Kioxia Exceria 1TB SSD alınır mı?

PCI-e 3.0 var hocam da konuyu tartışma alanına çevirmişsiniz hala elle tutulur bir SSD önerisi alamadım F/P olarak.

PCI-e 3.0 var hocam da konuyu tartışma alanına çevirmişsiniz hala elle tutulur bir SSD önerisi alamadım F/P olarak.
O halde @BerkayZ87 hocamın önerdiği Silicon Power'dan daha iyisi yoktur diye tahmin ediyorum. Phison E12, SM2262EN'den iyi. Gönül rahatlığıyla alabilirsiniz.

Yabancı kaynaklar her zaman doğrudur diye bir şey mi dedim?
Sürekli onları referans alarak cevap veriyorsunuz.
Ben diğer kaynakların da çok farklı olmadığını belirttim.
Ayrıca, dediğiniz şeyi nerede yapmışım ki? İftiraya giriyor bu.
Sizi eleştirdikten sonra bıraktığınız kaynaklar bunlar oldu;

@B 52 Stratofortress'in yorumuna muhteşem atmışsınız ama o yorumda "referans olarak burayı alabilirsiniz" diyip attığı site Technopat'tan yerli kaynak. Ve o da çok farklı değil gördüğünüz gibi.
Muhteşem reaksiyonunu, sadece mesajın şu kısmı varken attım. Kalanını sonradan eklemiş.
Phison E16 yine SM2262EN ve Phison E12'den üstün. Bana iftira atmayın. Kaynak olmadan konuşacaksak ne işimiz var bu forumda?
İyi o zaman, sadece kontrolcüsüne bakarak önerdiğin US70 ile başarılar sana.
Kaynaklarımı da sadece yabancılardan almıyorum. Yabancı dilde daha fazla kaynağın olması benim suçum değil.

Zaten ana disk için idealdir demedim. Ama PCI-E 4.0 olması ve çok daha hızlı olması sebebiyle PCI-E 3.0 bir ürün yerine tercih edilebilir.
Kelime oyunu yapmayalım. Ayrıca DRAM hâlâ PCI-e 4.0 olmasından daha önemli bir faktördür.
Bu söylemlere de bir şey diyemeyeceğim ben kağıt üstünü baz alırım. Kanıtım olmadan konuşmam.
Çünkü bu alanda yenisin, biz çok uzun süredir piyasadayız ve neyin ne olduğunu iyi biliyoruz.

Hocam daha kaç kere önermemiz gerekiyor?

Burda da çok farklı değil. Hatta Phison E16'yı daha da yukarı çekmişler S Tier bu listede SM2262EN ise A+ Tier.
Mesajları çarpıtmayın, kaynak arıyorsanız burayı kullanın dedim. Öncesinde dediklerimi de okuduğunuza eminim ama anlaşılan işinize gelmeyince bahsetmek istemiyorsunuz:
E16 daha iyi evet ama Samsung Phoenix kontrolcüsü tadındaki SM2262EN de kötü değil. Zira PCI-e 4.0 için üretilen bir kontrolcü elbet PCI-e 3.0 için tasarlanan çipten iyi olacaktır.

@BerkayZ87 ile şahsımın karşılıklı yazmış olduğu son mesajlarda aradığınız cevaplar bulunuyor, SP P34A80 alınabilir.

Bir disk düşünün bu disk önbellekleme yaparsa 15-16 saniyede açacağı şeyi 5 saniyede açar ama ondan 4-5 kat hızlı olan bir disk önbellekleme yapamasa dahi 3-4 saniyede açabilir.
Saniye vererek konuştuğunuza göre elinizde sağlam bir kanıt var sanırım? 4-5 kat falan yok, SATA SSD ile karşılaştırmıyoruz burada.
SSD'lerde 4K değerler önemlidir. 4K değerlerde küçümsenmeyecek derece fark olur.
Bunları biliyorum ve bunları gözeterek konuşuyorum zaten, neyin ne olduğunu öğretmeyin lütfen.

DRAM bulundurmayan SSD hep bir adım geridedir. Oyun yükleme ekranlarında 970 EVO, Crucial P5 vb. modellere karşı sizin dediğiniz tabirle "kat kat" hızlı olmasına rağmen geri düşüyor. DRAM'in farkı da böyle ortaya çıkıyor işte.

Bana ilgili kullanıcının US70'i ısrarla önermesi, ya Silicon Power satış görevlisi olduğunu ya da ürünü halihazırda kullanmakta olduğunu düşündürmeye başladı. İnsanların kendi yanlışlarını doğru olarak kabul edip, daha sonra bu yanlışın aslı söylense de kişinin hala çizgisinden şaşmaması çok ilginç. Ben konuya daha fazla dahil olmak istemiyorum, sizlere iyi Sosyal'ler efendim, akşamınız huzurlu olsun. @BerkayZ87 @Rambo Okan Güler

Sizi eleştirdikten sonra bıraktığınız kaynaklar bunlar oldu;
Attığınız SS'te bıraktığım kaynak yabancı kaynak değil Technopat.
Çünkü bu alanda yenisin, biz çok uzun süredir piyasadayız ve neyin ne olduğunu iyi biliyoruz.
2015'te girdim bu piyasaya ve kendim topladığım ilk bilgisayarla GTX 980 ve i7-6700K kategorisinde 3DMark rekoru kırdım. 7 yıl olmuş ve yeniyim. Aynen öyle.

Beni biliyorsunuz ama hakkımda bir bilginiz yok. Ve şahsen ben bilmediğim konu hakkında konuşmam. Özellikle bir kişi hakkında. Ki bilsem bile kişi hakkında konuşmam burası teknoloji formu teknik bilgiler konuşulur. Yani, En başında bu forumda böyle konulara girmeniz hata. Bu sebeple uzatmayalım bu konuyu.
Mesajları çarpıtmayın, kaynak arıyorsanız burayı kullanın dedim. Öncesinde dediklerimi de okuduğunuza eminim ama anlaşılan işinize gelmeyince bahsetmek istemiyorsunuz:
Mesajları çarpıtmak gibi bir amacım yok. Yanlış bir şey söylediniz falan demedim.
Sadece sizin önerdiğiniz listenin de çok farklı olmadığını söyledim. Ki öyle zaten.
Saniye vererek konuştuğunuza göre elinizde sağlam bir kanıt var sanırım? 4-5 kat falan yok, SATA SSD ile karşılaştırmıyoruz burada.
Bir disk düşünün
Örnek vererek başlamışım cümleye?

Konu sahibinin PCI-E 3.0 ihtiyacı varmış. @BerkayZ87'nın önerdiği Silicon Power P34A80 işini görecektir. Tartışma bitmiştir.
Ve bu tartışma sonunda @B 52 Stratofortress'i agresif tavırları nedeniyle göz ardı ediyorum.
Böyle toxiclere yer yok. İyi forumlar.

Attığınız SS'te bıraktığım kaynak yabancı kaynak değil Technopat.
O kaynak sandığın konu, yabancı kaynaklardan alınma kopyala-yapıştır bir konu. Hatta sonraki mesajında o linki kendin attın

2015'te girdim bu piyasaya ve kendim topladığım ilk bilgisayarla GTX 980 ve i7-6700K kategorisinde 3DMark rekoru kırdım. 7 yıl olmuş ve yeniyim. Aynen öyle.
Bilmediğin gerçeğini değiştirmez.
Beni biliyorsunuz ama hakkımda bir bilginiz yok. Ve şahsen ben bilmediğim konu hakkında konuşmam.
O zaman bu konuya daha fazla yazmamalısınız.

O halde siz bulun kaynak? Bakalım o kaynakta da farklı bir şey mi diyecek?
Bilmediğin gerçeğini değiştirmez.
Kimin bilip kimin bilmediğine siz karar veremezsiniz. Burası THH değil, siz de bilirkişi değilsiniz. Böylesine absürt mesajlar yazmayı derhal bırakmalısınız.
O zaman bu konuya daha fazla yazmamalısınız.
Buna verecek cevabım var ama sizi kırıp üzmek istemiyorum. Bir üstteki yazım yeterli.
Ben somut bir örnek istedim sizden. Kafadan atılmış sayılar değil.
IOPS ve Read/Write değerleri ortada. Bakıp karşılaştırabilirsiniz.

Bitmiş bir konuyu uzatmamanızı rica ediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…