İyi sosyaller, internette Xbox 360'a böyle oyun yüklemeyi gösteren hiçbir Türkçe içerik bulamadığımdan bu rehberi hazırladım. Bu rehberle size Xbox 360'a nasıl uzaktan bilgisayarınız aracılığıyla oyun yükleyebileceğinizi göstereceğim.
-İşleyen bir bilgisayar
-En az 8 GB bir USB Bellek
drive.google.com
Bu plugin'i FAT32 olarak biçimlendirdiğiniz USB belleğinize atmanız lazım.
Biçimlendirme işleminden sonra dediğim plugin'i USB belleğe atın. Ardından USB belleği bilgisayardan çıkartın ve açtığınız Xbox 360'a takın. Ardından XeXMenu programını açın ve dediğim adımları yapın.
1) LB-RB tuşlarıyla Hdd1'e gelin.
2) D-pad ile Usb0'ye gelin ve plugin'i kesin.
3) Hdd1'e gelin ve yapıştırın.
4) Hdd1'de ya direkt içinde ya da Content\0000000000000000'ın içinde olan Installer klasörünü ve içindeki default.xex'i açın.
Eğer konsolu kıran kişi bir hata yapıp bu uygulamayı yüklemediyse aşağı linkteki arşivi indirip içindekiler USB belleğinize atıp oradan da Hdd1'in içine atın.
5) Açılan uygulamada Plugins kısmına tıklayın ve plugin1 kısmına Xbox'ın içindeki xbdm.xex'i seçin.
6) RB ile kaydetme kısmına gelin.
7) Hdd1'in üstüne gelip X'e basın.
8) Uygulamadan çıkın.
IP'nizi de öğrendikten sonra Xbox 360'ınızı yeniden başlatmayı unutmayın.
Burada önceki rehberde yazdığım kısmı birebir koyacağım.
İlk öncelikle yüklemek istediğiniz oyunun ISO dosyasını bilgisayarınıza yüklemeniz gerekir. Bunun için internette bolca ROM sitesi var. Genişliliği ile güvenilirliği sebebiyle size Megathread kullanmanızı öneririm.
Oyunu indirdikten sonra eğer ZIP veyahut ZAR formatındaysa onu ayıklayın.
ISO2GoD programını, ISO dosyasını Xbox 360'ın okuyabileceği formata çevirirken kullanacağız. Bu programı aşağıdaki linkten indirebilirsiniz.
İndirdiğiniz dosya ZIP veyahut RAR formatında gelecek, onu da aynı şekilde ayıklayınız.
Burada indirdiğiniz Iso2God.exe'yi açmanız gerek. Açtığınızda ise Add ISO kısmına tıklamanız gerek.
Ardından açılan sekmede sırasıyla indirdiğiniz ISO dosyasını veUSB belleğinizi seçmeniz BU REHBER İÇİN YEREL BİLGİSAYAR DEPOLAMANIZI SEÇMENİZ gerek. Eğer benim gibi USB belleğiniz yavaşsa ya da SSD kullanıyorsanız dahili depolamanıza da indirebilirsiniz. Ancak ardından USB belleğinize taşımanız gerekecek.
Dosyaları atma işlemi bitene kadar bekleyin. İşlem bittikten sonra Xbox 360'ınızdan istediğiniz oyunu oynayabilirsiniz!
Rehber bu kadardı, okuduğunuz için teşekkürler! Konu limitim açıldığında Xbox'a nasıl Linux yükleyebileceğinizle alakalı bir rehber hazırlamayı düşünüyorum. Hatta Linux dağıtımımız Ubuntu 10.10 olacak.
Xbox 360, resmi desteğini bitirmiş bir konsol. Xbox 360 Store ile Marketplace bir daha açılmayacak şekilde 29 Temmuz 2024'te kapatıldı. Ondan ötürü bu konsolda korsana destek vermek bir etik dışı davranış değil gerekliliktir. Xbox 360'ta (birkaç istisnai oyun hariç) oyun oynamak için ateş pahası fiyatlara fiziksel oyun almak dışında korsan dışı bir yöntem yoktur. Korsan, bu konsolun hayata tutunması için tek yöntemidir.
Başlamadan Önce İhtiyacınız Olan Şeyler:
-Kırık bir Xbox 360-İşleyen bir bilgisayar
-En az 8 GB bir USB Bellek
1) Xbox'ınızı Hazır Hale Getirin
Evet, biraz garip bir başlık oldu ancak bu adımda yapacaklarımız çok. Öncelikle yapmanız gereken şey gerekli bir plugin'i Xbox'a yüklemek olacaktır. Plugin'in indirme linkini aşağıdaki Sürprizbozan'da bulabilirsiniz. Korkmanıza gerek yok, Drive'a bizzat ben yükledim.xbdm.xex
drive.google.com
Bu plugin'i FAT32 olarak biçimlendirdiğiniz USB belleğinize atmanız lazım.
Biçimlendirme işleminden sonra dediğim plugin'i USB belleğe atın. Ardından USB belleği bilgisayardan çıkartın ve açtığınız Xbox 360'a takın. Ardından XeXMenu programını açın ve dediğim adımları yapın.
1) LB-RB tuşlarıyla Hdd1'e gelin.
2) D-pad ile Usb0'ye gelin ve plugin'i kesin.
3) Hdd1'e gelin ve yapıştırın.
4) Hdd1'de ya direkt içinde ya da Content\0000000000000000'ın içinde olan Installer klasörünü ve içindeki default.xex'i açın.
Eğer konsolu kıran kişi bir hata yapıp bu uygulamayı yüklemediyse aşağı linkteki arşivi indirip içindekiler USB belleğinize atıp oradan da Hdd1'in içine atın.
5) Açılan uygulamada Plugins kısmına tıklayın ve plugin1 kısmına Xbox'ın içindeki xbdm.xex'i seçin.
6) RB ile kaydetme kısmına gelin.
7) Hdd1'in üstüne gelip X'e basın.
8) Uygulamadan çıkın.
2) Xbox'ınızın IP Adresini Öğrenin
Bu adında işimiz hızlı bitecek. Ama öncelikle eğer Xbox 360'ınız bir Wi-Fi'a bağlı değilse sistem ayarlarından onu Wi-Fi'a bağlayın. Size Xbox Live'ı kullanamayacağınızı söyleyecek ve bu olması gereken. Neyse, Xbox'ınızı açtığınzıda Aurora menüsü karşılar sizi eğer kıran arkadaş azıcık uğraştıysa. Açıldığında Back tuşuna basarsanız karşınıza bir ekran gelir. Orada sizde 192.168.1.XX şeklinde olan IP'nizi görebilirsiniz. Onu bir yere not edin çünkü birazdan ihtiyacınız olacak.IP'nizi de öğrendikten sonra Xbox 360'ınızı yeniden başlatmayı unutmayın.
3) Xbox 360 SDK Neighborhood'u Kurun
Aşağı indirme linkini bıraktım, oradan setup uygulamasını kurun ve çalıştırın. Tüm adımlara onay verin ve indirin. İndirme işlemi bittikten sonra masaüstündeki kısayolla programı açın ve Add Xbox 360 seçeneğini seçin. Çıkan ekranda Sonraki diyip Xbox 360'ınızın IP'sini girin, aynı ağa bağlı olduğunuzdan emin olun. Bağlandıktan sonra Xbox 360'ınızın depolamasını yönetebilir hale geleceksiniz.4) Oynamak İstediğiniz Oyunu İndirin
Burada önceki rehberde yazdığım kısmı birebir koyacağım.
İlk öncelikle yüklemek istediğiniz oyunun ISO dosyasını bilgisayarınıza yüklemeniz gerekir. Bunun için internette bolca ROM sitesi var. Genişliliği ile güvenilirliği sebebiyle size Megathread kullanmanızı öneririm.
Oyunu indirdikten sonra eğer ZIP veyahut ZAR formatındaysa onu ayıklayın.
ISO2GoD programını, ISO dosyasını Xbox 360'ın okuyabileceği formata çevirirken kullanacağız. Bu programı aşağıdaki linkten indirebilirsiniz.
İndirdiğiniz dosya ZIP veyahut RAR formatında gelecek, onu da aynı şekilde ayıklayınız.
Burada indirdiğiniz Iso2God.exe'yi açmanız gerek. Açtığınızda ise Add ISO kısmına tıklamanız gerek.
Ardından açılan sekmede sırasıyla indirdiğiniz ISO dosyasını ve
5) Oyunu Xbox 360'a Atın
Convert işlemi bittikten sonra oluşan dosyayı kopyalayın ve Hdd1\Content\000000000000000\'a atın.Dosyaları atma işlemi bitene kadar bekleyin. İşlem bittikten sonra Xbox 360'ınızdan istediğiniz oyunu oynayabilirsiniz!
Rehber bu kadardı, okuduğunuz için teşekkürler! Konu limitim açıldığında Xbox'a nasıl Linux yükleyebileceğinizle alakalı bir rehber hazırlamayı düşünüyorum. Hatta Linux dağıtımımız Ubuntu 10.10 olacak.
Son düzenleme: