Kingston A2000 SSD'li sistem mavi ekran veriyor

korkmazhakkı27

Centipat
Katılım
26 Mayıs 2020
Mesajlar
2
Öncelikle selamünaleyküm, size şöyle sistemimi tanıtayım.
Ryzen 5 2600
RX 580 8 GB.
HyperX Fury 16 (8x2) RAM 3200 MHz.
Gigabyte 120 GB SSD.
Kingston 500 GB (A2000= M.2 SSD.
Gamepower Darkside kasa.
PSU Platoon 600 Watt.

Sorunuma gelince, bu soruna benzer konular gördüm ama işime yaramadı sonuçları. Oyun oynarken hiçbir kasılma, drop falan yokken aniden donması ve bir süre beklersem mavi ekran hatası veriyor ya da siyah ekran geliyor. Şu yazı yazıyor: "reboot and select proper Boot device or ınsert Boot Media in selected Boot device and press a Key". Sonra da BIOS pilini çıkarıp düzeltmiştim geldiğinde.

2. sorunsa az önce başladı. İçini açıp temizleyeyim dedim hazır yasak varken. Temizledim, sonra açılmadı. Anakart logosu ve altında Del, F12 falan yazıyordu fakat klayve çalışmıyordu. Sonra SATA kablolarının yerini değiştirdim, diğer kabloları çıkardım taktım, olmadı.

Biraz araştırdım, HDD'de sorun olanlarda oluyormuş genelde. Dedim acaba M.2 SSD'de olabilir mi? Çıkardım M.2 SSD'yi, BIOS ekranına girdi ve Allah'tan Windows USB'si hazırlamıştım. Sonra normal SSD'ye Windows kurdum, açıldı. Şu an çalışıyor ama M.2'yi takınca yine takılıp kalıyor o ekranda. Acaba o oyundayken atıp mavi ekran vermesi de M.2'den kaynaklanabilir mi?

Konu biraz uzun oldu, kusura bakmayın. Orta düzey bir sistem sayılır ama oyun açarken korkarak açıyorum. Yardımcı olabilecek varsa sevinirim.

Ha bir de son çare olarak PSU hariç tüm parçaları garantiye yollamaya karar verdim. Ekran kartı, RAM, işlemci, anakart, M.2 SSD...

IMG_20210509_144416f.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Geri
Yukarı