Kira sözleşmesi 2 kişi üzerine mi olur?

DoctorSamet

Kilopat
Daha fazla  
Olay şu: benim ev arkadaşım kira sözleşmesi yapmış ve ben de 1 hafta sonra eve geldim. Beraber yasıyoruz. Kirayı ortak ödüyoruz. Ev sahibi ise bana diyor ki seninle de sözleşme yapalım.
Şimdi olay şu; ev sözleşmeleri tek kişi üzerine yapılıyor mu? Ben neden sözleşme imzalamak zorundayım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Tek kişi üzerine yapılır diye biliyorum, adama da söyle. Abi zaten arkadaşımla yapmışsınız, bana ne gerek var diye.

@DoctorSamet evet yazdırılabilir.

Kira sözleşmesi, gayrimenkul kiralamalarında mal sahibi ile kiracı arasında imzalanıyor. Ancak kimi zaman ortak 2 kişinin bir daire ya da işyeri kiralaması gibi durumlarda sözleşme tarafına iki isim yazılabiliyor.

@29028, arkadaşı kirayı ödemezse diye ev sahibi kendini garanti altına almak istiyor sanırım.

@29028, kesinlikle ben de atmazdım. Zaten arkadaşımla yapmışsınız, benle yapmaya gerek yok diye. Sözleşme var zaten kapı gibi, evden de çıkaramaz.

@29028, kesinlikle ben de atmazdım. Zaten arkadaşımla yapmışsınız, benle yapmaya gerek yok diye. Sözleşme var zaten kapı gibi, evden de çıkaramaz.
Sözleşme gereği zaten sözleşmeyi okuduysanız eve sarar vermediğiniz ve kira gibi evin diğer giderlerini zamanında ödediğiniz sürece sorun olmayacak. ( Detaylarına girmeden kısaca; Elektrik, su doğalgaz ödenmesi. Eve iç, dış zarar vermemek, fuhuş. evine çevirmemek, çevreye zarar vermek yada çevredekileri sık sık rahatsız etmek v.b) Bunlar olmadığı sürece o evden sizi kimse çıkartamaz.

Şahsen ben 1 yılı aşkındır kiradayım henüz ne yan komşu, ne karşı komşu ne üst komşu kimseyi tanımıyorum. Tuhaf bir millet olduk

İki kişiye ayrı ayrı sözleşme yapılabiliyor mu ya? Sözleşme yenilenip iki kişi aynı sözleşmeye dahil olabilir ancak diğerini sanmıyorum. Ayrı ayrı kiralamış gibi olur öyle.
Sen evi tuttun ve sözleşmeni yaptın. ardından 1-2 ay sonra arkadaşın geldi. Sözleşme yaptığın için 1 yıl içerisinde tekrar sözleşme yapmana gerek yok. Zaten sözleşmen devam ediyor! Ha şöyle bir şey var, 1 yılı doldurduktan sonra tekrar sözleşmek yapmak gerekirse (arkadaşın yanındayken) o zaman iş değişebilir.

Aklıma şöyle bir soru geldi: Diyelim ev arkadaşınızla 1000 liraya sözleşme yapmış ve her ay 1000 lira alıyor. Şimdi sizle de 1000 liraya sözleşme yaparsa 2 ay sonra ben bu adamla sözleşme yaptım ama daha para atmadı diyebilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…