Elektronik Kingston Fury Renegade DDR5 RGB 16GB 6400MT/s DDR5 CL32 - 2.441 TL

Az çok 2. ele baktım da düzgün kartlar hep 15 -17 arasında, Bütçeniz keşke elverse de 21.500 civarında 4070 TI falan alabilsen, arada baya bir fark oluyor çünkü.

Neyse konuyu dağıtmayalım daha çok.

2. RAM'i de taktıktan sonra merak ediyorum ben değerleri, anakart evet biraz sıkıntı yaratacak gibi.
Bende merak ediyorum. Eğer bir sorun yaşamazsam anakartı bir süre değiştirmeyi de düşünmem. Bu arada ram işini araştıranlara bir kısa bilgi eklemesi yapayım. 4800mhz+oc(xmp) profilli ramler için ileriki zamanda taban hızı güncellemesi bekliyorum. Ancak intel 13600k ve üzerinde Up to DDR5 5600 MT/s iken amd ve diğer 13.nesil intellerde 5200 olduğunu anımsıyorum. Lafın özü eğer 4800+ bir ram alacaksanız büyük bütçelerle girmeyin derim. Yeni jedec bekleyin bütçeniz varsa.

Kingston Fury Renegade RGB 32GB (2x16GB) 6400MHz CL32 Ram Bellek (KF564C32RSAK2-32) - YENİ YIL FIRSATI | Teknobiyotik

Ürünün 2x kit, olarak kampanyalı fiyatı tr'de bu şekilde.

Son düzenleme:
Arkadaşlar sistem topluyorum da bu RAM'den 2 tane almayı düşünüyorum bir sorun olmaz değil mi gümrük falan filan anladınız siz.
Bu RAM'den 2 tane alabilirsem anakartı ASUS ROG STRIX Z690-E alacağım. 13600K işlemcim var hazırda bir sorun olmaz mı ne diyorsunuz.

Arkadaşlar sistem topluyorum da bu RAM'den 2 tane almayı düşünüyorum bir sorun olmaz değil mi gümrük falan filan anladınız siz.
Bu RAM'den 2 tane alabilirsem anakartı ASUS ROG STRIX Z690-E alacağım. 13600K işlemcim var hazırda bir sorun olmaz mı ne diyorsunuz.
2 ayrı sipariş geçsen daha garanti olur diye düşünüyorum.

Evet ayrı geçerim muhtemelen de yine de aynı ad falan diye gümrük de sorun yaşar mıyım ya da anakart uyumlu mu 6400 mt/s yazıyor MHz ile aynı mı bu farkı ne :D
ddr5'de öyle yazıyor ama aynı fark yok. Ay içinde 2 3 diye bir ithalat sınırı vardı yanlış hatırlamıyorsam. Sorun olmayacaktır. Tek faturada yüksek gözükmesi sadece sebep.
Web yakalama_10-1-2023_19218_rog.asus.com.jpeg

Anakartının uyumluluk listesinde var. Testleri yapılmış.

DDR5'te öyle yazıyor ama aynı fark yok. Ay içinde 2 3 diye bir ithalat sınırı vardı yanlış hatırlamıyorsam. Sorun olmayacaktır. Tek faturada yüksek gözükmesi sadece sebep.
Eki Görüntüle 1628826

Anladım umarım bir sorun çıkmaz alacağım sanırım ayrı ayrı 2 tane, teşekkürler.

DDR5'te öyle yazıyor ama aynı fark yok. Ay içinde 2 3 diye bir ithalat sınırı vardı yanlış hatırlamıyorsam. Sorun olmayacaktır. Tek faturada yüksek gözükmesi sadece sebep.
Eki Görüntüle 1628826

Hocam şimdi anakart listesine baktım da Amazon linkindeki RAM modeli anakart modelleri üzerinde yok senin gösterdiğin modelle aynı değil Amazon'daki RAM.

Amazaonda ki

KF564C32RSA-16​

Senin gösterdiğin

KF564C32RSK2-32

Hani bir ihtimal 1x16 diye gözükmüyor olabilir diyeceğim ama emin değilim.

Son düzenleme:
Anladım umarım bir sorun çıkmaz alacağım sanırım ayrı ayrı 2 tane, teşekkürler.

Hocam şimdi anakart listesine baktım da Amazon linkindeki RAM modeli anakart modelleri üzerinde yok senin gösterdiğin modelle aynı değil Amazon'daki RAM.

Amazaonda ki

KF564C32RSA-16​

Senin gösterdiğin

KF564C32RSK2-32

Hani bir ihtimal 1x16 diye gözükmüyor olabilir diyeceğim ama emin değilim.
Ürün aynı. Kit kodları farklı normal olarak.

Rgb'sizinin kod farkı var sadece.

Selam. Öncelikle teşekkürler konu için. Bende şimdi Gigabyte Z690I Aorus Ultra anakartım için 2 adet sipariş geçtim. Modüllerin uyumu konusunda bir sıkıntı yaşamam değil mi? (13600K)

Selam. Öncelikle teşekkürler konu için. Bende şimdi Gigabyte Z690I Aorus Ultra anakartım için 2 adet sipariş geçtim. Modüllerin uyumu konusunda bir sıkıntı yaşamam değil mi? (13600K)
13600k işlemci ile Msi pro b660m-a wifi ile 6000mhz profil yüklü olanı 6800mhz cl32 olarak kullanıyorum. Gayet memnunum. Oc merakınız eğlenceli bir ram.

6600test.png

1.45v 7200mhz cl38 olarakta satıyorlar. 6000mhz'yi 6800mhz olarak 1.45v kullanıyorum. Herhangi ısınma problemi de yaşamadım. Timingleri de görseldeki gibi yapmıştım. Zaten dikkat ederseniz, görseli yükleyen 6400mhz profilli ram ile paylaşmış. Anakarttan yana sorun olmazsa 6800e rahat çekersiniz. ;) Ya da görseldeki 6600.

Bu da 3.seçenek.

1231.jpg

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı