Kırılan fan ayağı ısı artırır mı?

Makaleler
3
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Anakart: Gigabyte B450M S2H Ekran Kartı: GTX 1660 SUPER 6 GB, İşlemci: Ryzen 3 1200, Ram: 2x8 Gskill RipjawsV 3200 MHZ Ram, 1 TB HDD, 128 GB WD GREEN SSD
Arkadaşlar işlemci değiştirmek için fanı tamamen çıkarmam gerekiyordu, çıkardım ve işlemciyi taktım fakat fanın altındaki bloğu yeniden takarken ayaklarından biri kırıldı. İşlemci boşta ortalama 45 derecede geziyor sizce bununla bir alakası olabilir mi? Fan ve blok sabit olarak duruyor hareket etmiyor. Ayrıca termal macunu uzun süredir yenilenmiyordu. Sizce sorun ne olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Önemli olan yükte değerler. Yükte kaç derece görüyorsunuz?
Witcher 3 oynarken en yüksek 88 gördüm. Sonrasında 80 de geziniyordu.
Belirtmemde fayda var mı bilmiyorum fakat işlemci i5 2500.

Soğutucu blok eğer işlemcinin üstüne sıkı oturmuyorsa ısı artışı muhtemel dostum. 88 derece birazcık yüksek. Ancak bu kasadaki sirkülasyonada bağlı. Kaırıldığı için 88 derecelere çıkıyor demek eksik olabilir.

Soğutucu blok eğer işlemcinin üstüne sıkı oturmuyorsa ısı artışı muhtemel dostum. 88 derece birazcık yüksek. Ancak bu kasadaki sirkülasyonada bağlı. Kaırıldığı için 88 derecelere çıkıyor demek eksik olabilir.
Sıkı oturmuş durumda. Güç uygulamama rağmen hareket etmiyor. Fakat yine de etki edebilir diye şüphelendim.

Pek sorun yok gibi geldi bana, termal macun uyguladın değil mi?
Termal macun elimde olmadığı için şu an yenileyemiyorum. Sorunun termal macunda olduğundan emin olmak için konuyu açmıştım. En kısa zamanda yenileyeceğim.
İlgilendiğin için teşekkür ederim.

Termal macun elimde olmadığı için şu an yenileyemiyorum. Sorunun termal macunda olduğundan emin olmak için konuyu açmıştım. En kısa zamanda yenileyeceğim.
İlgilendiğin için teşekkür ederim.
Termal macunu mutlaka yenilemelisin eğer soğutucu blokta hiç termal macun yoksa. Önemli ölçüde etkileyecektir. AMD işlemcilerinde soğutucu bloğa yapışık bir şekilde gönderiyor termal macunu. Eğer işlemci ile blok arasında macun yoksa bu yüksek sıcaklığın sebebi büyük ihtimalle termal macundur.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı