Kingston HyperX 3K 120 GB SSD ve Sorunlar

Devil May Cry

Hectopat
Arkadaşlar merhaba bugün bilgisayarıma SSD taktım ve hiç bir ayarını yapmadan Windows 8 Kurulumunu gerçekleştirdim

Şimdi şöyle sorunlar var.

1. Ben bu SSD'yi hiç araştırmadım alırken sizce iyi bir tercih mi yapmışım? Bu SSD'ye 280 Lira verdim. Hatta KDV ile yanında Thermaltake HDD Kutusu (50 TL) ile 380 TL'ye mal oldu 58 TL KDV ödedim ciddi bir para bu paraya değmiş mi sizce? Ayrıca ürün hakkındaki yorumlarınızıda bekliyorum.

2. SSD'yi taktım kullanıyorum herhangi bir ayar yapmak gerekiyor muydu?

3. Benim bilgisayarım sanıyorum Sata 2 bu yüzden tam performans alamıyorum Okuma 555 MB/Yazma 510 MB ama bu düşüyor bende.

4. Bir de monte ederken HDD Kutusunu kullandım fakat bilgisayarcıya verdiğimde kutunun monte yerini yamultmuş. Uygun vida bulamadığımdan vida bölümleri boş kaldı. Kenarlardan sıktım ama kutuyu laptop'un kasasına sabitleyemedim ne yazık ki...
Bu bir sorun çıkartır mı bana? Eğer isterseniz fotoğrafını çeker eklerim.

5. Birde ben öyle uçar kaçar bir performans ile karşılaşmadım bir sorun mu var acaba?

6. Şuan Windows 8 Kurulu 64 Bit ve 15 Saniyede açılıyor SSD ile bu iyi bir değer mi?

7. Sadece Windows 8 Kuruluyken başka hiç bir şey kurulu değilken temiz kurulum ile 42 GB Dolu SSD Bu normal mi bana biraz fazla gibi geldi.

8. Son olarak HDD'yide harici harddisk kutusuna taktım fakat bilgisayara bağladığımda ''SYSTEM RECOVERY'' Diye bölünmüş bir HDD Geliyor toplamda iki hdd karşıma çıkıyor bunu nasıl kaldırabilirim?

SSD'den ne kadar performans alıyorum nasıl ayarlamalar yaparsam daha fazla performans alırım bilginiz varsa bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle doğru bir seçim yapmışsın tabi Corsair alsan daha iyi olurdu şu an SSD'lerde en iyi marka Corsair'dir, fakat aralarında büyük bir fark yok. Ayarlama yapmaya gerek yok, Windows'u SSD'ye kur yeter Sata 2 ve Sata 3 arasında pek fark yok açıkcası, varsa Sata 3'e takacaksın yoksa çok büyük sorun yaratmaz.

SSD'ler zaten hereket eden parça olmadıkları için vidalamasan sadece kasanın içinde kablodan sallandırsan bile yine sorun oluşmaz, ayrıca performans olarak nerede tam performans göremedin Windows kaç saniyede açılıyor onu ölçüp bilgileri paylaşırsan sana performansta sorun olup olmadığını söyleriz.

Ayrıca tam performans alabilmek için Windows 8 yüklemen lazım, inşallah Windows 8 yüklemişsindir.

Öncelikle doğru bir seçim yapmışsın tabi Corsair alsan daha iyi olurdu şu an SSD'lerde en iyi marka Corsair'dir, fakat aralarında büyük bir fark yok. Ayarlama yapmaya gerek yok, Windows'u SSD'ye kur yeter Sata 2 ve Sata 3 arasında pek fark yok açıkcası, varsa Sata 3'e takacaksın yoksa çok büyük sorun yaratmaz.

SSD'ler zaten hereket eden parça olmadıkları için vidalamasan sadece kasanın içinde kablodan sallandırsan bile yine sorun oluşmaz, ayrıca performans olarak nerede tam performans göremedin Windows kaç saniyede açılıyor onu ölçüp bilgileri paylaşırsan sana performansta sorun olup olmadığını söyleriz.

Ayrıca tam performans alabilmek için Windows 8 yüklemen lazım, inşallah Windows 8 yüklemişsindir.
Konuyu tamamen okusaydın güzel olurdu :)

15 Saniyede açılıyor.

7. Son olarak HDD'yide harici harddisk kutusuna taktım fakat bilgisayara bağladığımda ''SYSTEM RECOVERY'' Diye bölünmüş bir HDD Geliyor toplamda iki hdd karşıma çıkıyor bunu nasıl kaldırabilirim?

Eyer hdd için'de önemli bilgi yoksa formatla.

7. Son olarak HDD'yide harici harddisk kutusuna taktım fakat bilgisayara bağladığımda ''SYSTEM RECOVERY'' Diye bölünmüş bir HDD Geliyor toplamda iki hdd karşıma çıkıyor bunu nasıl kaldırabilirim?

Eyer hdd için'de önemli bilgi yoksa formatla.
Biçimlendirdim ikisinide fakat o system recovery silinmedi duruyor ayrı bir hdd gibi görünüyor taktığımda.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende Corsair 120 GB SSD kullanıyorum ve windows 7 yaklaşık olarak 7-8 saniyede açılıyor.

Biostan ahci mod u aktif etmelisin ki tam verimi almalısın.SSD'nin tam performansta çalışıp çalışmadığını ;

-atto disk benchmark ile test edebilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı