Kingston Adlı USB Disk Kısayol Virüsü

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Cervis

Megapat
Makaleler
2
Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
Çevre Mühendisi,Çevre Görevlisi,Çiftçi
Flaş belleğimde silemediğim bir virüs var arkadaşlar. Daha önce hiç böyle bir virüs görmemiştim. Nereden bulaştı diyecek olursanız 2 hafta kadar önce bir sunum yapmam gerekti ve sunumu yapmak için kullandığım bilgisayardan flaş belleğime ve oradan da sanırım benim bilgisayarıma bulaştı. Eset NOD 32 8 ile tarama yaptım ama değişen bir şey olmadı.

Flaş belleğin içi bu şekilde arkadaşlar içine bir şey attıktan sonra atılan dosyalar kayboluyor ve bu linki tıklayınca yeni bir pencerede açılıyor.
.
timthumb.jpg

Daha önce başına böyle bir olay gelen varsa yardım etsin lütfen.
Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba.
Bilgisayarınız muhtemelen hala virüs etkisi altında bu ekti devam etmeseydi flash disk içine kopyaladığınız verileriniz gizlenmeye devam etmezdi.

Bilgisayarınızı diğer AV yazılımları ile tarayın. Problem yaşamayacaksanız formatlayın.

AV yazılımı kurun güncelleyin.
Flash belleği tarayın.
Komut istemine geçin.

Flash bellek sürücü harfine geçin Örnek: F: (Enter)

F:\> karşınızda iken

Attrib *.* -h -r -s -a /s /d komutunu çalıştırın.

Dosyalarınızın çokluğuna bağlı olarak işlem biraz vakit alabilir ve tekrardan F:\> karşınıza geldiğinde Exit yazıp (Enter) yaparak çıkın.
Antivirüs yazılımınıza güvenemiyorsanız USB Disk Security gibi ek yazılımlarda kurabilirsiniz.

Sonrasında bilgisayar simgesinden flash disk içerisine giriş yaparak dosyalarınızın görünüp görünmediğini kontrol edin.

Öncelikle önerileriniz için Teşekkür ediyorum.

@Erkan Çevik
Biçimlendirmeyi denemiştim tekrar denedim ama değişen bir şey olmadı gene aynı.
Kaspersky antivirüs programıyla da tarama yaptım bulup siliyor fakat belleği çıkarıp tekrar takınca gene aynı.
Sistemimde windows 8.1 single language kullanıyorum ve bütün güncellemeleri yükledim.

Konu ismini siz mi değiştirdiniz bilmiyorum fakat yanlış olmuş sadece kingston a has bir durum değil bu bütün belleklerde olabiliyor ve belleğin ismi ne ise o isimde bir kısayol ekliyor.

@Goksel KARVAR
Komut istemi ile dediğiniz işlemi yaptım ama bir sonuç alamadım.
Format atmak kesin çözüm gibi ama başka yöntemlerde bulmam gerek.

İlk olarak yanlış yönlendirmeleriniz var bunları önermeyi kesin artık. Usb disk security bir işe yaramaz. Konu sahibi NOD32 bir antivirüs olma özelliğini yitirmiştir. Kaspersky buluyor dediğin virüsün loglarını görüntülerini paylaşın.
Format çözüm değil, formattan sonra yine bulaşacak. İmzamdaki Kaspersky'ı yükleyin güncelleyin. Bütün elinde ne bellek varsa tak FULL scan yap. Bitimine kadar hiçbir şeye dokunma. Bittiğinde virüsleri temizlediğinde imzamdaki sistem tarama 1 ve 2 sonuçlarını paylaşın ve flash bellekleri sakın çıkarmaya kalkmayın.

Dosyalarınız sizin için önemliyse flash bellek içindeyken sağ üst köşedeki arama kısmına "*" yazın dosyalarınız görünecektir. Dosyalarınızı kurtardıktan sonra Kaspersky ile Usb belleğinizi taratın.

Not: Otomatik kullan seçeneğini pasif yapıp usb bellek gibi aygıtları çalıştırdan açarsanız bilgisayarınıza bulaşma riskini önlersiniz.

İlk olarak yanlış yönlendirmeleriniz var bunları önermeyi kesin artık. Usb disk security bir işe yaramaz. Konu sahibi NOD32 bir antivirüs olma özelliğini yitirmiştir. Kaspersky buluyor dediğin virüsün loglarını görüntülerini paylaşın.
Format çözüm değil, formattan sonra yine bulaşacak. İmzamdaki Kaspersky'ı yükleyin güncelleyin. Bütün elinde ne bellek varsa tak FULL scan yap. Bitimine kadar hiçbir şeye dokunma. Bittiğinde virüsleri temizlediğinde imzamdaki sistem tarama 1 ve 2 sonuçlarını paylaşın ve flash bellekleri sakın çıkarmaya kalkmayın.
Kis 2015 mi yoksa kaspersky Rescue mi ?

Aynı sorun benimde başıma geldi. Bu virüsün adı Amvo. İlk önce bilgisayarı Combofix ile tarayıp ardından flaşın içindeki hiçbir dosyayı açmadan biçimlendirin. Virüsten kurtulursunuz. Bu işlemleri yapmadan önce flaşın içindeki kısayolun içindeki dosyaları bilgisayara kopyalayabilirsiniz.
NOT: Bu virüs dosyalarınızı bir klasöre taşıyıp o klasörü sistem dosyası olarak gösterdiği için göremezsiniz. (Fakat neden dosyanı görünen bir kısayolunu oluşturuyor anlamadım.)
Biraz karışık anlattığım için özür dilerim.

Emsisoft Antimalware ile virüsü silebilirsin.
Virüs silindikten sonra o kısayol kalkmayacak ama virüste kalmayacak merak etme istersen flash diski biçimlendirip normal haline getirebilirsin.
Daha bugün bundan bir adet temizledim.

Bilginiz olsun kısa yola tıklayıp açmazsanız bilgisayara bulaşmıyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00