PC Kioxia Exceria NVMe 4TB SSD 9675 TL

PC'de sorun yaşadığını söyleyen yorumlar var, ben bu yüzden vazgeçtim almaktan.
Sabukalı IG5236 kullanıldığını yazmış zaten hocamız:

Reddit gibi yerlerde Firmware güncellemesi ile düzeltildiği iddia ediyor. O elinde patlayan kişiler ya Firmware yapmayanlar yada şanssız kesim olsa gerek. Şahsen bu kontrolcüye güvenmediğim için çok sağlam fiyatlı olsa bile öneremiyorum.

PS5 uyumu konusunda da: NVMe'ler standarttır. "PS5 özel." mevuzusu olmaz ama Gen 3'ler PS5 ile uyumlu değil. PC değilde, PS5 için dikkat etmeniz lazım.

Hangi süper über uzman söylemiş bunu? 5 yıl garantisi var. Kioxia iyi markadır. Bu fiyata rahatlıkla tercih edilir.
Kingston'da kral bir marka ama sorunlu modelleri vardı. Her firmanın çürüğü olabilir. Samsung'un bile QVO ve 990 Pro 2TB diye sıkıntı modelleri vardı.
Kioxia'nında zaten Exceria SATA ve Exceria NVMe gibi sağlık sorunları olan modelleri vardı mesela. Dikkat etmek lazım herzaman.

DRAM yok diye biliyorum bu modelde bende var 4TB OEM olarak
Şununla bakabilirsiniz:

Innogrit NVMe seçeneğini seçin, tüm bilgileri çıkar.

Son düzenleme:
SSD çalışıyorsa sorun yok demektir. Düşük yıldızların çoğu alakasız yorumlardan gelmiş. Adam bilgisayara 3 SSD takmış 4. olarak bunu takmış görünmüyor diye söyleniyor. Büyük ihtimalle birisini çıkardığında bu SSD gözüküyor. PCI-e yollarından haberi yok galiba. İşlemcisinin kaç tane PCI-e yolu desteklediğinden haberi yoktur... Anakart bile desteklemiyordur belki :D birisi de 700 MB/s düşük hızdan bahsetmiş ama ortam şartları buna bayağı etki eden bir durum. Kopyalanan dosya hava sıcaklığı gibi durumlar etkiler. Bütçeniz uyuyorsa PC için alınabilecek bir SSD... Sorun yaşamazsınız.

Kesinlikle katılıyorum. Bilmeden yorum yapan süper zekalılar sebebiyle fiyatına istinaden kesinlikle alınabilecek bir ürünü almayan olacak. Ama pişman olacaklar. Bütçesine uyan herkes alabilir. DRAM mevcut ve kaliteli bir ürün. Gerekli PC şartlarını sağlarsanız kesinlikle sorun yaşamazsınız.

Evet. Soğutucu sökülebiliyor. NVMe SSD'ler üzerindeki soğutucuyu söktüğünüz zaman garanti dışı kalma ihtimaliniz var ama. Laptop PCI-e GEN4x4 veri yolunu destekliyorsa bu SSD'yi kullanabilirsiniz. Ama önce kullanmak istediğiniz laptop modelini atarsanız kontrol edebiliriz.

Acer Nitro 16. destekliyor diye biliyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı