Elektronik Kioxia Exceria Plus G2 1 TB M.2 NVMe SSD 1483 TL

Exceria Plus G2'nin throttle sorunu var zaten bu yüzden pasif soğutucu ile kullanılması daha iyi olur. @erme'nin söylediği söz Exceria G2 hakkında "Isınıyor, alınmaz." diyen arkadaşaydı ve haklı da çünkü Exceria G2'de throttle olma durumu yok. O segmentteki diğer modellere göre bir tık daha fazla ısınıyor ama en azından P2 gibi de throttle olmuyor.
Ekstrem koşullarda çalıştırdım diski, gayet de throttle oldu. 600MB'a kadar düşen yazma hızları gördüm hemde sadece 30-40 saniye kadar basit bir mkv dosyası kopyalamayla. Kim ne derse desin, Kioxia diskler şu ana kadar gördüğüm termal anlamda başarısız disklerden biri. Sadece ben değil farklı platformlardan da onlarca kişi sorun yaşıyor bu diskle ilgili.

Masaüstü kullanıp ısınma konusunda endişesi olan varsa şu ürüne bakabilir.

Kuzene almıştık, bir önceki konumda burada danışıp aldım. Boştaki sıcaklığına bakmadık ama bu soğutucudan sonra aşırı ısınma gibi bir durum olmadı.

WhatsApp Image 2023-03-16 at 23.54.35.jpeg

Hocam peki laptop için az ısınan model tavsiyeniz var mı?
Firecuda 530 çok serin çalışır ama onun 500 GB versiyonu bile 1324 TL.
Onun yerine Samsung 980 1 TB daha mantıklı olabilir. DRAM'sız ama problem değil çünkü sonuçta 2. disk olarak kullanacaksın. DRAM'dan daha çok depolama önemli.
Ekstrem koşullarda çalıştırdım diski, gayet de throttle oldu. 600MB'a kadar düşen yazma hızları gördüm hemde sadece 30-40 saniye kadar basit bir mkv dosyası kopyalamayla. Kim ne derse desin, Kioxia diskler şu ana kadar gördüğüm termal anlamda başarısız disklerden biri. Sadece ben değil farklı platformlardan da onlarca kişi sorun yaşıyor bu diskle ilgili.
Kasadaki hava akışından, anakartının malzeme kalitesinden tut yaşadığın ortamdaki nem oranına kadar değişen bir olay. Yorum yapamayacağım ama Kixoia G2'ye gelene kadar 5 tane çoktan throttle olacak M2 SSD sayarım.

Bu daha iyi.

G2 olan revize edildi. Eski değil

Onun sebebi sata modelinin Toshiba TR200 ile aynı olması.

Siz ısınan SSD görmemişsiniz.
Hocam 85 çok değil mi, bunun çözümü var mı yoksa sıkıntı yapmaz mı, sipariş vereceğim bugün de?

Firecuda 530 çok serin çalışır ama onun 500 GB versiyonu bile 1324 TL.
Onun yerine Samsung 980 1 TB daha mantıklı olabilir. DRAM'sız ama problem değil çünkü sonuçta 2. disk olarak kullanacaksın. DRAM'dan daha çok depolama önemli.

Kasadaki hava akışından, anakartının malzeme kalitesinden tut yaşadığın ortamdaki nem oranına kadar değişen bir olay. Yorum yapamayacağım ama Kixoia G2'ye gelene kadar 5 tane çoktan throttle olacak M2 SSD sayarım.
Yani alınır mı :)?

Ortalama 100 Liraya bir soğutucu blok alındığında, kasanız da en azından yarı mesh bir kasaysa gayet güzel çalışıyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı