Kioxia M.2 SSD S.M.A.R.T Status is Bad Hatası

Hygon

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
Kioxia Exceria G2 1TB M2 SSD
Merhaba, bugün laptopuma FC 25 yükledim, deneme için kardeşimle 1 maç atayım dedim. Oyunu oynarken sürekli FPS düşüktü ve ara ara daha da düşüyordu. 30 FPS gibi hissettiriyordu. Laptop özelliklerim iyi olduğu için sinirlendim, bir restart atayım belki düzelir dedim. Restart atınca bu hatayla karşılaştım. Cihazım "ASUS TUF A15 FA507NV" Ekim 2023'ten beri kullanıyorum. Hata veren "Kioxia Exceria G2 1TB SSD"yi alma tarihim de 23 Kasım 2023. SSD'yi 2. disk olarak kullanıyorum içerisinde oyunlar vs. kurulu.

IMG_20250617_141432.jpg

Merhaba, bugün laptopuma FC 25 yükledim, deneme için kardeşimle 1 maç atayım dedim. Oyunu oynarken sürekli FPS düşüktü ve ara ara daha da düşüyordu. 30 FPS gibi hissettiriyordu. Laptop özelliklerim iyi olduğu için sinirlendim, bir restart atayım belki düzelir dedim. Restart atınca bu hatayla karşılaştım. Cihazım "ASUS TUF A15 FA507NV" Ekim 2023'ten beri kullanıyorum. Hata veren "Kioxia Exceria G2 1TB SSD"yi alma tarihim de 23 Kasım 2023. SSD'yi 2. disk olarak kullanıyorum içerisinde oyunlar vs. kurulu.

Eki Görüntüle 2514540
Crystal Disk Info yükle, SMART verilerine bakalım.

Gayet iyi durumda ama sıcaklığı fazla. Muhtemelen de sıcaklık eşiğini aştığı için SMART Status is Bad uyarısı geliyor. 70 derece yazıyor bad sector taramasında. 70 derece kritik bir sıcaklık.

Onun dışında bir sorun yok. Bilgisayarda da aşırı ısınma söz konusu muhtemelen. Zaten A15'ler ısınmasıyla meşhur.
SSD'de bir sorun yok mu yani? İşlemci vs. oyunlarda 90 dereceleri görüyor. Termal macun yenileme vakti gelmiş o zaman sanırım.

SSD'de bir sorun yok mu yani? İşlemci vs. oyunlarda 90 dereceleri görüyor. Termal macun yenileme vakti gelmiş o zaman sanırım.
Hayır bir sorun yok, SSD temiz.

Sadece SSD aşırı ısıya maruz kalmış dolayısıyla throttle yemiş yani bilinçli olarak performasnını düşürmüş.

Dolayısıyla SSD'yi soğutmaya çalışman lazım. Bazı laptopların içinde SSD'lere termal ped çekiliyor sen o tip bir çare bul, ya da kasa kurtarıyorsa eğer soğutucu blok takabilirsin.

Aşırı ısıya maruz bırakma parçalarını, yoksa ciddi sorunlarla baş başa kalırsın.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı