Çözüldü Kingston Renegade SSD doğru hız değerlerini göstermiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Boranhiz

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Kingston Renegade SRBGS/1000G 1TB 7300/6000MB/s PCI-e 4.0 SSD kasamda takılı. Fakat bu yazılan değerler ile CrystalDiskMark'taki değerler uyuşmuyor. 3713.36 okuma, 3454.28 yazma olarak gösterdi. Bunun sebebi bir sebebi var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Eğer işlemcin PCIe 3.0 destekli ise anakartın PCIe 4.0 desteklese dahi 3.0 hızında kullanırsın. İşlemcin nedir?

Aldığın hızlara bakılırsa dediğim gibi PCIe 3.0 modunda kullanıyorsun. İşlemcin PCIe 3.0 destekli ise bir şey yapamazsın. Anakartındaki M.2 slotu işlemciye bağlı.
Bir ara benim ssd de de hızlarda sorun olmuştu. İkinci ssd alıp. Eskiyi ikinci m2 yuvasına takınca. Hız değerleri eskisine döndü.
İsterseniz. Çıkartıp yeniden takip deneyin.
Yada varsa ikinci M2 slota takın.

Artı -1 Eksi

Bir ara benim ssd de de hızlarda sorun olmuştu. İkinci ssd alıp. Eskiyi ikinci m2 yuvasına takınca. Hız değerleri eskisine döndü.
İsterseniz. Çıkartıp yeniden takip deneyin.
Yada varsa ikinci M2 slota takın.
anakartım Asrock b550m-hdv. Var mı yok mu bilmiyorum pek anlamıyorum bilgisayardan. Yok diye düşünüyorum.

Eğer işlemcin PCIe 3.0 destekli ise anakartın PCIe 4.0 desteklese dahi 3.0 hızında kullanırsın. İşlemcin nedir?

Aldığın hızlara bakılırsa dediğim gibi PCIe 3.0 modunda kullanıyorsun. İşlemcin PCIe 3.0 destekli ise bir şey yapamazsın. Anakartındaki M.2 slotu işlemciye bağlı.

Çözüm
Eğer işlemcin PCI-e 3.0 destekli ise anakartın PCI-e 4.0 desteklese dahi 3.0 hızında kullanırsın. İşlemcin nedir?

Aldığın hızlara bakılırsa dediğim gibi PCI-e 3.0 modunda kullanıyorsun. İşlemcin PCI-e 3.0 destekli ise bir şey yapamazsın. Anakartındaki M.2 slotu işlemciye bağlı.

Beğenmeyecek ne var bunda. Söylediklerim bire bir oldu.
2 M.2 yuvası var anakartımda. 2'si de pciex 4 destekli. 1 TB Renagade, ilk taktığımda normal değerler veriyordu. Sonra değerlerde düşme oldu. Çok fazla üzerine düşmedim. Araştırma yapmadım, sonra 2 TB reanagade aldım.
1 TB olanı yedek disk olarak diğer yuvaya taktım. Hızı normale döndü. Diske format atmadan önce de test ettim. Hızı normaldi. Yani sadece yuvayı değiştirince hızı düzeldi.
Belki arkadaşın sorunu işlemci ile alakalı. Ama benim gibi sorunu olan başka birisi için; benim yöntemim de duruma göre çözüm olabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Artı -1 Eksi
Arkadaşlar gerilmeyin. Bu durumun donanıma bir zararı var mı? Yani düşük hızda çalışmasında bir problem var mı? Yoksa böyle kullansam da hala sağlığını korur mu?

@Boranhiz dostum konu çözüme kavuşmadıysa neden çözüldü diye alakasız bir mesajı seçiyorsun? Öncelikle sorunu çözelim, işlemcin nedir?

Hayır, düşük hızda çalışmasının bir zararı yok.

Ben çözüldü mesajı falan seçmedim buraya girdiğimde çözüm diye kendi gösteriyordu site. Ryzen 5 5500 işlemcim var. Bir de GTA 5 oynarken gölgeleri yüklemekte falan sorun yaşıyor bilgisayar. Kick'te canlı yayın izlerken tam ekrana aldım orada da dondu ekran bir süre. Sonra görüntü bozulmaları başladı. Masaüstünde bile olsam görüntü de bozukluk oluyor. Yeniden başlatmadan da çözülmüyor. 4.0 anakartta 3.0 çalıştığından mı böyle oluyor bu? Ekran kartım RX 5700XT. GPU-Z de de 4.0 belirtiyor fakat 3.0 çalışıyor diyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı