Çözüldü Kioxia Exceria G2 düşük okuma yazma hızı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Levolas

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba yeni aldığım Kioxia Exceria G2 SSD'nin okuma yazma değerleri resimde görüldüğü gibi. Bu testi forumda önerilen farklı programlarla da gerçekleştirdim sonuçlar benzer çıktı. Bu değerler vadedilen değerlerin çok altında gibi görünüyor. İlk defa bir SSD kullanıyorum bu değerler normal mi? Normal değilse yapmam gereken bir şey var mı? Garantiye göndermem gerekir mi? Şimdiden teşekkür ederim.
Windows bu SSD'ye kurulu.
Anakartım MSI B450 Pro- M.2

Ekran görüntüsü 2023-01-13 095644.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Arkadaşlar sorunum çözüldü hata bendeymiş montaj esnasında yükseltme vidasını takmamışım. Şuan vadedilen değerleri alıyorum. Ürünü kötülemiş gibi olmayalım. Teşekkür ederim.
Mesajı biraz geç gördüm kusura bakma. Anakarta taktığın yerdeki sabitleme vidasından bahsediyorum. Ben taktığımda ssd nin bir tarafı havada kalmıştı vidayı sıkıştırmamıştım. Vidayla sabitleyince sorun düzeldi.
Bende düzelmedi oturup ağlayasım geliyor.

Windows'u klonlayıp mı aktardınız SSD'ye? Bir de bu değeri Windows güncellemeleri yapılırken veya işlem yapılırken mi yaptınız? Hız testi yapılırken PC'de hiçbir işlem yapmamanız mümkünse Windows güncelleştirmesinin yapılmadığına ve bilgisayarı yeni açınca yapmamanızı tavsiye ederim. Windows yeni açıldığında arka planda fazla işlem yapar birkaç dakika sonra bu işlemler azalır.

Hocam konuyu hortlatıyorum ama ben HDD'den SSD'ye klonladım o yüzden benim yazma değerim vaadedilenin yarısı kadar geliyor olabilir mi?

Hocam konuyu hortlatıyorum ama ben HDD'den SSD'ye klonladım o yüzden benim yazma değerim vaadedilenin yarısı kadar geliyor olabilir mi?

Klonlama sağlıklı değil maalesef. Yeni kurulumda daha iyi performans veriyor. Önemli verilerinizi yedekleyip yeniden kurulum yapabilirsiniz. Bir diğer husus SATA2 ve SATA3 nvm 2.0,3.0 gibi farklılıklarda okuma yazma hızını etkiliyor. Eski tip laptop CD sürücü bölümlerinin hızı ile anakart ssd/hdd bölümleri arasında da hız farkları oluyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı