Kimyadan 23 aldım

Kimyadan 23 almanın sebebini hiç düşündün mü? Nerede hata yaptığını, hocanla görüştün mü hiç. Ya da çalışmadan mı girdin veya çok az bi zaman kala mı çalıştın sınava veya hoca çok mu zor sordu?

Diyelim ki sen her gün çalışıyorsun ama sonuç bu. O zaman çalışma metodunu değiştirmen gerektiğinin işareti bu sınav sonucun. Hocanla görüş anlat durumu ve nasıl çalışacağın konusunda destek iste. Ben ünideyken 35 aldığım bir derste (ki sınav bana göre çok kolaydı ama sürekli tıkanıyordum çözümlerde), metodumu değiştirdim finalde 90 almıştım.

Evden atabilir gibi bir kaygıya girmene hiç gerek yok. Atamazlar. Bu kaygı sana karşı daha önce yaptıkları davranışlardan dolayı senin içinde oluşan kaygıdır. Onların böyle bir düşüncesi inan hiç geçmez akıllarından. Sana karşı yaptıkları laptobu atmak gibi yanlıştır ama farkında olmayan ebeveynler bu şekilde hareket edebiliyor. Niyetleri seni daha başarılı yapmak istemeleri iken davranışları seni başarısız yapıyor. (Davranış her daim niyetten üstündür) Bu konuda sen ailene bir şey anlatamazsın.Çünkü sen çocuksun onlar yetişkin. Sen bir şey bilemezsin onlar her şeyi bilir. Sınıf öğretmenine veya rehber öğretmenine derdini anlat o ailenle konuşsun. Buna dil okumayı da ekle. Burada kendi başına ailenle konuşma yapmaya çalışma çünkü baskıcı diyorsun ya seni her türlü bastırırlar ve zaten kaygılı halde ailene derdini mantıklı bir çerçevede sunup onları ikna edemezsin. En basitinden madem dil okuyacaksın boşuna mı dershaneye gönderiyoruz derler. Ben istemedim ki siz zorla gönderdiniz dersende, o zaman seni sanayiye verelim madem diye çıkışırlar. O yüzden kendi başına bu problemini çözmek yerine sınıf öğretmeninden veya rehber öğretmeninden destek iste.

Notun ile ilgilde.
Burada dürüst olup, hatanı kabul ettiğini anlatan bir şekilde konuş ve hocandan destek aldığını ve benim çalışma şeklimle başarılı olacağımı zannetiğim için böyle kötü bir not geldiğini, bundan sonra hocamın önerdiği şekilde ders çalışarak bunu düzelteceğini anlatabilirsin. Senden olgunluk gördüklerinde tavırları değişecektir.
Eğer daha önce neden hocandan ders çalışma tavsiyesi istemediğini sorarlarsa, bu yaşlarda bir şeyler denemeyi ve hata yapmamız ve bu hatalardan ders çıkarmamız gerektiğini çocukların gelecekte daha başarılı olduklarını söyleyen bir sürü yazı okudum diyebilirsin.

Ama bundan sonra ciddi anlamda derslerine çalışmalısın ki bir sonraki sınavın iyi geldiğinde sana karşı daha yapıcı olacaklardır.

Sene 2004 hazırlıktan sonra 9 okuyan tayfadayız. Kümeler konusu var matematikten. 600 soru çözdüm. 50 aldım. Babam hiç bir şey dememişti. Hani o kızan, sürekli başarılı oğlunun hiç ders çalışmadan yapmasına kızan, anlayamayan adam; o kadar ders çalıştığımı görüp yapamamayınca bişe demedi. Ne diyebilirdi ki?

Hayır sadece ben değildim sınıfta bi 80 alan vardı. 20 30 40 havalarda uçuşuyordu. Veliler şu soruyu soruyordu, hocam bu çocukların başka dersi mi yok hep matematik çalışıyorlar.

Sağ olsun hocalarımız içimizden geçip bizi ÖSS'ye hazırlamışlar. Tek yanlışım çıktı sınavda.

Emeksiz olmuyor sıkı tutun, karşılığını alacaksınız elbet.

9. sınıfa yeni geçtim, ortalama bir Anadolu lisesinde okuyorum. 8. sınıfta notlarım 95'in altına inmezdi, eğitim hayatım boyunca ilk defa bu kadar düşük bir not aldım ve ne yapacağımı bilmiyorum. Ailem zaten baskıcı, bu haldeyken bile telefona sınır koyuyorlar ve dershaneye gidiyorum. Ona rağmen 23 aldım ve bunu onlara nasıl anlatacağımı bilmiyorum... Ne yapmalıyım sizce?
Sana 3 tane soru soracağım dürüst cevap ver .

Anne-Baba eğitim durumu ne ?

Aylık ortalama aile geliri ne ? Bilmiyorsan durumum iyi her şeye rahatça erişebilecek paramız var-kısmen erişebilecek paramız var-erişmekte maddi sorunlar yaşıyorum gibi söyleyebilirsin .

Anne-Baba mesleği nedir ?

Bunlara vereceğin cevaplara göre çıkarımlar yaparız . Öyle laptopu camdan atmalar falan pek hayırlı bir vibe vermedi bana ama neyse .

Sene 2004 hazırlıktan sonra 9 okuyan tayfadayız. Kümeler konusu var matematikten. 600 soru çözdüm. 50 aldım. Babam hiçbir şey dememişti. Hani o kızan, sürekli başarılı oğlunun hiç ders çalışmadan yapmasına kızan, anlayamayan adam; o kadar ders çalıştığımı görüp yapamamayınca bir şey demedi. Ne diyebilirdi ki?

Hayır sadece ben değildim sınıfta bir 80 alan vardı. 20 30 40 havalarda uçuşuyordu. Veliler şu soruyu soruyordu, hocam bu çocukların başka dersi mi yok hep matematik çalışıyorlar.

Sağ olsun hocalarımız içimizden geçip bizi ÖSS'ye hazırlamışlar. Tek yanlışım çıktı sınavda.

Emeksiz olmuyor sıkı tutun, karşılığını alacaksınız elbet.

Test kitapları bitirip soru yapılış mantığını ezberlemenin kuran hafızlığından farkı yok. Sistem öğreneni değil biat/itaat edeni ödüllendiriyor. KPSS sınavları en büyük örnek. Onca insan kendileri ile alakasız ve gereksiz derin bilgileri ezberleyip, 50-100 tane kitap gömüp, en yüksek puanı alma yarışına girip sonunda alakasız bir işte yata yata para alma derdinde. Sistem ne diyor, bu işi çok istiyorsan rakiplerinden daha çok puan almalısın diyor. Senin önüne bir proje sunup al bunu çöz bakalım demiyor. Sistem senin beyninin işleyişi ile, ne kadar yeni sinir ağları yaratıp çözüm yolunda ilerlediğin veya araştırmalarınla katkı sunabildiğin ile ilgilenmiyor. Bu saçmalığın sebebi devlet politikalarıdır.

+Osmanlı'da yurt dışına çıkan ilk padişah kimdir?

-Elinde valiz, Abdülaziz tabii ki hocam.

+Aferin çocuklar ( çocuk dediği adam 35 yaşında).

2010'da KPSS'ye bile girmedim hem bu garabetler yüzünden hem de cemaat olayları yüzünden. Değişen hiçbir şey yok.

Trust the System sonra ama değil mi?

Son düzenleme:
Sana 3 tane soru soracağım dürüst cevap ver.

Anne-baba eğitim durumu ne?

Aylık ortalama aile geliri ne? Bilmiyorsan durumum iyi her şeye rahatça erişebilecek paramız var-kısmen erişebilecek paramız var-erişmekte maddi sorunlar yaşıyorum gibi söyleyebilirsin.

Anne-baba mesleği nedir?

Bunlara vereceğin cevaplara göre çıkarımlar yaparız. Öyle laptopu camdan atmalar falan pek hayırlı bir vibe vermedi bana ama neyse.

Test kitapları bitirip soru yapılış mantığını ezberlemenin kuran hafızlığından farkı yok. Sistem öğreneni değil biat/itaat edeni ödüllendiriyor. KPSS sınavları en büyük örnek. Onca insan kendileri ile alakasız ve gereksiz derin bilgileri ezberleyip, 50-100 tane kitap gömüp, en yüksek puanı alma yarışına girip sonunda alakasız bir işte yata yata para alma derdinde. Sistem ne diyor, bu işi çok istiyorsan rakiplerinden daha çok puan almalısın diyor. Senin önüne bir proje sunup al bunu çöz bakalım demiyor. Sistem senin beyninin işleyişi ile, ne kadar yeni sinir ağları yaratıp çözüm yolunda ilerlediğin veya araştırmalarınla katkı sunabildiğin ile ilgilenmiyor. Bu saçmalığın sebebi devlet politikalarıdır.

+Osmanlı'da yurt dışına çıkan ilk padişah kimdir?

-Elinde valiz, abdülaziz tabii ki hocam.

+Aferin çocuklar ( çocuk dediği adam 35 yaşında).

2010'da KPSS'ye bile girmedim hem bu garabetler yüzünden hem de cemaat olayları yüzünden. Değişen hiçbir şey yok.

Trust the System sonra ama değil mi?

Eğitim durumları anne lise mezunu baba üniversite.
Meslekleri annem ev hanımı babam emekli
Gelir olarak da her şeye erişebileceğmix bir gelirimşz VSR ayrıyeten.

O nasıl aile la öyle şikayet et. Hocana söyle bak bakim nasıl imana geliyorlar.

Şikayet edecektim ama sen hayırdır bizi hapse mi attıracaksın tarzı çıkıştılsr ve telefona erişimimi kestiler bir süre.

Şikayet edecektim ama sen hayırdır bizi hapse mi attıracaksın tarzı çıkıştılsr ve telefona erişimimi kestiler bir süre.

İnternet sorunundan dolayı 3 kere yazmışım kusura bakmayın okuldayım halen.

Eğitim durumları anne lise mezunu baba üniversite.
Meslekleri annem ev hanımı babam emekli
Gelir olarak da her şeye erişebileceğmix bir gelirimşz VSR ayrıyeten.

İnternet sorunundan dolayı 3 kere yazmışım kusura bakmayın okuldayım halen.
Hocana git acilen söyle.

Evden atma nedir ya? Sen onların çocuğusun.Bir kimya sınavından düşük aldın diye seni evden atıyorlarsa seni not için falan seviyorlar herhalde.Çek aileni bir gün salona konuş kardeşim.Ben sizin evladınız değil miyim? Devamı içinden ne geliyorsa söylersin zaten.Böyle olmaz.Daha 4 senen var,kaç kez düşük not daha alacaksın kim bilir.Böyle hayat geçer mi?

Evden atma nedir ya? Sen onların çocuğusun.Bir kimya sınavından düşük aldın diye seni evden atıyorlarsa seni not için falan seviyorlar herhalde.Çek aileni bir gün salona konuş kardeşim.Ben sizin evladınız değil miyim? Devamı içinden ne geliyorsa söylersin zaten.Böyle olmaz.Daha 4 senen var,kaç kez düşük not daha alacaksın kim bilir.Böyle hayat geçer mi?
Hocam köprüyü geçene kadar dayı diyeceksin. Biraz öfkeyle dedim ''evi sattı, arabaları sattı'' falan falan. Sonra kavga ettik ufak çaplı, bıçak-mıçak çektim. Evden attı ama geri aldı sağ olsun. Sadece gece yarısı attığı ve terlik giymeme bile izin vermediği için birkaç gün ayağım ağrıdı falan. Sakın yediğin kabı pisletmeyiniz hocam.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı