Dram olmadığı sürece hızı yüksek olsa ne fark eder? Kararlı bir şekilde o hızı sağlayamayacak sonuçta.
Dram bir nevi Turbo görevi yapıyor SSD'lerde, boş alan bırakmış olmak Dram'in yokluğunu gidermez.
Sık ve son kullanılan dosyaları da önbellekleyip sonraki kullanıma hazır olarak sakladığı için çok hızlı şekilde açabiliyor. SSD'nin sağlığına da çok etkisi var. Dram SSD'nin hızı, sağlığı için çok önemli bir unsur.
Ayrıca konu sahibinin PCI-e 4.0 destekli bir anakarta sahip olup olmadığı da belirtilmeden PCI-e 4.0 bir ürün önermek yanlış olur.
O halde @BerkayZ87 hocamın önerdiği Silicon Power'dan daha iyisi yoktur diye tahmin ediyorum. Phison E12, SM2262EN'den iyi. Gönül rahatlığıyla alabilirsiniz.PCI-e 3.0 var hocam da konuyu tartışma alanına çevirmişsiniz hala elle tutulur bir SSD önerisi alamadım F/P olarak.
Sürekli onları referans alarak cevap veriyorsunuz.Yabancı kaynaklar her zaman doğrudur diye bir şey mi dedim?
Sizi eleştirdikten sonra bıraktığınız kaynaklar bunlar oldu;Ben diğer kaynakların da çok farklı olmadığını belirttim.
Ayrıca, dediğiniz şeyi nerede yapmışım ki? İftiraya giriyor bu.
Muhteşem reaksiyonunu, sadece mesajın şu kısmı varken attım. Kalanını sonradan eklemiş.@B 52 Stratofortress'in yorumuna muhteşem atmışsınız ama o yorumda "referans olarak burayı alabilirsiniz" diyip attığı site Technopat'tan yerli kaynak. Ve o da çok farklı değil gördüğünüz gibi.
İyi o zaman, sadece kontrolcüsüne bakarak önerdiğin US70 ile başarılar sana.Phison E16 yine SM2262EN ve Phison E12'den üstün. Bana iftira atmayın. Kaynak olmadan konuşacaksak ne işimiz var bu forumda?
Kaynaklarımı da sadece yabancılardan almıyorum. Yabancı dilde daha fazla kaynağın olması benim suçum değil.
Kelime oyunu yapmayalım. Ayrıca DRAM hâlâ PCI-e 4.0 olmasından daha önemli bir faktördür.Zaten ana disk için idealdir demedim. Ama PCI-E 4.0 olması ve çok daha hızlı olması sebebiyle PCI-E 3.0 bir ürün yerine tercih edilebilir.
Çünkü bu alanda yenisin, biz çok uzun süredir piyasadayız ve neyin ne olduğunu iyi biliyoruz.Bu söylemlere de bir şey diyemeyeceğim ben kağıt üstünü baz alırım. Kanıtım olmadan konuşmam.
Hocam daha kaç kere önermemiz gerekiyor?PCI-e 3.0 var hocam da konuyu tartışma alanına çevirmişsiniz hala elle tutulur bir SSD önerisi alamadım F/P olarak.
Burda da çok farklı değil. Hatta Phison E16'yı daha da yukarı çekmişler S Tier bu listede SM2262EN ise A+ Tier.
Mesajları çarpıtmayın, kaynak arıyorsanız burayı kullanın dedim. Öncesinde dediklerimi de okuduğunuza eminim ama anlaşılan işinize gelmeyince bahsetmek istemiyorsunuz:Yabancı kaynaklar her zaman doğrudur diye bir şey mi dedim?
Ben diğer kaynakların da çok farklı olmadığını belirttim.
Ayrıca, dediğiniz şeyi nerede yapmışım ki? İftiraya giriyor bu.
@B 52 Stratofortress'in yorumuna muhteşem atmışsınız ama o yorumda "referans olarak burayı alabilirsiniz" diyip attığı site Technopat'tan yerli kaynak. Ve o da çok farklı değil gördüğünüz gibi. Phison E16 yine SM2262EN ve Phison E12'den üstün. Bana iftira atmayın. Kaynak olmadan konuşacaksak ne işimiz var bu forumda? Kaynaklarımı da sadece yabancılardan almıyorum. Yabancı dilde daha fazla kaynağın olması benim suçum değil.
E16 daha iyi evet ama Samsung Phoenix kontrolcüsü tadındaki SM2262EN de kötü değil. Zira PCI-e 4.0 için üretilen bir kontrolcü elbet PCI-e 3.0 için tasarlanan çipten iyi olacaktır.
@BerkayZ87 ile şahsımın karşılıklı yazmış olduğu son mesajlarda aradığınız cevaplar bulunuyor, SP P34A80 alınabilir.PCI-e 3.0 var hocam da konuyu tartışma alanına çevirmişsiniz hala elle tutulur bir SSD önerisi alamadım F/P olarak.
Saniye vererek konuştuğunuza göre elinizde sağlam bir kanıt var sanırım? 4-5 kat falan yok, SATA SSD ile karşılaştırmıyoruz burada.Bir disk düşünün bu disk önbellekleme yaparsa 15-16 saniyede açacağı şeyi 5 saniyede açar ama ondan 4-5 kat hızlı olan bir disk önbellekleme yapamasa dahi 3-4 saniyede açabilir.
Bunları biliyorum ve bunları gözeterek konuşuyorum zaten, neyin ne olduğunu öğretmeyin lütfen.SSD'lerde 4K değerler önemlidir. 4K değerlerde küçümsenmeyecek derece fark olur.
Attığınız SS'te bıraktığım kaynak yabancı kaynak değil Technopat.Sizi eleştirdikten sonra bıraktığınız kaynaklar bunlar oldu;
2015'te girdim bu piyasaya ve kendim topladığım ilk bilgisayarla GTX 980 ve i7-6700K kategorisinde 3DMark rekoru kırdım. 7 yıl olmuş ve yeniyim. Aynen öyle.Çünkü bu alanda yenisin, biz çok uzun süredir piyasadayız ve neyin ne olduğunu iyi biliyoruz.
Mesajları çarpıtmak gibi bir amacım yok. Yanlış bir şey söylediniz falan demedim.Mesajları çarpıtmayın, kaynak arıyorsanız burayı kullanın dedim. Öncesinde dediklerimi de okuduğunuza eminim ama anlaşılan işinize gelmeyince bahsetmek istemiyorsunuz:
Saniye vererek konuştuğunuza göre elinizde sağlam bir kanıt var sanırım? 4-5 kat falan yok, SATA SSD ile karşılaştırmıyoruz burada.
Örnek vererek başlamışım cümleye?Bir disk düşünün
O kaynak sandığın konu, yabancı kaynaklardan alınma kopyala-yapıştır bir konu.Attığınız SS'te bıraktığım kaynak yabancı kaynak değil Technopat.
Bilmediğin gerçeğini değiştirmez.2015'te girdim bu piyasaya ve kendim topladığım ilk bilgisayarla GTX 980 ve i7-6700K kategorisinde 3DMark rekoru kırdım. 7 yıl olmuş ve yeniyim. Aynen öyle.
O zaman bu konuya daha fazla yazmamalısınız.Beni biliyorsunuz ama hakkımda bir bilginiz yok. Ve şahsen ben bilmediğim konu hakkında konuşmam.
Ben somut bir örnek istedim sizden. Kafadan atılmış sayılar değil.Örnek vererek başlamışım cümleye?
O halde siz bulun kaynak? Bakalım o kaynakta da farklı bir şey mi diyecek?O kaynak sandığın konu, yabancı kaynaklardan alınma kopyala-yapıştır bir konu.Hatta sonraki mesajında o linki kendin attın
SSD Tier List 2021
NVMe Tier A (En yüksek seviye.) ADATA - S50 (Phison E16), S70 (Innogrit IG5236) Addlink - S90 (Phison E16), S92 (Phison E16), S95 (Phison E18) Apacer - AS2280Q4 (Phison E16) Corsair - MP600 (Phison E16), MP600 Pro (Phison E18), MP600 Core (Phison E16) Essencore - ECT455 (Phison E16) Galax -...www.technopat.net
Kimin bilip kimin bilmediğine siz karar veremezsiniz. Burası THH değil, siz de bilirkişi değilsiniz. Böylesine absürt mesajlar yazmayı derhal bırakmalısınız.Bilmediğin gerçeğini değiştirmez.
Buna verecek cevabım var ama sizi kırıp üzmek istemiyorum. Bir üstteki yazım yeterli.O zaman bu konuya daha fazla yazmamalısınız.
IOPS ve Read/Write değerleri ortada. Bakıp karşılaştırabilirsiniz.Ben somut bir örnek istedim sizden. Kafadan atılmış sayılar değil.