Kingston'ın SA400 SSD aşınma göstergesi

BayOcean

Hectopat
Daha fazla  
Kingston'ın SA400 modelini kullanıyorum. Sistem yeni sayılır ama birkaç tane format gördü. SSD'ye format atmanın zararlı olabileceğini okumuştum.
Bugün Kingston'un SSD sağlık durumunu ölçen programı kurdum, "SSD wear ındicator" kısmını %97 olarak gösteriyor. Türkçesi SSD aşınmasıymış. Yüzde üçlük bir aşınma var, %97 aşınmayan sağlıklı kısmı olmalı. Yine de %3'ün performansa etkisi nedir, sebebi format mıdır?

Dosya Ekleri

• sss.png
    sss.png
    28 KB · Görüntüleme: 180
Bende Kingston a2000 500gb m2 ssd var. 3,5 ayda %1 aşındı. Bunun formatla ilgisi yok yükleme yaptıkça ve zaman geçtikçe aşınması normal. Aşınma yüzdesi giderek artacak ve bozulacaklar :) windows kuruluysa arka planda o da indirme, yükleme, okuma, yazma yapıyor.

Bende Kingston a2000 500gb m2 ssd var. 3,5 ayda %1 aşındı. Bunun formatla ilgisi yok yükleme yaptıkça ve zaman geçtikçe aşınması normal. Aşınma yüzdesi giderek artacak ve bozulacaklar :) windows kuruluysa arka planda o da indirme, yükleme, okuma, yazma yapıyor.
O yüzde barı, sende kaç şuan? %100'den geriye doğru mu sayıyor, aşındıkça?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı