Kısa devre yapan anakart kurtarılabilir mi ?

ahmetirmakcan

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar ben geçen haftalarda 2. el yeni bir PC aldım ve ısındığını fark ettim. Bilgisayarcıya gittim. Bilgisayara aşırı termal macun sürülmüş ve bilgisayar açılırken termal macun ana karta gelip kısadevre yaptırmış. Sizce kurtarabilir miyim ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartı statiklendirmeyecek ve hasar vermeyecek bir bez vs. ile temizleyebilirsen temizlemeyi dene dostum.

Bilgisayarcı derken? Şu camına 25 TL'ye format atılır yazanlar mı? Eğer öyleyse direk tekrar götür ve sorunu çözmesini iste. Ayrıca anakartın garantisi devam ediyorsa, servise verebilirsin.

Yeni birşey öğrenmek ne güzel .

Termal macun elektriği iletmez zannediyordum.

Soruna gelince anakart eğer yanmışsa geçmiş olsun. Tamiri baya zor diye duymuştum. İnşallah temizleyince düzelir.

Not: İlk mesajda pc demişsin ama dizüstü:notebook bölümünde konu.

Evet bakkal bilgisayarcıya götürdüm çünkü bilgisayarım yanma konumuna gelmişti ve sadece o bilgisayarcıyı bulabildim.
2.ci el aldığım için ilk kulanan kişi termal macunu çok sürümüş ve bilgisayarı açınca bütün termal macun anakarta akmış ve kısa devre yaptırmış. Benim sorum sadece şuydu Onarılabilirmi onarılırsa sizce ne kadar tutar?
Not: Bilgisayar Acer Aspire v3-571g

Sorunun doğru şekilde karşılığını bulabilmen zor.

Bence şu yolu izle, ya kartı temizleyip çalıştırmaya çalış ya da çıkma veya sıfır kart fiyatlarını öğrenip tamirciden tamir ücretini öğrenerek kıyaslama yap. Ona göre karar ver.

Örnek olarak: Aspire V3 571g i7 Anakart - Sanalpazar.com

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı