Çözüldü Kingston A400 SSD yüzünden PC sürekli çöküyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
1
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
Kingston A400 480 GB 500/450
Anakart
Asus P7H55/ USB 3.0
The Forest oynarken oyuna bir kasma geldi. Normalde o bölgeye daha önce gittiğim de kasmamıştı. Az sonra o bölgeden uzaklaşırken PC çok kasmaya başlayıp siyah ekran verdi. PC kendini yeniden başlattığında SSD de hiç Windows kurulu değilmiş gibi Windows'u algılamadı. Sonra BIOS'a bakayım derken normalde BIOS'ta Kingston A400 diye gözükmesi gereken SSD "hard Drive: HDD PS3111" diye gözüküyordu. İnternete bu adı girince Kingston SSD'ye Firmware Update ile ilgili sonuçlar çıktı. Sonra aklıma SSD'nin kablosunu çıkarıp takmak geldi. İlk SSD kablosunu çıkarıp bilgisayarı açtım, sonra geri kabloyu takıp PC'ye açtığım da Windows'u algılamıştı ve BIOS'ta normal gözüküyordu. Sorunun düzeldiğini zannedip bilgisayarı kullanmaya devam ettiğim de Windows çöktü ve "MEMORY_MANAGEMENT" hatası aldım. Hatadan sonra yine Windows açılmadı ve aynı şeyleri tekrar edince düzeldi. Şu an bir sorun yokmuş gibi gözüküyor. Bu sorunun sebebi nedir? SSD mi RAM'den mi kaynaklı bir sorun? Bir daha olmaması için ne yapmalıyım? Son olarak şimdiden yardım edecek herkese teşekkürler.
Kingston'nın kendi yazılımının SS'i.

1677702500270.png

Çözüm
Sağlam ve yeni bir kablo al. Sonra temiz kurulum yap. Tekrar sistem çökerse SSD gönder yenisi ile değişsinler. Garantisi var 1 yıl olmuş daha.
@claus Öncelikle geç cevap verdiğim için üzgünüm ama tam mesajınızı görünce okula gidiyordum. O yüzden cevap veremedim. İstediğiniz testleri yaptım. İmzanızda HDD ise test yapın demişsiniz o yüzden Hard Disk Sentinel de herhangi bir şey yapamadım. Bu arada bilgisayarım eski olduğundan dolayı içinde ki sata 2 olduğu için (Emin değilim) hızlar düşük gelmiş olabilir. SSD'yi tam ne zaman aldığımı hatırlamıyorum ama geçen yaz tatilinde Ağustos ayında almıştık, yanlış hatırlamıyorsam.

1677779063467.png

1677779073817.png

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı