Sayısal Kimya modern atom teorisi hakkında sorunun çözümü nedir?

Bunun mantığını nasıl kafamda oturtabilirim peki? Sınavda zorluk yaşamak istemiyorum.

Bu iki elementin özel olduğunu hatırlaman yeterli. Sürekli Cu29 Cr24 özel diye aklımda tutardım zamanında. Zaten ikitanecik atom ezberlemen gerekli.

Sebebini konuya yazdım dostum. Görmedin mi?

Hocam arada kaynamış. Şimdi gördüm, teşekkürler.

24 ve 29 istisna 4S1 ile başlayacak bunu bil yeter soru çözdükçe zaten oturur.

Her iki elementte 4s'1 ile başlıyor değil mi? Ardından 4p'6 oluyor. Yani normalde 4S i tam doldurmak yerine 4P orbitalini tam doldurmak için hepsini almıyor. @Teknocuk sizin mesajdan bunu anladım.

24 ve 29'un orbital açılımında sondaki d orbitali kendisinden 1 önceki s orbitalinden 1 elektron kopararak kendini 5 veya 10a tamamlar. mesela 24 için "1s2 2s2 2p6 3s2 3p6 4s1 3d5" normalde son 2 orbital "4s2 3d4" olması gerekiyor ama d orbitali kendini 5e tamamlıyor. Aynı şey 29 için de geçerli. Uyarılma ve bu dediğim harici başka bir istisna yok diye biliyorum.

24 ve 29'un orbital açılımında sondaki d orbitali kendisinden 1 önceki s orbitalinden 1 elektron kopararak kendini 5 veya 10a tamamlar. mesela 24 için "1s2 2s2 2p6 3s2 3p6 4s1 3d5" normalde son 2 orbital "4s2 3d4" olması gerekiyor ama d orbitali kendini 5e tamamlıyor. Aynı şey 29 için de geçerli. Uyarılma ve bu dediğim harici başka bir istisna yok diye biliyorum.
Çok teşekkür ederim.

4S 3D'den önce hocam.

Bu AYT dizilimi
S S P S P S D P S şeklinde bu devam eder
Say
Say
Para
Say
Para
Say
Daha
Para
Say
diye aklında tutabilirsin bende öyle yaparım

24 ve 29'un orbital açılımında sondaki D orbitali kendisinden 1 önceki s orbitalinden 1 elektron kopararak kendini 5 veya 10a tamamlar. Mesela 24 için "1S2 2S2 2P6 3S2 3P6 4S1 3D5" normalde son 2 orbital "4S2 3D4" olması gerekiyor ama D orbitali kendini 5E tamamlıyor. Aynı şey 29 için de geçerli. Uyarılma ve bu dediğim harici başka bir istisna yok diye biliyorum.

Hee bu da var değil mi 24 29 özel dizilim istisna kuralı vardı

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı