Kimseyle sosyal medyada konuşamamak

615069

Decapat
Okulda çevresi olan gayet tanınan birisiyim herkesle de görüşürüm oldukça fazla. Asosyal değilim. Ama ne yapsam yapayım sosyal medyaya gelince o işler öyle olmuyor ne arayan var ne soran. Bir annemle babam arıyor arama geçmişinin %70'i biri görse utanacağım arkadaşım yok sanarlar diye. WhatsApp'tan da öyle çok konuştuğum yok arkadaşlar var onlara da her gün yazamıyorum. Sorunum şu: Sosyal biri olmama rağmen neden kimseyle sosyal mecralarda görüşemiyorum neyi yanlış yapıyorum ve ilk mesajı çoğu zaman ben atıyorum bu da sinir bozucu.

Mesela bugün sınıf arkadaşımı gördüm otobüste arkadaşlarıyla uzun uzun konuşuyor telefonda hiç değilse muhabbet ediyor. Beni arayan yok ancak okulda da konuşmadığım yok. Herkesle samimiyim?

Instagram'da da genelde 4-5 kişiyle konuşuyorum gün içinde bu sayı artıyor ben yazınca 10'lara çıkıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir annemle babam arıyor arama geçmişinin %70'i biri görse utanacağım arkadaşım yok sanarlar diye.
Niye utanasınız? Görsünler ne olacak.
Mesela bugün sınıf arkadaşımı gördüm otobüste arkadaşlarıyla uzun uzun konuşuyor telefonda hiç değilse muhabbet ediyor. Beni arayan yok ancak okulda da konuşmadığım yok.
Herkesin yapısı farklı. Dediğiniz gibi bazı kişiler var mesela bütün gün telefon konuşması yapıyor bir arkadaşıyla falan. Ben o kadarını sevmiyorum mesela. Düzenli konuştuğun birkaç kişi olsun yeterli. Onu da genelde mesajlaşarak yapmayı tercih ediyorum. Ara sıra ararım.

Niye utanasınız? Görsünler ne olacak.

Herkesin yapısı farklı. Dediğiniz gibi bazı kişiler var mesela bütün gün telefon konuşması yapıyor bir arkadaşıyla falan. Ben o kadarını sevmiyorum mesela. Düzenli konuştuğun birkaç kişi olsun yeterli. Onu da genelde mesajlaşarak yapmayı tercih ediyorum. Ara sıra ararım.
Hocam günümüzdeki çağda veya Z kuşağında bu tarz arama geçmişi falan komik karşılanıyor maalesef. Asosyal muamelesi falan yapıyorlar ben bu tarz şeyleri sevmem sevmiyorum. Düzenliği konuştuğum kişiler var hocam elbette ancak bi garip hissediyorum şöyle düşününce çevremdeki herkesin telefonuna bildirimler yağıyor falan her yerden bende o yok mesela olmuyor. Bu iyi bir şey gibi gerçekten yazmak isteyen yazsın yazmasın ama en azından yazanı konuşanı daha çok daha çok kişiyle dert paylaşabiliyor.

Hocam günümüzdeki çağda veya Z kuşağında bu tarz arama geçmişi falan komik karşılanıyor maalesef.
Hocam tamam da çoğunluğun yaptığı doğru mu oluyor? İçinde bulunduğunuz ortamda bu konudan ötürü tepki görüyorsanız tabii ki sizi rahatsız eder. Ama ben arkadaş çevremi öyle kişilerden yapmazdım mesela. Siyaseten takılırdım en fazla.
en azından yazanı konuşanı daha çok daha çok kişiyle dert paylaşabiliyor.
Evet belki ama dert paylaşmak da çok iyi bir şey değil be sanki. Hepimizin farklı sorunları var, çok gerekmedikçe paylaşmak sakıncalı bir durum bence. Onu da gerçekten yakın olduğu kişilerle paylaşmalı insan.

Okulda çevresi olan gayet tanınan birisiyim herkesle de görüşürüm oldukça fazla. Asosyal değilim. Ama ne yapsam yapayım sosyal medyaya gelince o işler öyle olmuyor ne arayan var ne soran. Bir annemle babam arıyor arama geçmişinin %70'i biri görse utanacağım arkadaşım yok sanarlar diye. WhatsApp'tan da öyle çok konuştuğum yok arkadaşlar var onlara da her gün yazamıyorum. Sorunum şu: Sosyal biri olmama rağmen neden kimseyle sosyal mecralarda görüşemiyorum neyi yanlış yapıyorum ve ilk mesajı çoğu zaman ben atıyorum bu da sinir bozucu.

Mesela bugün sınıf arkadaşımı gördüm otobüste arkadaşlarıyla uzun uzun konuşuyor telefonda hiç değilse muhabbet ediyor. Beni arayan yok ancak okulda da konuşmadığım yok. Herkesle samimiyim?

Instagram'da da genelde 4-5 kişiyle konuşuyorum gün içinde bu sayı artıyor ben yazınca 10'lara çıkıyor.
Demek ki samimi arkadaşın yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı