Kimya dersini kafam almıyor

Dün çok iyi geçmiş bir kimya sınavından (10.sınıf) çıkmış biri olarak size yardımcı olmak isterim. Mol hesaplamalarında zorlandığınızı söylemişsiniz. Bilmeniz gereken birkaç şey var. Geri kalan kısım doğru orantı zaten. "gr=Avagadro Sayısı × akb" formülünü, Avagadro sayısının değerinin 6,02×10²³ olduğunu ve normal şartlar altında bir mol gazın kapladığı hacmin 22,4 litre olduğunu bilmeniz yeterli. Biraz soru çözerek halledersiniz. Kolay gelsin, başarılar.
Dediğinizden bir şey anladıysam arap olayım.
 
Dediğinizden bir şey anladıysam arap olayım.
Tamam hocam biraz daha açık olayım. Bir nevi notlarımı paylaşacağım sizinle. 1 mol tanecik 6,02×10²³ tane tanecik demektir. Bu sayıya Avagadro sayısı adı verilir. Her atomun kendine has bir kütle numarası vardır. Bu kütle numarası, akb değeri ile aynıdır. Akb nin ne olduğu açıklamam kafanızı karıştırır. Bu nedenle elementlere özel değişkenler olarak düşünün. Bu değeri sorularda verir. Bir atomun kütlesini hesaplamak için yukarıda belirttiğim formül uygulanır. "gr= Avagadro sayısı × akb". Bu formül, kütle sorularını çözmenize yardımcı olur. Hacim sorularında ise "mol sayısı × 22.4L = hacim" formülünü kullanın. Bu yazdığım metni de anlamayacaksınız muhtemelen. Kimya Adası adlı kanalın Mol Kavramı 1-2-3 videolarını izleyin. Sonrasında ise soru çözün. Büyük bir kısım hallolur.
 
9 en zor kimyanın olduğu sınıf full ezber var ve 8. Sınıftan geçildiği için alışılamıyor. 11 biraz karmaşıktır ama mantıksal olduğu için daha rahat edersiniz.
 

Geri
Yukarı