Kira sözleşmesi 2 kişi üzerine mi olur?

DoctorSamet

Kilopat
Daha fazla  
Olay şu: benim ev arkadaşım kira sözleşmesi yapmış ve ben de 1 hafta sonra eve geldim. Beraber yasıyoruz. Kirayı ortak ödüyoruz. Ev sahibi ise bana diyor ki seninle de sözleşme yapalım.
Şimdi olay şu; ev sözleşmeleri tek kişi üzerine yapılıyor mu? Ben neden sözleşme imzalamak zorundayım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ne yazmalı sözleşmede?
Kişi sayısındaki değişimin kirayı nasıl etkileceğiyle ilgili bir şey.
Sözleşmeyi sizin de imzalamanızın herhangi bir sorun yaratmaz. Çünkü siz zaten oturduğunuz ev için sözleşme imzalayacaksınız. Birden fazla kişi aynı sözleşmeyi imzalayabilir.
İmzalamadığınızda ev sahibi, evdeki sayının değiştiğini bahane edip size sorun çıkarabilir.

Kişi sayısındaki değişimin kirayı nasıl etkileceğiyle ilgili bir şey.
Sözleşmeyi sizin de imzalamanızın herhangi bir sorun yaratmaz. Çünkü siz zaten oturduğunuz ev için sözleşme imzalayacaksınız. Birden fazla kişi aynı sözleşmeyi imzalayabilir.
İmzalamadığınızda ev sahibi, evdeki sayının değiştiğini bahane edip size sorun çıkarabilir.
Evdeki sayı değiştiği icin ücrette fazlalaştı ama olay o değil. Olay evin zaten tutulmasına ragmen birde benim tarafımdan tutulmasını istiyor yani adam. Seninlede sözleşme yapalım diyoe yani.

Evdeki sayı değiştiği icin ücrette fazlalaştı ama olay o değil. Olay evin zaten tutulmasına ragmen birde benim tarafımdan tutulmasını istiyor yani adam. Seninlede sözleşme yapalım diyoe yani.
Şu an imzalanandan ayrı olarak yeni bir sözleşme öneriyorsa, böyle bir şey olamaz. Aynı evi iki farklı kişiye kiralamış olur. Sonradan imzalanan sözleşme geçersiz olur, bununla ilgili de sonradan sizden herhangi bir şey talep edemez.
İster imzalayın ister imzalamayın, o sözleşmenin hiçbir hükmü olmaz.
Bir de şu an imzaladığınız sözleşmeyi iyi okuyun, evin tamamı mı yoksa bir kısmımı kiraya verilmiş bakın. Tamamının kiralandığı yazmıyorsa da olur. Belki bu şekilde iki ayrı kira alma peşindedir.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı