Kingston HyperX Predator ram'in ustası...!

Kingston'un yeni geliştirmiş olduğu HyperX Predator serisi ramlerin daha kullanışlı ve bilgisayara performans verebilen bir bilgisayar organı olduğunu kanıtlıyor. Overclock'u destekleyen bir yapıdadır. Oyun bilgisayarı kurmak isteyenlere önerimdir. İntel'in 3000mhz destekli anakartları ile çalıştırıldığında extra performans ve güç verecektir. Aşağıda sırası ile özelliklerini vereceğim:

ÖZELLIKLER

Kapasiteler 8GB–16GB (8GB ve 16GB kitlerle)
2800MHz'e varan hızlarda
1,5V ve 1,65 V çalışma voltajları, kararlı hız aşırtmayı olanaklı kılmaktadır
Intel XMP'ye hazırdır; Kingston mühendisleri tarafından seçilmiş ve test edilmiş en iyi performans ayarları
P55, H67, P67, Z68, H61, Z77 ve Z78 Intel yonga setlerinin yanı sıra A75, A87, A88, A89, A78 ve E35 (Fusion) AMD yonga setleri için tasarlanmış Çift Kanallı kit
Genel sistem performansını artırmak için müthiş saat ve gecikme süresi zamanlama özellikleri
Isı kuyusu tasarımı, hızı etkili biçimde korurken belleğin kullanım ömrünü de uzatır
Fabrikada %100 test edilmiştir.

Kaynak: Kingston

Eğer sen bu Hz konusuna taktıysan en iyi örnek şu : Fx-8350 vs 4960X .

Ama gel gelelim biri 4.2 GHz diğeri 3.6 GHz. Ama aradaki render farkı 2x 8350'nin zor yetişeceği tipten. Yani neymiş herşey GHz değilmiş.

Hatta Opteron'dan örnek verirsek 3.1 GHz hızına sahip. (Seul Kod adlı 4386 Modeli) Şuanda piyasada Render ve Server konusundan Opteron üstüne yoktur. Onun render hızına ise 2 - 3x 4960x'in zor yetişeceği tipten.

Yani neymiş her şey GHz değilmiş ;)

Ne Hz'miş ya kıskanacağınızı bileydim hiç paylaşmazdım :) . İntel'i destekliyorsunuz anladım saygım var. İlk bilgisayarı Eniac'ı onlar buldu. Bu bir devrim diyebilirim. Ama şu AMD'nin iyi olduğunu kabul edin artık! Bu arada o gösterdiğin 4.nesil işlemci ile FX 9590'ı karşılaştırmayı dene.

Ne Hz'miş ya kıskanacağınızı bileydim hiç paylaşmazdım :) . İntel'i destekliyorsunuz anladım saygım var. İlk bilgisayarı Eniac'ı onlar buldu. Bu bir devrim diyebilirim. Ama şu AMD'nin iyi olduğunu kabul edin artık! Bu arada o gösterdiğin 4.nesil işlemci ile FX 9590'ı karşılaştırmayı dene.

i7 4960x = 1.5x 9590 ;)

Ayrıca AMD'de F/P 'de Kral. Ayrıca son cümleyi okumadın sanırım. Opteron Seul 4386 = 2 veya 3 x i7 4960x...

Tamam kardeşim siz haklısınız :D . Bu arada mt2 server açacağım. Ortak olmak isteyen var mı? Buna da eskide kaldı demeyin. Zevkler ve renkler tartışılmaz :) .

Intel'i desteklemiyorum, hatta hiç sevmiyorum :)

Sorun şu; kağıt üzerindeki bilgilerle, gerçek hayat uygulamaları birbirleriyle örtüşmüyor.

İşin kolayı; "oyun sistemi toplayacağım, işlemci ve bellek ne olmalı" soruna, "en iyi işlemci ve MHz'i en yüksek bellek al" demektir.

Zoru ise; "oyunlarda işlemci ve bellek hızının fazlaca bir önemi yok" demek ve bunu testlerle kanıtlamaktır.

İlk şık basittir, baş ağrısı yapmaz ve çoğu insan kolay olduğu için bu yolu seçer. Aksi yönde; işlemci mimarisini öğren, önbellek ve bellek nedir-ne işe yararı oku, texture/antialiasing/shadowmap'i hatim et, bellek bant genişiliği ile GPU arasındaki bağlantıyı keşfet vs.vs.vs. Bunlar çok uzun ve ağır işler.

Bir de diğer grup var; kağıt üzerinden konuyu teorik olarak öğrenip, uygulama yani test yapamadan yorum yapanlar. Bilgi elbette çok önemlidir ama bilgisayar dünyasında, teorilerle gerçek kullanımlar arasında dağlar kadar fark vardır.

Sonuçta; vahşi kapitalizmin, pazarlama teknikleri ile yoğurduğu yaman bir alemde yaşıyoruz.

Bunu yersin, yada gargara yaparsın :)

Bu arada MEB'in kitaplarında ne yazıyor bilmiyorum ama, öğrendiklerin kesinlikle doğrudur.

Metin2 Server'da çok oynadım PvP server da kurdum. Hep iyi oyuncu toplayıp tüm oyunculara eşit davranmışımdır. Ama artık Metin2 benim için bitti. Ne zaman o Beta +90 +120'lik itemler kalkar o zaman geri gelirim. Yani dediğim şey ne zaman 2007 Server Files kullanılır işte o zaman oraya gelirim. Ama oda milyonda bir ihtimal.

Editörüm yorumlarınız için teşekkür ederim. Bunun üzerine daha da yorum yapmam hepsini anlatmış durumdasınız. Bizimkiler boş yorum ya da buna atışma da diyebiliriz.

SypeR arkadaşım senle aynı duyguları paylaşmaktayım. O itemler çıktı ve oyunun tadı kaçtı. Ws'lik serverleri de hiç sevmem. Herkesde aynı itemler. İlk vuran kazanır :D . Çok saçma...

Son düzenleyen: Moderatör:
Intel'i desteklemiyorum, hatta hiç sevmiyorum :)

Sorun şu; kağıt üzerindeki bilgilerle, gerçek hayat uygulamaları birbirleriyle örtüşmüyor.

İşin kolayı; "oyun sistemi toplayacağım, işlemci ve bellek ne olmalı" soruna, "en iyi işlemci ve MHz'i en yüksek bellek al" demektir.

Zoru ise; "oyunlarda işlemci ve bellek hızının fazlaca bir önemi yok" demek ve bunu testlerle kanıtlamaktır.

İlk şık basittir, baş ağrısı yapmaz ve çoğu insan kolay olduğu için bu yolu seçer. Aksi yönde; işlemci mimarisini öğren, önbellek ve bellek nedir-ne işe yararı oku, texture/antialiasing/shadowmap'i hatim et, bellek bant genişiliği ile GPU arasındaki bağlantıyı keşfet vs.vs.vs. Bunlar çok uzun ve ağır işler.

Bir de diğer grup var; kağıt üzerinden konuyu teorik olarak öğrenip, uygulama yani test yapamadan yorum yapanlar. Bilgi elbette çok önemlidir ama bilgisayar dünyasında, teorilerle gerçek kullanımlar arasında dağlar kadar fark vardır.

Sonuçta; vahşi kapitalizmin, pazarlama teknikleri ile yoğurduğu yaman bir alemde yaşıyoruz.

Bunu yersin, yada gargara yaparsın :)

Bu arada MEB'in kitaplarında ne yazıyor bilmiyorum ama, öğrendiklerin kesinlikle doğrudur.

Hocam çok güzel açıklamışsınız. Yalnız MEB'e güvenme. Yıl olmuş 2014 bize Office 2003 ve XP'yi nasıl kullanacağımızı öğretiyorlar. Dedim bunu okuyacağımıza hiç girmesek daha iyidir diyorum hocalara. Yaklaşık 1 ay kadar ben ders anlattım sınıflarda. Office 13 ve Windows 8'i sevdirdiğimi sanıyorum ama. Şimdi Çizgi Tagem'in eğitim videosunu izlettiriyorlar ama ben uyuyorum :D

İktisad mı okuyorsun? Bildiğime göre temel teknoloji diye bir kitaplarında gösteriyor. Kolay olsun diye xp ile öğretiyor ve Türkiye'de teknolojiye sıcak bakmadığı için çoğu bilgisayarda xp var. Önyargı diyelim biz buna. Ayrıca Linux, Mac Os'u felan da göstermiş. İyiye benziyor.

Hocam çok güzel açıklamışsınız. Yalnız MEB'e güvenme. Yıl olmuş 2014 bize Office 2003 ve XP'yi nasıl kullanacağımızı öğretiyorlar. Dedim bunu okuyacağımıza hiç girmesek daha iyidir diyorum hocalara. Yaklaşık 1 ay kadar ben ders anlattım sınıflarda. Office 13 ve Windows 8'i sevdirdiğimi sanıyorum ama. Şimdi Çizgi Tagem'in eğitim videosunu izlettiriyorlar ama ben uyuyorum :D

Benim bahsettiğim: elektrik, elektronik konuları.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı