Kış lastiği kullanıyor musunuz?

Kasımın sonunda taktırdım kış lastiklerini. Kesinlikle kendinizin ve başkalarının güvenliği için takılması gerekiyor. Ki İstanbul'da yaşıyorum ben, hava şu an 1 derece ve yerde kar bile yok ancak yaz lastiklerine göre kendini kış lastiğiyle daha güvenli hissettiğini anlamak zor olmuyor.

300K'lık araçlara binip 2-3K lastiklere verememek net pintiliktir.
 
Bu konuda kesinlikle sana katılıyorum. Yaşadığın şehrin önemi büyük. Ben İstanbul'da yaşıyorum en son kar ne zaman tuttuda gördük hatırlamıyorum.
Sadece kar yağdığında değil ki ben de öyle düşünüyordum ama 2 hafta önce acı bir şekilde öyle olmadığını anladım.
İstanbulda yaşıyorum sizin gibi akşam saatlerinde dışarı çıktığımda yoldaki gizli buzlanma sebebi ile fren yapınca kaydım ve öndeki araca çarptım. Dışarda kar filan yoktu oysaki ama hava 4 derecenin altındaydı.
Ben de bu yüzden lastik alıcam sanırım veya artık 5 derecenin filan altında dışarıya çıkmıycam.
 
Ben yazın bile kış lastiği kullanıyorum. Üşenip yazın söktürmedim. Yol tutuş hissiyatına öyle bir alıştım ki artık değiştirmiyorum.
yazın kış lasitği kullanmak ile kışın yaz lastiği kullanma arasında (karsız buzsuz yolda) hiç bir fark yok denebilir.
 
Kış lastiği alırken çok detaylı araştırıp alıyorum her kış çok dikkat ettiğim bir konu. Erzurum da yaşıyorum. Şu an Continental TS870P modelini kullanıyorum memnunum.
4-5 derece oluyor. Araçla da alakası var, Focus yola yapışıyor bildiğin; şimdiye kadar eksikliğini hiç hissetmedim. Karlı yolda bile.
Lastik zemine tutmadıktan sonra altında değil Focus 10 milyon liralık araçta olsa o araç yere tutunamaz. Yola yapışıyor dediğin araba bir kar yağsa yerinden kıpırdamaz.
 
Son düzenleme:
Kış lastiği alırken çok detaylı araştırıp alıyorum her kış çok dikkat ettiğim bir konu. Erzurum da yaşıyorum. Şu an Continental TS870P modelini kullanıyorum memnunum.
Continental'ler çok iyi gerçekten. Önceki arabamda yazın EcoContact, kışın WinterContact TS860 kullanıyordum. Mecbur kalmadıkça başka marka lastik almam.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı