Kırmızı ve sarı Switch gateron geek GK61

Daha fazla  
Merhabalar aklımda %60 klavye almak var ve gördüğüm kadarıyla geek GK61 fiyatına göre bayağı iyi. Fakat 2 seçenek arasında kaldım; gateron sarı ve kırmızı Switch. Araştırsam da sarı hakkında pek bir bilgi bulamadım. Oyun oynayacağım ve yazı yazacağım. Hani hangisinin ne artısı ve ne farkı var, bilgisi olan varsa bilgilendirebilirse çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ikisi de linear switch, sari birazcik daha agir kirmizidan. Bu yuzden kirmizi almanizi oneririm, geriye kalan her sey ayni cunku klavye optik. Bende kahverengi switchi var, sirf tactile feedback icin kahverengi almanizi oneririm.

Ikisi de linear Switch, sari birazcik daha agir kirmizidan. Bu yuzden kirmizi almanizi oneririm, geriye kalan her şey ayni cunku klavye optik. Bende kahverengi Switch'i var, sirf tactile feedback için kahverengi almanizi oneririm.

Tactileden kastınız tıklayınca hissetmek değil mi Click gibi? Bir de aynı klavyeyi kullanıyorsanız memnun musunuz ve bu optik Switch'leri farklı yerden alıp değiştirebiliyoruz kolayca değil mi?
@221420 yellow Switch kullanıyordu sanırım. İkisi de linear, sarı daha hızlıydı galiba.
@efedesu

En hızlı klavye gibi bir şeyler gördüm YouTube'da yellow switchti hani anlamadım o yüzden sorma gereği duydum aslında aklımda kırmızı sarı ve kahverengi Switch soru işareti oldu hangisini alsam diye.

Tactileden kastınız tıklayınca hissetmek değil mi Click gibi? Bir de aynı klavyeyi kullanıyorsanız memnun musunuz ve bu optik switchleri farklı yerden alıp değiştirebiliyoruz kolayca değil mi?
Evet, basarken orta kisimlarda hafif bir "klak" sesi cikartiyor. Agustos ayinda almistim, o zamandan beri kullaniyorum ve tuslara basmadan duramiyorum aylardir. Ekstra switch alip degistirebilirsiniz fakat benim su anlik oyle bir planim yok.

Evet, basarken orta kisimlarda hafif bir "klak" sesi cikartiyor. Agustos ayinda almistim, o zamandan beri kullaniyorum ve tuslara basmadan duramiyorum aylardir. Ekstra Switch alip degistirebilirsiniz fakat benim su anlik oyle bir planim yok.

Anladım. Linear ve tactile arasında çok gidip geliyorum. Peki siz nereden almıştınız ve ne kadar sürede elinize ulaştı?

Anladım. Linear ve tactile arasında çok gidip geliyorum. Peki siz nereden almıştınız ve ne kadar sürede elinize ulaştı?
Banggood'dan almistim ben @sodyum ile ayni gunde. O Turkey Direct Mail'i secti ve 1 hafta icinde gelmisti. Ben 1 aya yakin bekledim. Onceden linear switch kullanan biri olarak tactile'a bir kere adim attigimda bir daha geri donemedim. Sadece Cherry MX Red gibi kaliteli linear switchleri kullanirken rahatsiz olmuyorum. Outemu red kullanirken klavyeyi kirip atasim geliyor.

Banggood'dan almistim ben @sodyum ile ayni gunde. O turkey Direct Mail'i secti ve 1 hafta icinde gelmisti. Ben 1 aya yakin bekledim. Onceden linear Switch kullanan biri olarak Tactile'a bir kere adim attigimda bir daha geri donemedim. Sadece Cherry MX Red gibi kaliteli linear Switch'leri kullanirken rahatsiz olmuyorum. Outemu Red kullanirken klavyeyi kirip atasim geliyor.

Anladım. Bende outemu mavi var şu an. Sarı, kırmızı ve kahverengi arasında kaldım. Linear ve tactile arasında nasıl bir avantaj ve dezavantaj var senin için bahsedebilir misin? Ve bangoodda vergi seçeneğini seçtiğimizde fazladan 25 TL verdiğimizde bize vergi gelmiyor değil mi yanlış anlamadım bunu?

Anladım. Bende outemu mavi var şu an. Sarı, kırmızı ve kahverengi arasında kaldım. Linear ve tactile arasında nasıl bir avantaj ve dezavantaj var senin için bahsedebilir misin?
Ritim oyunu oynuyorsaniz benim gibi sarkinin ritmine gore basip basmadiginizi anlayabiliyorsunuz tactile klavyelerde cunku size clicky ses kadar yuksek bir ses olmasa da hafif bir ses ve geri bildirim veriyor. Linear ise birazcik daha sessiz ve basarken geri bildirimi alamiyorsunuz, bastiktan sonra switch seyahat mesafesine ulastiginda o hissi alabiliyorsunuz sadece. Ikisinin de birbirine karsi hiz olarak avantaji yok.

Ritim oyunu oynuyorsaniz benim gibi sarkinin ritmine gore basip basmadiginizi anlayabiliyorsunuz tactile klavyelerde cunku size clicky ses kadar yuksek bir ses olmasa da hafif bir ses ve geri bildirim veriyor. Linear ise birazcik daha sessiz ve basarken geri bildirimi alamiyorsunuz, bastiktan sonra Switch seyahat mesafesine ulastiginda o hissi alabiliyorsunuz sadece. Ikisinin de birbirine karsi hiz olarak avantaji yok.

Anladım teşekkürler. Ritimden kastınız osuysa bende oynuyorum aynen lineara alışabilirim gibi geliyor denediğimde hoşuma gitmişti. Linear denemek istiyorum bu seferlik. Peki sarıya neden kırmızıya göre daha hızlı diyorlar bir bilgin var mı sanırsam kırmızı 45CG iken sarı 50CG.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı