Kırmızı Ekran Sorunu

• Konuyu başlatan Siya
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 15
  • Görüntüleme 14.417

Siya

Megapat
Arkadaşlar bilgisayarım açıldıktan maksimum 15 dakka sonra tak diye donuyor ve reset atmak zorunda kalıyorum. Genellikle internette gezinirken donuyor, hiç oyun oynarken böyle donduğunu görmedim. Donduğunda ise dikey çizgilerin olduğu bir ekran geliyor ve renk fark etmiyor bazen mavi, bazen yeşil, bazen sarı, bazen de kırmızı bir ekran geliyor.

Az önce yine dondu mesela, ben de daha rahat anlayabilmeniz için fotoğrafını çektim;

Kg8VgZ.jpg

Reset atıp bilgisayarımı açtıktan sonra da böyle bir hata raporu geliyor;

K6PqB3.jpg

Sistemim ise bu;

Anakart: MSI / MS-7636 (alalı 1 sene oldu)
İşlemci: Intel Core i5 650 @ 3.20 (alalı 1 sene oldu)
Ram: 4,00 GB (alalı 2-3 sene oldu)
Ekran kartı: Asus HD 7870 DirectCU II 2GB DDR5 256 Bit (yeni)
PSU: Cooler Master 600 Watt (yeni)

Ben sorunun ramden kaynaklandığını düşünüyorum, sizce neden olabilir?

(Not: Bu sorun tam 1 aydır var.)

Son düzenleyen: Moderatör:
1) C:\Windows\Minidump\ klasöründeki tüm dmp dosyalarını bir klasöre atıp o klasörü rarlayıp bir paylaşım sitesine yükleyin. Link olarak buraya ekleyin.

2) Downloads | AIDA64 Aida64 yazılımı çalıştırın. Açılan uygulamanın üst kısmında bulunan "Rapor" sekmesinden "Hızlı Rapor Tüm Sayfalar--> HTML"yi seçin. Oluşan raporu bir dosya paylaşım sitesine yükleyerek buraya ekleyin.

1) C:\Windows\Minidump\ klasöründeki tüm dmp dosyalarını bir klasöre atıp o klasörü rarlayıp bir paylaşım sitesine yükleyin. Link olarak buraya ekleyin.

2) Downloads | AIDA64 Aida64 yazılımı çalıştırın. Açılan uygulamanın üst kısmında bulunan "Rapor" sekmesinden "Hızlı Rapor Tüm Sayfalar--> HTML"yi seçin. Oluşan raporu bir dosya paylaşım sitesine yükleyerek buraya ekleyin.

Raporlar gelene kadar tahminim: sorun ekran kartında. Garantiye gönderin.

Son 10 dakika içinde 2 kez daha dondu ve reset atmak zorunda kaldım.. Umarım bu mesajı yollamadan kapanmaz tekrar.

Minidump dosyaları; Dosya Upload Dosya Sitesi - Dosya Yükle

AIDA raporu; Dosya Upload Dosya Sitesi - Dosya Yükle

Yalnız AIDA raporu oluşturulurken pc acayip yavaşladı. Bu normal bir şey değil mi?

Ekran kartında sorun olabilir ama sistemsel sorun da mevcut. Öncelikle temiz bir Windows 8.1 kurulumunu yapmanı öneririm. https://www.technopat.net/forum/windows-8-1/29656-windows-8-1-rtm-turkce-indirme-baglantilari.html Zaten sorun sistemsel değilse format sırasında bile yeşil kırmızı çizgiler gelecektir. O zaman servise gönderirsiniz ama öncelikle temiz bir Windows kurulumunu deneyin.

Ekran kartımı 1.5 ay önce falan almıştım. İstanbul'da nereye yollayabilirim bir bilginiz var mı? Ayrıca format sırasında pc bi anda yine aynı şekilde donarsa ne olacak, tekrar açıp dosyalarıma ulaşabilir miyim? Bir de bu forumda illegal paylaşım serbest miydi ki? Windows 8'in linkini attığınıza şaşırdım. Win 8'i ise daha önce başka bir pcde kullandım ve bana çok kullanışsız geldi. Kullananlardan da çok şikayet duymuştum sorunlar çıkıyormuş hep. Siz ne düşünüyorsunuz, iyi mi?

Hangi mağazadan aldıysanız oradan garantiye ulaştirabilirsiniz. Tabiki ulaşırsınız. Harddiski biçimlendirmediğiniz sürece sıkıntı olmaz. Verdiğim link illegal değil. MSDN iso'sudur. Crack, aktivatör içermez.
Ayrıca 8 değil 8.1 kurmalısınız. Windows 7 devri çoktan bitti. Yeniliklere alışmanız lazım. O şikayet duyduğunuz kişiler pcyi kullanmayı bilmeyen kişilerdir.

Hangi mağazadan aldıysanız oradan garantiye ulaştirabilirsiniz. Tabiki ulaşırsınız. Harddiski biçimlendirmediğiniz sürece sıkıntı olmaz. Verdiğim link illegal değil. MSDN iso'sudur. Crack, aktivatör içermez.
Ayrıca 8 değil 8.1 kurmalısınız. Windows 7 devri çoktan bitti. Yeniliklere alışmanız lazım. O şikayet duyduğunuz kişiler pcyi kullanmayı bilmeyen kişilerdir.

Vatan Bilgisayar'dan almıştım kartı. Oraya gideceğim o zaman. Ben de belki Asus'un kendi servisi vardır da oraya giderim diye düşünmüştüm. Bu arada Windows 8.1'i de illegal yollardan indirmeyi düşünüyorum, o kadar para verip orjinal almak bir öğrenci için çok mantıklı değil bence. :) Hatta eğer sağlam bir link varsa pm yoluyla atarsanız sevinirim. Umarım bunları dememin bir sakıncası yoktur forumda. Ayrıca 2 şey soracağım, Windows 8.1'in en önemli artıları, yenilikleri nelerdir? Ve de Windows 8 ile Windows 8.1 arasındaki fark nedir?

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı