Kioxia Exceria SSD sağlığı hızlı düşüyor

Semih Gedik

Hectopat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
KIOXIA EXCERIA 500GB 1750 mb/s
Kioxia Exceria 500GB NVMe SSD'im var. Kullanmaya başlayalı henüz 3 ay olmasına rağmen Windows "kalan ömür %95" diyor. Bu bana anormal geldi. 6 ay kullanıp %97 olmasını sorun edeni gördüm bu forumda.
Not: Evet, çok oyun indirip sildim ama yine de terabaytlarca yazma ömrü harcadığımı sanmıyorum.
Ekran Görüntüsü (191).jpg

Kioxia Exceria 500GB NVMe SSD'im var. Kullanmaya başlayalı henüz 3 ay olmasına rağmen Windows "kalan ömür %95" diyor. Bu bana anormal geldi. 6 ay kullanıp %97 olmasını sorun edeni gördüm bu forumda.
Not: Evet, çok oyun indirip sildim ama yine de terabaytlarca yazma ömrü harcadığımı sanmıyorum.

CrystalDiskInfo indirip açılan ekranı buraya atabilir misiniz?

Yüzdeye takılmaya gerek yok. Önemli olan Smart raporu. Sağlığı iyi. Az yazma ve okuma yapılmış zaten :)
Markasız diye mi-ki Toshiba ile ortak firmaymış. Boru değildir herhalde- bir bakayım dedim Samsung kullanıp da yüzdesi düşük olanları da gördüm ama benim yüzdem kullanımıma göre düşük geldi.

Markasız diye mi-ki Toshiba ile ortak firmaymış. Boru değildir herhalde- bir bakayım dedim Samsung kullanıp da yüzdesi düşük olanları da gördüm ama benim yüzdem kullanımıma göre düşük geldi.

Hayır hocam bildiğim kadarıyla Kioxia farklı bir hesaplama yöntemi ile hesaplıyordu. Bir sorun yok. Gayet sağlıklı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı