Çözüldü Kingston A2000 sahte mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

MrSpy_

Hectopat
N11 üzerinden almış olduğum Kingston A2000 sahte mi acaba?
İnternet üzerinde renkli hologram üstte Kingston yazısı altta gözüküyor. Fakat bende Kingston yazısı üstte hologram altta, ve test etme şansımda yok.
Sahte olup olmadığını nasıl anlayabilirim?

Dosya Ekleri

• a2000.jpg
    a2000.jpg
    69,6 KB · Görüntüleme: 282
  • indir.jpg
    indir.jpg
    7 KB · Görüntüleme: 205
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Sonradan üretilenlerde hologramı alt kısma almış olabilir Kingston. Adamlar birebir sahte NVMe yapacak ama hologramı yanlış koyacak bu biraz mantık dışı. Bence orijinaldir.
Aynen öyle. Mesela bende de hologram altta, Kingston logosu üstte yer alıyor. Fakat Kingston distribütöründen almıştım, o yüzden sahte olması imkansız. Ayrıca ürünü 1 yıldan uzun süredir kullanıyorum, hiçbir sorun da yaşamadım.

Eski revizyonlarda hologram üstte iken yeni revizyonlarda alta alınmış muhtemelen.
Konuyla alakasız ama A2000 kullanıcısı olarak almanızı kesinlikle tavsiye etmem. 6 Ayda canı %97'ye geriledi. Ben böyle bir ürün almadım hayatımda. Kingston üzdü biraz bizi. Bundan önce Samsung EVO 850 vardı. 4 Yıl kadar kullandım ve sağlık değeri %100'ün altına düşmedi.

Eki Görüntüle 1140801
Sağlığa neden takılıyorsun acaba? O sağlık yüzdesi Wear-Leveling sistemiyle belirleniyor. O yüzden kullanıcıyı yanıltabiliyor. Gerçek sağlık değerleri S.M.A.R.T. verileri ile anlaşılabilir. Mesela benim A2000 SSD'min S.M.A.R.T. değerleri şu şekilde;
önemli smart değerleri.png

Gördüğünüz gibi benim SSD'min sağlığı 14 ayda %98'e düşmüş fakat önemli olan S.M.A.R.T. değerleridir.

Burada Available Spare değeri en önemli değerlerden bir tanesi. Bu değer, SSD'nin yedek bloklarının ne kadarının kullanılabilir olduğunu gösterir. Eğer bu değer 100 ise hiçbir sorun yok demektir. Eğer 99 veya daha altında ise SSD yavaş yavaş ölmeye başlamış demektir. Çünkü bir tane blok öldüğünde aslında SSD'deki blokların çoğu ölmeye yaklaşmış oluyor. Sonucunda ise yavaş yavaş daha fazla blok ölmeye başlıyor. Bu değer "Available Spare Threshold" yazan değere indiğinde ise SSD kendini salt okunur moda alıyor.

Critical Warning değeri de yine ikinci bakılabilecek değer diyebilirim. Bu değer 0 ise hiçbir sorun yok demektir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı