Kırılan anakartı çalıştırmak

deniz2118

Hectopat
Daha fazla  
Kardeşim için geçen sene topladığımız PC'nin Z97 Gaming 5 anakartını kırılmış. Ekran kartını sökerken kilidini açmamış olacak ki PCI-e slotunu oldugu gibi yerinden sökmüş.Şu an anakart çalışmıyor. Hiçbir şekilde elektrik gelmiyor. Sadece üstünde led yanıyor başka hiçbir çalışma belirtisi yok. Muhtemelen bir yerlerde kısa devre var ve termik koruma açıyor. Ordaki lehimlerin tamamını lehim pompası ile temizlesem sizce çalışır mı?Ya da başka çözüm önerisi olan var mı?

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2017-08-05 at 12.31.11.jpeg
    WhatsApp Image 2017-08-05 at 12.31.11.jpeg
    94,4 KB · Görüntüleme: 156
  • WhatsApp Image 2017-08-05 at 12.21.27.jpeg
    WhatsApp Image 2017-08-05 at 12.21.27.jpeg
    310 KB · Görüntüleme: 151
  • WhatsApp Image 2017-08-05 at 02.13.40.jpeg
    WhatsApp Image 2017-08-05 at 02.13.40.jpeg
    225,9 KB · Görüntüleme: 162
Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartı servise yollamışlar haliyle kullanıcı hatası denmiş . o nedenle kendim tamir etmek için sizlerin önerilerini duymak istedim ama sanırım bu konu hakkında yeterli bilgisi olan yok ..

Reballing gerekecek gibi duruyor, Türkiye'de yapan biri varsa sormanızı öneririm, daha uygun fiyat verebilirler.

Geçmiş olsun, benimde anakartın soketleri bozuldu. Değiştirmek için sistemi aradım fiyat sordum ve bana 200$ gibi bir rakam söyledi. Akabinde bunu yapsa da eskisi gibi performans vermeyeceğini söyleyince ne yazık ki sistemi değiştirmek zorunda kaldım. Hatta elimde eski sistemden kalma işlemci ve ram var. Yeni sistemde yaşadığım sorunları çözer çözmez onları da satışa koyacağım. Geçmiş olsun, umarım çalıştırmayı başarırsınız.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı