Kioxia Exceria Plus G2 1 TB SSD dosyaları 400 MB/S hızda aktarıyor

RzZzA

Femtopat
Katılım
24 Ekim 2022
Mesajlar
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
SSD veya HDD modeli
Kioxia Exceria Plus G2 1TB
Anakart
Gigabyte B450 M S2h
Arkadaşlar başlıkta bahsettiğim M.2 SSD'yi @Recep Baltaş'ın tanıttığı videoda görerek yeni aldım. İçine Windows ve iki oyun yükledim ve o haliyle %11 doluluk oranına sahip. Dismark sonuçları SSD'nin vadettiği hızlarda gösteriyor onda sıkıntı yok. Fakat -D- sürücüm olan Team GX1 550/450 model SSD içinde bulunan yekpare bir ISO oyun dosyasını aktarmak istediğimde 400 küsur MB/S hızı geçmiyor M.2'ye aktarırken. Daha önce böyle bir durum yaşayan var mı? Bu yaşadığın normal bir şey mi zira @Recep Baltaş'ın bahse konu M.2 SSD'yi incelediği videoda Call of Duty oyununu aktarırken 3,4 Gb/s hızlarda aktarım yapıyor. Aydınlatacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
 
Sizin Team GX1 sürücünüzün yazma hızı neyse o kadar hızlı aktarım yapıyor işte. Yani siz bu bahsi geçen oyunu Plus G2'den Team GX1'e aktarmıyorsunuz, tam tersini yapıyorsunuz. Yani sizin durumunuzda belirleyici disk Team GX1.
 
Sizin Team GX1 sürücünüzün yazma hızı neyse o kadar hızlı aktarım yapıyor işte. Yani siz bu bahsi geçen oyunu Plus g2'den Team GX1'e aktarmıyorsunuz, tam tersini yapıyorsunuz. Yani sizin durumunuzda belirleyici disk Team gx1.

Tam tersini yaptım denemek için, yani M.2 SSD içine attığım aynı dosyayı tekrar normal SSD'ye attım, aynı sonuçları aldım. Benim bildiğim yazma işlemi demek hedef diske bir dosya kaydetmek demek. Sizin dediğiniz gibi olsa Team gx 1 diskinin yama hızına bağlı olur. Ama ben dosyayı M.2 SSD'ye yazma işleminden bahsediyorum.
 
SATA SSD'ye aktarım yapıyorsunuz. Yani her iki durumda da SATA SSD'nin hızı belirleyici olur. Yani bahsettiğiniz 550/450 değerlerini geçemezsiniz. Bunu denemek için isterseniz 1TB'lik diski 2 ye ayırın ve kendi arasında veri transferi yapın. Okuma/yazma performansını görürsünüz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı