Kingston Fury Beast RAM çalışmıyor

BIOS sıfırlandığı halde olmuyorsa RAM arızalı olabilir ya da anakart desteği ile ilgili bir durum olabilir.
Anakart BIOS sürümü son sürümde mi acaba?

Şöyle bir durum da var. Bazı RAM'ler AMD destekli bazı RAM'ler Intel destekli olabiliyor. Eskiden vardı böyle bir durum, şimdi de var mı bilmiyorum. Bunu da göz önünde bulundurun derim.

Ben aslında chipsetten şüphelerniyorum ikisinde de RAM chipseti aynımı diye. RAM'lerde AMD desteği var AMD artık zen+ ve zen2 mimarisi kullanıyor benim işlemcim ise zen mimarisi kullanıyor acaba bu RAM'lerde zen mimarisi desteği olmayabilir mi? Sonuçta bu piyasadaki en güncel RAM ve zen mimarisi ise 2019'dan kalma.
 
@Yener K. hocam yardım edebilir misiniz?

Yok öyle değil. RAM'i taktınız ve bilgisayarı çalıştırdınız. Ne kadar süre beklediniz görüntü vermesini?

:D şimdi oldu 3 dakika kadar bekledim tanıması için ama görüntü yine gelmedi.
 
Benim başıma gelmişti. Eski AMD bilgisayarımda görüntü verme süresi 10-15 dakikaları bulabiliyordu. Başka bilgisayarlarda sıkıntı çıkarmazken bende sıkıntı çıkarıyordu. RAM değiştirerek sorunu çözmüştüm. Sizde de böyle bir sıkıntı olabilir. Tahminim anakart desteğinin olmaması yönünde.

Siz de bekleyin biraz bakalım ne olacak.
 
Hocam bir ekleme yapmak istiyorum yeni RAM'i takıp eskiyi çıkardığımda bilgisayar boot ekranında şöyle bir yazı veriyor (a component in the System has changed (CPU or RAM) please make some settings in the BIOS) türkçesi sistemdeki bir bileşen değişti (CPU veya RAM) lütfen BIOS'tan bazı ayarlarınızı yapınız bu hatayı Kingston RAM takılı olunca sistem açmıştım sonra çıkartıp HP RAM'i taktım bu hatayı gördüm (BIOS sıfırlama işlemi yapmamıştım o esnada)
 
Yeni donanımlar algılandığında böyle bir uyarı vermesi gayet doğal. Sizden isteğim BIOS'u sıfırlayın Kingston RAM'i takın ve bekleyin sabırla. Bakalım ne sonuç verecek bize.
 
Yeni donanımlar algılandığında böyle bir uyarı vermesi gayet doğal. Sizden isteğim BIOS'u sıfırlayın Kingston RAM'i takın ve bekleyin sabırla. Bakalım ne sonuç verecek bize.

En müsait zamanda uygulayacağım hocam şimdiden teşekkürler takipte kalınız.

Sorun çözüldü @Paper.C ve @Doğu Eşrefoğlu
RAM'de arıza tespit edildi bilgisayarcıda denedim.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı