteme. Konuşma problemimi yenmek için kitap okumaya başlamak istiyorum ama zaman bulamıyorum. Arkadaş edinmek istiyorum ama edinme korkum var kim ile konuşacağım nasıl tanışacağım sosyal medyadan istek atınca geri dönecek mi, ne yazmalıyım, attığı hikayeye yanıt versem görüldü bile atmaz diye korkuyorum. Spor salonuna gidiyorum ve spor salonuna bu düzensiz gidişim benim hayatımı etkiliyor çünkü spor salonu demek 2 saat demek ve haftada 4 gün spora gidince o günlerde kafam karışıyor. Ehliyet kursuna yazıldım bu hafta ve o kurs başlayınca da hayatım düzensiz olacak. Yani ben o kağıda yazdığımız bu saat bunu yap şu saat şunu yap hiç olmadım onu beceremedim ama günümü nasıl yöneteceğimi bilmiyorum. Boş zamanlarımı doldursun diye hep dizilere başlıyorum veya boş boş videolar izliyorum. Yani kısacası hayatımı düzene sokamıyorum ve hayatımda yeni şeyler yapamıyorum, bir kursa bile başlamaya korkuyorum nasıl ona zaman ayıracağım diye oysaki hayatımda sadece sabah 9'dan öğlen 4'e kadar bi' okul var başka da bir şey yok 4ten uyuyana kadar boş bir insanım. Kısacası bunlar tabii uzun oldu ama 18 yaşında, lise sona giden bir arkadaşınız, kardeşiniz olarak bana tavsiye vermenizi istiyorum.

Not: Psikoloğa gidin demeyin bir randevu 1 ay sonrasına veriliyor devlet hastanesinde, özele de gidemem o kadar ekonomik durumum olsa o parayı başka şeylerde harcardım. Yapay zekaya sorun demeyin yapay zeka tamam gelişmiş olsa da bir insan değil hala.
Not2: Boş insanım derken ders çalışmıyorum anlamında. Lise bitince ne yapacaksın diye sormanıza gerek yok, sanayi mesleğinden ilerleyeceğim gideceğim dükkan hazır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum alınma ama sen kaba tabirle bahane buluyorsun ya da ister istemez mevzuyu çok büyütüyorsun. İstek atınca kabul edecek de cartt da curt da, ohooo. Alt tarafı istek ya, büyütme bu kadar. Sonra zaman bulamama meselesine gelelim, zaman nasıl bulamıyorsun? Eve 4'te geliyorsun, gittiğin bir iş, bir zorunluluk falan yok, sen zaman bulamıyor değilsin, sadece yaparım bir ara yav diye diye erteleyip duruyorsun, sorunu çok büyütüyorsun. Alt tarafı arkadaş edineceksin dostum. Düzgün davran, kendin ol, kafa yapın uyuşursa zaten arkadaş olacaksın. Günde 1-2 saat kitap oku, 1-2 saat ehliyet dersi sürsün, 1-2 saatte Fitness'a git, saat en baba 10 oldu zaten.

Dostum alınma ama sen kaba tabirle bahane buluyorsun ya da ister istemez mevzuyu çok büyütüyorsun. İstek atınca kabul edecek de cartt da curt da, ohooo. Alt tarafı istek ya, büyütme bu kadar. Sonra zaman bulamama meselesine gelelim, zaman nasıl bulamıyorsun? Eve 4'te geliyorsun, gittiğin bir iş, bir zorunluluk falan yok, sen zaman bulamıyor değilsin, sadece yaparım bir ara yav diye diye erteleyip duruyorsun, sorunu çok büyütüyorsun. Alt tarafı arkadaş edineceksin dostum. Düzgün davran, kendin ol, kafa yapın uyuşursa zaten arkadaş olacaksın. Günde 1-2 saat kitap oku, 1-2 saat ehliyet dersi sürsün, 1-2 saatte Fitness'a git, saat en baba 10 oldu zaten.
Reis haklısın olayları çok büyütüyorum. O kabul etmeme durumu bir hafta öncesinde kaldı ben ayıptır demesi 30-40 kıza istek attım ve çoğu kabul etti diyebilirim ama ne yazacam veya bir kızın sevgilisi var mı nasıl anlicam bilmiyorum ve ben öyle bir karakter çizmişimki özür dileyerek diyorum
para vererek cinsel ilişki yaşadım bunu arkadaşlarıma dedim konusu geçiyordu ve inanmadılar
bu derece küçük görülüyorum, birisinin bana ettiği lafın ardından karşı bir laf diyince senin bir yerlerin kalkmış falan diyorlar yani ben düşük profil çizdiğim için bunu düzeltemiyorum ve tüm kızlarda böyle biliyor. Bir kızla konuşsam ve ilerlese biraz arkadaşlarım yine bunları diyecek ve bu yüzdende hep yerimde kalıyorum. Ben baya dışardaki insanların ağızının içine bakıyorum ya. Ve kendimi savunmayı bilmediğimden hep korkak oldum, yani vurmayı bile bilmiyorum ve fiziksel gücümde yok. Karşımdaki benden küçük olsa ve bana atar koysa sadece hayırdır derim o kadar kötü durumdayım.
22 yaşındayım hep yalnızdım hala yalnızım çocukluktan sonra umursamamaya başladım. Hatta artık insan istemiyorum. Partner hariç arkadaşlığı gereksiz buluyorum.
Hocam arkadaşlık falan gereksiz değil bence çünkü mesela bir yerde kahve içmek veya çalışırken "knk senin ordan geçiyordum 5dk çay içelim mi" gibi sohbetleri seven birisiyim yani büyüklerim bunları yaşıyor bende kıskanıyorum.

Hocam biraz ilginç bir soru olacak ama hiçbir ilgi alanınız var mı? Yazılım araba motor F1 yarışları gibi herhangi bir şey. Sosyalleşme faslında genel olarak ortak ilgi alanının olduğu kişiler ile daha kolay yakınlaşırsın. Karşı cins ile konuşma kısmına gelirsek rahat olmak gerek açıkçası. Örnek verisem kendimden, ortalamanın üstünde bir tipim ve vücudum var ve dışarıdan bakılınca normal bir insanım. Ortak ilgi alanımın olduğu arkadaş gruplarım ve karşı cinsten çok cüretkar olabilen arkadaşlarım var. Yani kısaca eğer günümüzdeki "normal sıradan insan" tanımına kendinizi uydurmanız durumunda yeterli olur. Ama geçmişte yaptığınız davranışlar ile ani bir çelişki olacağı için sınıftan arkadaş edinmeyi beklemeyin açıkçası.

Reis haklısın olayları çok büyütüyorum. O kabul etmeme durumu bir hafta öncesinde kaldı ben ayıptır demesi 30-40 kıza istek attım ve çoğu kabul etti diyebilirim ama ne yazacağım veya bir kızın sevgilisi var mı nasıl anlayacağım bilmiyorum ve ben öyle bir karakter çizmişimki özür dileyerek diyorum.
Bu derece küçük görülüyorum, birisinin bana ettiği lafın ardından karşı bir laf deyince senin bir yerlerin kalkmış falan diyorlar yani ben düşük profil çizdiğim için bunu düzeltemiyorum ve tüm kızlarda böyle biliyor. Bir kızla konuşsam ve ilerlese biraz arkadaşlarım yine bunları diyecek ve bu yüzdende hep yerimde kalıyorum. Ben bayağı dışardaki insanların ağızının içine bakıyorum ya. Ve kendimi savunmayı bilmediğimden hep korkak oldum, yani vurmayı bile bilmiyorum ve fiziksel gücümde yok. Karşımdaki benden küçük olsa ve bana atar koysa sadece hayırdır derim o kadar kötü durumdayım.

Geçmiş imajınız size dediğim gibi önemli bir engel. Ama hayatınızı insanların etkilemesine izin veriyorsunuz. (yapıcı eleştri yapmaya çalışıyorum) insanların hayatınıza müdahale etmesine veya kararlarınızı sorgulamanıza kötü anlamda sebep oluyor ise o şahsiyetten hayır gelmez.

Forumda yasak mı bilmiyorum para ile yaptırıyorsun işte. Her yerde var malum.

Hocam biraz ilginç bir soru olacak ama hiçbir ilgi alanınız var mı? Yazılım araba motor F1 yarışları gibi herhangi bir şey. Sosyalleşme faslında genel olarak ortak ilgi alanının olduğu kişiler ile daha kolay yakınlaşırsın. Karşı cins ile konuşma kısmına gelirsek rahat olmak gerek açıkçası. Örnek verisem kendimden, ortalamanın üstünde bir tipim ve vücudum var ve dışarıdan bakılınca normal bir insanım. Ortak ilgi alanımın olduğu arkadaş gruplarım ve karşı cinsten çok cüretkar olabilen arkadaşlarım var. Yani kısaca eğer günümüzdeki "normal sıradan insan" tanımına kendinizi uydurmanız durumunda yeterli olur. Ama geçmişte yaptığınız davranışlar ile ani bir çelişki olacağı için sınıftan arkadaş edinmeyi beklemeyin açıkçası.
Hocam ilgi alanım pek yok. Yani mesleğim sebebiyle arabalara var, akvaryum hobisi yapmıştım 2 yıl profesyonel şekilde. Yani siyaset ve futboldanda anlıyorum futbolu sıkı takip ediyorum. Karşı cins olarak benim ortalama bir tipim ve vücudum var dışarıdan bakılınca insanlar beni ezik saf görüyor. Ortak ilgi alanımın olduğu arkadaşlarım yok yani hiç arkadaşım yok. Karşı cinsten arkadaşlarım var ama öyle konuştuğum yok, sadece bazen espri yaptığım bir iki kız var. Normal insan tanımına normalde uymam lazım ama ezik ve saf olduğum için bu tanıma uymuyorum. Peki nerden arkadaş edineceğim ki? Yani beni 12. sınıfların tamamı böyle biliyor. 11. sınıfların kendi grupları var sonradan birisi neden gelsin? 10 ve 9. sınıflardan bahsetmicem bile onlar ergenliğe yeni girdi çok ortak noktam olmaz.

Hocam burada söylenmez ama internette araştırsanız bulacağınızı düşünüyorum.
Geçmiş imajınız size dediğim gibi önemli bir engel. Ama hayatınızı insanların etkilemesine izin veriyorsunuz. (yapıcı eleştri yapmaya çalışıyorum) insanların hayatınıza müdahale etmesine veya kararlarınızı sorgulamanıza kötü anlamda sebep oluyor ise o şahsiyetten hayır gelmez.
Hocam evet geçmişte kendime çok kötü imaj çizdim ve o imajdan çıkamıyorum, eskiden çizdiğim imajın dışında bir şey yaptığımda hep kötü eleştri alıyorum, sizin yaptığınız eleştride haklısnıız insanların ağızına bakıyorum. Benim tüm arkadaş sandığım kişilerden hayır gelmez ama yeni arkadaş nasıl edineceğim onuda bilmiyorum. Yani spora gidiyorum sporda yaşıtım kişiler var konuşuyoruz denk gelince muhabbet ediyoruz ama arkadaş olarak sadece, dost kavramına yükselemiyoruz. Ehliyet kursuna gittiğimde dersler başladığında ortak derslerde belki denk gelirim ama onun dışında bilmiyorum çünkü başka yaptığım bir şey yok. Okul ve spor salonuna gidiyorum ev dışında.

Hocam ilgi alanım pek yok. Yani mesleğim sebebiyle arabalara var, akvaryum hobisi yapmıştım 2 yıl profesyonel şekilde. Yani siyaset ve futboldanda anlıyorum futbolu sıkı takip ediyorum. Karşı cins olarak benim ortalama bir tipim ve vücudum var dışarıdan bakılınca insanlar beni ezik saf görüyor. Ortak ilgi alanımın olduğu arkadaşlarım yok yani hiç arkadaşım yok. Karşı cinsten arkadaşlarım var ama öyle konuştuğum yok, sadece bazen espri yaptığım bir iki kız var. Normal insan tanımına normalde uymam lazım ama ezik ve saf olduğum için bu tanıma uymuyorum. Peki nereden arkadaş edineceğim ki? Yani beni 12. sınıfların tamamı böyle biliyor. 11. sınıfların kendi grupları var sonradan birisi neden gelsin? 10 ve 9. sınıflardan bahsetmicem bile onlar ergenliğe yeni girdi çok ortak noktam olmaz.

Hocam en azından birkaç güzel hobiniz var (hiç hobisi olmayan tanıdıklarım var). Futbol siyaset gibi şeyler genel hobi alanlarında biri zaten. Kendinizi kişisel olarak geliştirmeye bakın. Faydalı şeyler öğrenin spora biraz ağırlık verebilirsiniz mesela vücut istiyorsanız. Ayrıca gözlemlediğim kadarı ile ciddi bir öz güven eksikliğiniz mevcut. Özgüveninizi arttırmaya yönelik çalışın. Dediğiniz gibi ise 12. sınıf işinden ya da genel olarak okul genelinden umudu kesin. İyi bir gelecek ve bambaşka bir benlik ile giderseniz hayatınızın geri kalanı harika olur.

Hocam evet geçmişte kendime çok kötü imaj çizdim ve o imajdan çıkamıyorum, eskiden çizdiğim imajın dışında bir şey yaptığımda hep kötü eleştri alıyorum, sizin yaptığınız eleştride haklısnıız insanların ağızına bakıyorum. Benim tüm arkadaş sandığım kişilerden hayır gelmez ama yeni arkadaş nasıl edineceğim onu da bilmiyorum. Yani spora gidiyorum sporda yaşıtım kişiler var konuşuyoruz denk gelince muhabbet ediyoruz ama arkadaş olarak sadece, dost kavramına yükselemiyoruz. Ehliyet kursuna gittiğimde dersler başladığında ortak derslerde belki denk gelirim ama onun dışında bilmiyorum çünkü başka yaptığım bir şey yok. Okul ve spor salonuna gidiyorum ev dışında.

Hocam bu onların şahsi sorunu. Kendinizi her anlamda geliştirin ve geleceğe odaklanın. "böyle geldi böyle gidecek lanet olsun sana pis hayat" gibi bir algıya düşmeyin. Günümüz gençliği genel olarak popüler kültür ile beyni erimiş insanlar yani bu sizin sorununuz değil. Ezik görünümünüz altında öz güven ve ciddi bir ego eksikliği, saflığın ardında ise insanlara sanırım genel olarak güvenme, fikir belirtmeme veya "ben size uyarım" mantığı var yanılıyor muyum?

Hocam ben mi yanlış hatırlıyorum yoksa karıştırıyorum mu siz sanki bir kızla takılıyorum ama sevemiyorum demiştiniz.

Sosyalleşmek istiyorsan üniversiteye gittiğinde ( bilmiyorum okuyacak mısın ama okuyacağını varsayıyorum) çok fazla imkan var ve binbir çeşit insan tanıyorsun. Bir sürü kulübe girebilirsin etkinliklere seminerlere katılabilirsin vs vs. yani kısaca eğer sosyalleşmek istersen mutlaka güzel bir okul kazanmaya çalış. Okuma niyetin yoksa bile 2 yıllık sırf sosyalleşmek için bile yazabilirsin. Ayrıca bende senin gibiyim pek arkadaşım yok en son ilişkim 4 yıl önce oldu en yakın arkadaşımla aldatıldım daha da içimden böyle şeyler gelmedi. Dünyanın sonu değil ama depresif bir kişiliğe bürünmemek için sosyalleşmeni öneririm.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı