Kira sözleşmesi feshi

Supernova22

Centipat
Katılım
19 Ocak 2021
Mesajlar
15
Daha fazla  
Cinsiyet
Kadın
Merhaba, ben evimi yeni evlenecek bir çifte kiraya verdim evi gördüler beğendiler geçen hafta sözleşmeyi imzaladık. Kapora ve bir aylık kirayı aldık. Bunlar elektrik, su üstüne aldılar. İkametgah da aldılar. Dün aradılar biz bu sene evlenmeyeceğiz seneye düğün kaldı. Bizim kapora ve kirayı verin dediler. Biz de bunlara kiraya verdiğimiz için isteyende çoktu geri çevirdik diğerlerini şimdi vazgeçtik biz diyorlar. Bu işlerden pek anlamıyorum ilk defa evimi kiraya verdik. Sözleşmeye rağmen ben şimdi kirayı ve kapora yı geri mi iade edeceğim? Benim haklarım tam olarak nedir bu konu hakkında bilgi sahibi arkadaşlar yardımcı olabilir mi?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Biraz geç olacak ama öyle geri ver durumu yok. Kapora sizin güvenceniz böyle durumlar için. O bir defa kesinlikle sizde kalacak zararınızı karşılamak adına. 1 aylık kira girişte ödenir o ay orada kalabilmek için. Size 3 aylık kira vermedilerse kesinlikle o 1 aylık kirayı da vermiyorsunuz. Siz erken fesih yüzünden evi tekrar kiraya verene kadar geçen zaman içerisinde yeni bir kira dönemine girilirse o kiracı o dönemin kira bedelinden de sorumludur.

Borçlar Kanunu Madde 325’de:

“Kiracı, sözleşme süresine veya fesih dönemine uymaksızın kiralananı geri verdiği takdirde, kira sözleşmesinden doğan borçları, kiralananın benzer koşullarla kiraya verilebileceği makul bir süre için devam eder. Kiracının bu sürenin geçmesinden önce kiraya verenden kabul etmesi beklenebilecek, ödeme gücüne sahip ve kira ilişkisini devralmaya hazır yeni bir kiracı bulması hâlinde, kiracının kira sözleşmesinden doğan borçları sona erer.”
 
Vıcdanen 1 aylık parayı geri verebilirsiniz. Sonuçta millet kapış kapış kira arıyor. Ama kaporayı asla vermeyiniz. Bir de abonelikleri iptal ettirmelerini söyleyin başından savarlar ise sorun olur.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı