Çözüldü Kingston 1333MHz CL9 Value RAM mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
Tamamdır hocam. Sizdeki RAM'ler 1600 MHz CL 11. Araştırma sonuçları ise Value RAM gözüküyor. Üzerlerinde soğutucu yoksa da öyledir. Sistemin desteği 1333 MHz olduğu için CL 9 olarak çalışır gözüküyor. Tamamen aynı olmasalar bile uyum sağlamışlar gözüküyor. Tam sistem bileşenleri neydi?
Value gözüküyor. Kodunu da atabilir misiniz? CPU-Z ile Memory ve SPD sekmelerini atsanız da olur.

Value gözüküyor. Kodunu da atabilir misiniz? CPU-Z ile Memory ve SPD sekmelerini atsanız da olur.

Maalesef SS alamıyorum kusura bakmayın

IMG_20230813_002251.jpg

IMG_20230813_002307.jpg

IMG_20230813_002329.jpg

Tamamdır hocam. Sizdeki RAM'ler 1600 MHz CL 11. Araştırma sonuçları ise Value RAM gözüküyor. Üzerlerinde soğutucu yoksa da öyledir. Sistemin desteği 1333 MHz olduğu için CL 9 olarak çalışır gözüküyor. Tamamen aynı olmasalar bile uyum sağlamışlar gözüküyor. Tam sistem bileşenleri neydi?

Çözüm
Tamamdır hocam. Sizdeki RAM'ler 1600 MHz CL 11. araştırma sonuçları ise Value RAM gözüküyor. Üzerlerinde soğutucu yoksa da öyledir. Sistemin desteği 1333 MHz olduğu için CL 9 olarak çalışır gözüküyor. Tamamen aynı olmasalar bile uyum sağlamışlar gözüküyor. Tam sistem bileşenleri neydi?

Öncelikle teşekkürler. i5 3. nesil R7 240 Esonic H61FHL DDR3 anakart 4+4 8 GB RAM kullanıyorum. Ancak bir sorum daha olacak. Ben bundan birkaç sene evvel araştırdığımda anakartımın RAM MHz desteği 1333 olduğu ve 8 GB RAM desteklediğini. RAM'imin ise 1600 MHz olduğu ama anakartımdan dolayı 1333e indiğini sanmaktaydım. Dün baktım ancak birkaç sene önceye baktığım tam tersi bir sonuç gördüm. Anakartımın RAM MHz desteği 1600 olarak gözüküyor internet sitelerinde. AIDA64 de ise 16 GB destekliyor yazıyor. RAM MHz CPU Z de 1333 olarak gördüm siz nasıl 1600 olarak gördünüz anlamadım. Lakin sizi destekleyecek bir şekilde CMD üzerinden sorgularında RAM'lerimin 1600 olduğu yazıyor. Yeni bir anakart almayı düşünüyorum ama bu bilgilerden ötürü bir şaibe içine düştüm. Aydınlatırsanız çok sevinirim.

Esonic hakkında fazla bilgim yok. SPD sekmesine göre ve araştırma sonucu sizdeki RAM'ler 1600 MHz CL 11. Esonic ile de 16 GB kullananlar olabilir. MSI, Gigabyte, Asus gibi markalarda H61 anakartlar gördüğüm kadarıyla 3. nesil ile 1600 MHz ve 16 GB RAM desteği sunuyor. Hatta sitesinde 8 GB desteği gözüken bir Gigabyte ile 16 GB RAM kullanan gördüm. Bana anakart kaynaklı gibi geldi.

Esonic hakkında fazla bilgim yok. SPD sekmesine göre ve araştırma sonucu sizdeki RAM'ler 1600 MHz CL 11. Esonic ile de 16 GB kullananlar olabilir. MSI, Gigabyte, ASUS gibi markalarda H61 anakartlar gördüğüm kadarıyla 3. nesil ile 1600 MHz ve 16 GB RAM desteği sunuyor. Hatta sitesinde 8 GB desteği gözüken bir Gigabyte ile 16 GB RAM kullanan gördüm. Bana anakart kaynaklı gibi geldi.

Yani anladığım kadarı ile baştan aşağı yazılarınızda; RAM'in Value RAM olduğunu (bu sonuca nasıl vardınız?) anakartımın 1333MHz destekleyip 16 GB desteklediğini anlıyorum. Yanlışım var ise lütfen düzeltiniz. Bu RAM'lerin overclock olma ihtimali 0 mı diyorsunuz?
Ve son olarak sormak istediğim kişisel bir soru daha var piyasada 2 el bir anakart gördüm 5 yıl kadar kullanılmış sorunsuz.

Model: ASUS P8H61-M LX3 Plus r2.0

350TL gibi bir fiyatı var gördüğüm kadarı ile 2200MHz'ye kadar RAM frekans desteği var. RAM'imi overclock etmek istemiştim ancak tahminimce imkansız. Anakartlar arasındaki fark benim anakartımda UEFI yok, ASUS'ta anti surge, epu gibi koruyucu teknolojiler var. Benim ses sistemi 5.1 iken ASUS anakart 7.1 teknolojisine sahip tek dezavantajı benim 6 USB girişim var 4'ü 2.0 2'si 3.0. ASUS'ta ise 4 giriş var hepsi 2.0 almaya değer mi?

Son düzenleme:
Benim diğer sistemde İ7 4790 ve Z97X Gaming 3 anakart var. 2X8 GB Kingston Value RAM ve bu anakart ile OC olmuyor. Normalde her Z serisi anakart desteği olan RAM ve işlemciye OC yapabilir. Benim tecrübem de bu hocam.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı