Kırık OBP ile YKS'ye tekrar çalışılmalı mı?

TojiFushiguro

Hectopat
Puanım 2 yıllık makine bölümüne yetiyor. Mecburen tercih yapacağım. Sizce tercihten sonra kırık OBP ile YKS için 1 yıl daha mı çalışsam? Yoksa DGS'ye mi çalışsam? Karar veremedim. Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim. Umarım anlatabilmişimdir.

Bence dikey geçişe hazırlanman daha mantıklı olur, ancak geçişle hangi bölüme geçmeyi düşünüyorsun ?

Hocam DGS YKS'ye göre çok daha kolay bir sınav gerçekten. Bence 2 yıl okuyun DGS'ye girin tamamlarsınız. Tabii bu süre zarfında amacınızı unutmamanız gerekiyor.

Hocam bence artık YKS sınav sistemi tıkandı. 2023'e göre daha zor sınav sorulduğu halde sıralamalar çok oynamadı. Aşırı bir mezun yoğunluğu var bu da o sene girenlerin şansını azaltıyor. Ben bile sınavda batırdım dedim ona rağmen 30 bin öne çekmişim. Bu da 30 bini insanın bir kişi geriye atmak demek ve benim gibi binlerce insan var. Böyle bir durumda kırık obp ne sıkıntılı olabilir.

DGS ile geçiş yapan biri olarak yazıyorum. Üniversite sınavında makine mühendisliğine yerleşebilecek durumdayken 2 yıllık bir bölüm tercih ettim sadece daha iyi bir üniversiteden mezun olmak için DGS'ye hazırlandım. DGS'ye birkaç arkadaşımla beraber birden fazla kez girdim ve yerleşip gitmediğim seneler de oldu. DGS süreyi kullanabildiğinizde YKS'den farklı değil asıl sorun gittiğiniz bölümü bitirebilecek misiniz? Mevcut üniversite sınavında başarılı olmayan birinin iyi bir üniversitede sayısal bir bölüm bitirebileceğini düşünemiyorum. DGS'den sonra 3.senede bölümü bitirdim ancak hala benimle beraber veya benden önce bölüme girmiş mezun olmanın yanından geçemeyen amfi dolusu insan var.

Puanım 2 yıllık makine bölümüne yetiyor. Mecburen tercih yapacağım. Sizce tercihten sonra kırık OBP ile YKS için 1 yıl daha mı çalışsam? Yoksa DGS'ye mi çalışsam? Karar veremedim. Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim. Umarım anlatabilmişimdir.

Bencegiç girme illa gireceksen girdikden sonra DGS çalış.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı