Kış lastiği olarak Michelin vs Condinental

O zaman Michelin daha iyi olur gibi hocam. Continental modelleri daha çok ağır kışlar için bir de daha sert oluyor.
Kafam iyice karisti 😂 Sanirsam ikisi de cok iyi, cunku bazi yerlerde karli buzlu zeminde Condi daha iyi deniyor bazi yerlerde Michelin deniyor, konfor konusundan da Michelin onde oldugu icin sanirsam tekrar fikrim o tarafa dondu.

Teşekkürler hocam.

Nasil yani hocam? Daha mi iyidir Condinental?

Biraz daha arastirdim, sanirsam kuru zeminde Alpin 7 bir tik One cikarken islak ve karli buzlu zeminde condinental hakkinda ciddi bir sekilde olumlu yorumlar var, bu lastik sonucta kisin kullanilacagi icin de biraz Condinental tarafina kaydim diyebilirim siz ne dusunuyorsunuz hocam? @V. Scaletta

Kışın sert hamurlu lastik yol tutmaz. Lastik hamuru ne kadar yumuşak olursa o kadar iyi yol tutar.
Lastik hamurunun yumuşaklığı ile tel sertliği arasında bir oran olması lazım.
Lastik hamuru yumuşak, tel sertliği de ince olursa o zaman yanak dayanımı yüksek olmuyor.
Continental'in kalitesi gereği hem tel hem hamuru ince oluyor. Ufak sürtmelerde dahi büyük hasarlar oluşabiliyor.
Michelin bir tık daha kalın lastik teli ile geliyor. Bu sebeple yanak dayanımı daha fazla oluyor.

Continental
Konfor: A
Yol tutuş: A
Güvenlik: A
Dayanım: B

Michelin
Konfor: B
Dayanım: A

Bana göre sıralama bu şekilde.

Kışın sert hamurlu lastik yol tutmaz. Lastik hamuru ne kadar yumuşak olursa o kadar iyi yol tutar.
Lastik hamurunun yumuşaklığı ile tel sertliği arasında bir oran olması lazım.
Lastik hamuru yumuşak, tel sertliği de ince olursa o zaman yanak dayanımı yüksek olmuyor.
Continental'in kalitesi gereği hem tel hem hamuru ince oluyor. Ufak sürtmelerde dahi büyük hasarlar oluşabiliyor.
Michelin bir tık daha kalın lastik teli ile geliyor. Bu sebeple yanak dayanımı daha fazla oluyor.

Continental
Konfor: A
Dayanım: B

Michelin
Konfor: B
Dayanım: A

Bana göre sıralama bu şekilde.
Yani kisaca oraya buraya surttugumde basim agirmasin istiyorsam Michelin, daha kaliteli yol tutus istiyorsam Condinental ama ciddi farklari yok anladigim kadariyla dogru degil mi?

Yani kisaca oraya buraya surttugumde basim agirmasin istiyorsam Michelin, daha kaliteli yol tutus istiyorsam Condinental ama ciddi farklari yok anladigim kadariyla dogru degil mi?

Aynen böyle hocam.
İstanbul şartlarında Continental 2 defa elimde kaldı.
Gerçekten verimli lastikti ama İstanbul şartları için uzun ömürlü bir seçim olmadı.
Şuan Michelin kullanıyorum. Hem binek hem arazi aracıma taktım, çok şükür memnunum.

Aynen böyle hocam.
İstanbul şartlarında Continental 2 defa elimde kaldı.
Gerçekten verimli lastikti ama İstanbul şartları için uzun ömürlü bir seçim olmadı.
Şuan Michelin kullanıyorum. Hem binek hem arazi aracıma taktım, çok şükür memnunum.
Hocam tekrardan dusundum de bir de benim lastik yanaklari kalin ve kaldirima sifir yanasmayi seviyorum, biraz da yorumlara baktim dediginiz gibi Condinental benim icin biraz sikinti gibi.

Yorumlariniz icin tesekkur ederim, yuksek ihtimalle Alpin 7 alacagim, tecrubelerimi soran olursa bir sure sonra aktaririm.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı