Elektronik Kingston Fury Renegade DDR5 RGB 16GB 6400MT/s DDR5 CL32 - 2.441 TL

Orası öyle ancak işte dual channel olarak kullanınca DDR5 RAM'de hala çok problem var maalesef. Siz hangi işlemci ve anakart ile kullanıyorsunuz ?
2. sipariş henüz ulaşmadı gönül ister onuda göstereyim ancak dediğim gibi benim limitim anakart olacak gibi gözüküyor. Cl değer düşüreceğim mhz yerine.

• 1DPC 1R Max speed up to 6200+ MHz
  • 1DPC 2R Max speed up to 6000+ MHz
  • 2DPC 1R Max speed up to 5600+ MHz
  • 2DPC 2R Max speed up to 5600+ MHz
Bu arada sorun olanların büyük kısmı anakart driver desteği yüzünden diye biliyorum.
Veya oc kapasitesi sonuna kadar yüklenilmiş, xmp profilleri yüzünden.

2. sipariş henüz ulaşmadı gönül ister onuda göstereyim ancak dediğim gibi benim limitim anakart olacak gibi gözüküyor. Cl değer düşüreceğim mhz yerine.

• 1DPC 1R Max speed up to 6200+ MHz
  • 1DPC 2R Max speed up to 6000+ MHz
  • 2DPC 1R Max speed up to 5600+ MHz
  • 2DPC 2R Max speed up to 5600+ MHz
Bu arada sorun olanların büyük kısmı anakart driver desteği yüzünden diye biliyorum.
Veya oc kapasitesi sonuna kadar yüklenilmiş, xmp profilleri yüzünden.
Şuan kimse net bir şey söyleyemiyor, aynı ram aynı anakart ve işlemciyi kullandığımız başka bir kullanıcı problem yaşarken bende direkt EXPO 1 ile açıldı mesela sistem, stres testi, Memtest86 falan hepsinden geçti ama sistem deli gibi geç açılıyor, bu kadar üst bir seviye sistem aldıktan sonra biraz sinir bozucu oluyor.

Kullandığınız işlemci ne bu arada ?

Eki Görüntüle 1628716Eki Görüntüle 1628718

RGB'siz XMP 6000MHz CL32 olanı, 1.45v 6800MHz CL32'de sorunsuz kullanıyorum. Hazır XMP 6400MHz CL32 1.4v profili yüklü ve RGB için uygun fiyat olduğunu düşünüyorum.

6000MHz ile 6800MHz arasında oyunlarda gözle görülür bir fark görüyor musunuz acaba? 13600K'lı bir sistem kuracağım da DDR4 ile DDR5 arasında çok gidip geliyorum. Aradaki farka değer mi diye. 6000 ve altı frekanslarda fark yok gibi hatta oyununa göre DDR4 daha performanslı geliyor.

6000MHz ile 6800MHz arasında oyunlarda gözle görülür bir fark görüyor musunuz acaba? 13600K'lı bir sistem kuracağım da DDR4 ile DDR5 arasında çok gidip geliyorum. Aradaki farka değer mi diye. 6000 ve altı frekanslarda fark yok gibi hatta oyununa göre DDR4 daha performanslı geliyor.

Uyguna bulmuşsanız geçmemek için sebep yok. Ekran kartı ne olacak?

Şuan kimse net bir şey söyleyemiyor, aynı ram aynı anakart ve işlemciyi kullandığımız başka bir kullanıcı problem yaşarken bende direkt EXPO 1 ile açıldı mesela sistem, stres testi, Memtest86 falan hepsinden geçti ama sistem deli gibi geç açılıyor, bu kadar üst bir seviye sistem aldıktan sonra biraz sinir bozucu oluyor.

Kullandığınız işlemci ne bu arada ?
13600k, kısmet işi biraz. Bu rami tanıdığım ve birçok değişik timinglerde sorunsuz denediğim için kefil olurum. Mesela kardeşim trident z5 7200cl34 kullanıyor. z790 strixte timingleri çok daha kısıtlı, güç ve limitlerde işlemcisi de aynı.

Şuan 6900XT var 3080TI geçmeyi düşünüyorum. 5800X3D + 6900XT' li sistem kurmuştum ama Intel + Nvidia daha stabil ve sorunsuz geldi. 13600K + 3080TI yapacağım hocam yapabilirsem.
2.el 3080 TI almayacaksan eğer direkt 4070 TI al.

Oyunlar konusunda bir fikrim yok inanın ilgisizim.

2.el alacağım hocam sıfırları zaten saçma sapan fiyatlarda.
Az çok 2. ele baktım da düzgün kartlar hep 15 -17 arasında, Bütçeniz keşke elverse de 21.500 civarında 4070 TI falan alabilsen, arada baya bir fark oluyor çünkü.

Neyse konuyu dağıtmayalım daha çok.

2. RAM'i de taktıktan sonra merak ediyorum ben değerleri, anakart evet biraz sıkıntı yaratacak gibi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı