Kingston M.2 SSD alınır mı?

5 Yıl garantili ürün. Alınmaması için bir sebep mi var? Sadece okuma yazması düşük. Yakın fiyat bandına daha yüksek okuma yazma değerlerine sahip NVMe SSD alabilirsiniz, ancak 256gb boyutlarında olacaktır.

Önerdiğiniz var mı hocam maks bütçe 300.

1593865391586.png

Fiyatlar yine güncellenmiş. 120 varmış maalesef. Cuma günkü incehesap indirimlerinden bir ürün bu mesela.
256gb olarak da var james donkey var, o açıdan da marka önerilmiyor.

Eki Görüntüle 607179

Fiyatlar yine güncellenmiş. 120 varmış maalesef. Cuma günkü incehesap indirimlerinden bir ürün bu mesela.
256gb olarak da var james donkey var, o açıdan da marka önerilmiyor.

120 de olur hocam bi windows kurucam bide pubg mobile zaten büyük oyunlar için HDD kullanıyorum.

XPG 128GB SX6000 Lite NVMe M.2 SSD (1800MB Okuma / 600MB Yazma) | ITOPYA
Bu fiyata aliyim mi? Kingstondan çok daha hızlı sanırım bu ssd di doğrumu anladım?

Bence M.2 olması zorunlu değilse bence üstüne 30 TL koyun Ultra 3D veya WD Blue 3D gibi iyi 2.5" SATA SSD alın, aynı özellikler daha ucuza gelir (bütçe çok sıkışıksa HyperX Fury 3D, Patriot Burst vb. var ama aynı performansı vermezler). İleride de gerektiğinde M.2 slotuna iyi bir SSD takarsın daha mantıklı olur.

Bence M.2 olması zorunlu değilse bence üstüne 30 TL koyun Ultra 3D veya WD Blue 3D gibi iyi 2.5" SATA SSD alın, aynı özellikler daha ucuza gelir (bütçe çok sıkışıksa HyperX Fury 3D, Patriot Burst vb. var ama aynı performansı vermezler). İleride de gerektiğinde M.2 slotuna iyi bir SSD takarsın daha mantıklı olur.
Hocam üstteki arkadaşın attığı SSD'nin okuma hızı 3 katı benim kingston 120 GB'da yeter. İleride m2 almayı düşünmüyorum yani aşırı pahalı ileride sadece normal ssd alırım bu ssd ye windows kuracağım sadece. 120 GB yeterli olur.

Bu SSD'yi alıyorum onaylıyorsanız.

Hocam üstteki arkadaşın attığı SSD'nin okuma hızı 3 katı benim kingston 120 GB'da yeter. İleride m2 almayı düşünmüyorum yani aşırı pahalı ileride sadece normal ssd alırım bu ssd ye windows kuracağım sadece. 120 GB yeterli olur.

Bu SSD'yi alıyorum onaylıyorsanız.

O hızlar sadece sequential read'leri gösteriyor. Sıklıkla render, video resim transferi vs yaparak büyük dosyalarla uğraşmadığınız sürece o hızları görmeyeceksiniz. Günlük Windows, browsing vs. kullanımda daha önemli olan random read'ler, bu da çoğu kaliteli SATA SSD'de daha iyi olur zaten.

SX6000 Lite baya bütçe bir NVMe SSD. DRAM'i yok yani kullanım altında hızı düşer, ucuz olduğu için de NAND çipleri çok iyi değil ömrü de şüpheli.

Ucuz bir NVMe'ye karşın kaliteli bir SATA SSD almak her türlü daha mantıklı bence.

O hızlar sadece sequential read'leri gösteriyor. Sıklıkla render, video resim transferi vs yaparak büyük dosyalarla uğraşmadığınız sürece o hızları görmeyeceksiniz.

SX6000 Lite baya bütçe bir NVMe SSD. DRAM'i yok yani kullanım altında hızı düşer, ucuz olduğu için de NAND çipleri çok iyi değil ömrü de şüpheli.

Ucuz bir NVMe'ye karşın kaliteli bir SATA SSD almak her türlü daha mantıklı bence.
Aldım hocam valla :) Render işleri yapıyorum o hızlara çıkarsam çok iyi olur. Dediğim gibi sadece windows kuracağım yani büyük oyunları oynamak için kullanmam. Premiere Pro ve Pubg mobile dışında bir kullanımım olmayacak.
Ben kendim takabilirmiyim kabloylamı takılıyor yoksa bi yeremi giriyor çünkü biyere giriyor gibi uçları var

Aldım hocam valla :) Render işleri yapıyorum o hızlara çıkarsam çok iyi olur. Dediğim gibi sadece windows kuracağım yani büyük oyunları oynamak için kullanmam. Premiere Pro ve Pubg mobile dışında bir kullanımım olmayacak.
O zaman o SSD fazla sıkıntı olmaz, işini görür NVMe SSD olarak. Bil ki 128GB SSD'ler Windows Chrome + 1-2 program kurunca doluyor hemen, zaten sana yeterli olur. Zaten bütçende artık 128GB'da üretilen bu tipte NVMe SSD yok, tek seçenek o 😁.

O zaman o SSD fazla sıkıntı olmaz, işini görür NVMe SSD olarak. Bil ki 128GB SSD'ler Windows Chrome + 1-2 program kurunca doluyor hemen, zaten sana yeterli olur. Zaten bütçende artık 128GB'da üretilen bu tipte NVMe SSD yok, tek seçenek o 😁.

Aynen hocam çok ucuz valla her şey pahalı. Diğer sorumu görmemişsiniz sanırım. Bu anakarttamı takılıyor. Kablosu yok yani kendim takabilirim sanırım. BIOS pilinin üstnde ekran kartı girişinin yanında M.2 yazıyor orası sanırım takılma yeri.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı