Kırılan bileğe 5 ay sonra bile güç verilemiyor

Orcun59

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba,
Yaklaşık 5 ay önce bileğimde bir yer kırıldı. Ertesi gün doktora gittim ve doktor, bileğimde fazla protein almayan bir yerin kırıldığını, iyileşmeyebileceğini ve iyileşmezse ameliyat olabileceğimi söyledi. Şükürler olsun, 7 hafta alçıda kaldıktan sonra alçıdan çıktı. İlk çıktığında çok ağrıyordu, ama bayağı bir iyileşme gösterdi. Fakat şu an iyileşmesi durdu gibi hissediyorum. Bileğimi çok bükünce ağrıyor ve çok fazla güç veremiyorum. Örneğin, şınav çekerken 10. tekrardan sonra bileğim yüzünden durmak zorunda kalıyorum.
Anlayan var mı, bu geçebilecek bir şey mi, bir sorun çıkar mı, yoksa bir daha doktora görünmem gerekir mi?
Normal hayatımda sıkıntı çıkarmıyor fakat çok fazla yüklenemiyorum bileğime.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilek hassas bir bölgedir 6-7 sene önce bileğimi zorladım o zamandan beri 1-2 ayda bir ağrı giriyor 3-4 gün sürüyor. Bileğini zorlama şınav falan çekme 1-2 ay sonra geçecektir.

Aynısını yaşadım yıllarca. Şu an pek bir sorunum yok ileride geçebilecek bir şey ama şüpheleniyorsanız bir doktora görünmekte fayda var. Sağlığınızla ilgili buradan bilgi edinmek yerine bir doktora danışın şakaya gelmez.

Kaslarını güçlendirdin mi?
Bir programla çalışmadığın sürece tedavin bitmemiş demektir.
Bir fizyoterapist ile görüşmeden kendi kendine güçlenmez, eski haline gelmez; bilgine.

Bir fizyoterapist ile görüşmeden kendi kendine güçlenmez, eski haline gelmez; bilgine.
+
Ağrın kas ağrısı mı, kemik ağrısı mı? Ayırdına varabiliyor musun?
+
Ağrı mı var, sızı mı?
+
Ağrı devamlı mı? Yoksa belirli bir şey yapınca/akşamları gibi karakteristik bir özelliği var mı?

+
Ağrın kas ağrısı mı, kemik ağrısı mı? Ayırdına varabiliyor musun?
+
Ağrı mı var, sızı mı?
+
Ağrı devamlı mı? Yoksa belirli bir şey yapınca/akşamları gibi karakteristik bir özelliği var mı?

-Kaslarımı güçlendirmedim sadece D vitamini yazıldı kemikler güçlensin hızlı toparlansın diye onu kullanıyorum.

-Hissedebildiğim kadarıyla kemik ağrısı.

-Karakteristik bir özelliği yok sızı değil hiçbir zaman sızlamıyor. Fakat güç uyguladığım takdirde 15 dakika gibi bir süre ağrıyor.

+Ek olarak şunu eklemeliyim itme çekme gibi şeylerde ağrımıyor sadece bileğimi büktükten sonra güç uygularsam ağrıyor.

-Kaslarımı güçlendirmedim sadece D vitamini yazıldı kemikler güçlensin hızlı toparlansın diye onu kullanıyorum.

-Hissedebildiğim kadarıyla kemik ağrısı.

-Karakteristik bir özelliği yok sızı değil hiçbir zaman sızlamıyor. Fakat güç uyguladığım takdirde 15 dakika gibi bir süre ağrıyor.

+Ek olarak şunu eklemeliyim itme çekme gibi şeylerde ağrımıyor sadece bileğimi büktükten sonra güç uygularsam ağrıyor.
Fizyoterapiste görünmelisiniz.
Acısı 40 sonrası çıkar. Gençliğinize güvenmeyin, çok şeyi kapar ama sonrasında bedelini sıkıntıyla ödersiniz.
Lütfen üzerine düşün, kaslarınızı güçlendirin.

Bilek arkadaslarin da dedigi gibi hassas bir bolgedir. Cello hocam cello calarken kolun omzun agrirsa bir sey olmaz ancak bilegin agrimaya baslarsa hemen dur gecmez o derdi. Iyilesmesine zaman ver o sirada sinavlarinj elini yumruk yaparak cekebilirsin.

2 yıl önce bileğimi kırdım bilek güreşi yaparken acıyor kırılan noktanın çevresi.
Bilek ağrıları biraz sıkıntılı yani doktora gittim maalesef bir şey yapamayacağını sürekli ağrı kesici yazamayacağını söyledi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı