İnceleme Kısa İnceleme: Reventure

pixeliko

Hectopat
Katılım
16 Haziran 2021
Mesajlar
3.211
Makaleler
16
Çözümler
2
Yer
Türkiye
Aslında incelemesini oyunu bitirdikten sonra yapmayı planlıyordum ama Steam indirimleri yarın biteceğinden şimdiden yapayım bitmeden alan alsın diye düşündüm. Bu yüzden oyunu henüz bitirmiş değilim ama hakkında fikir sahibi olacak kadar oynadım. Okuyacak herkese şimdiden teşekkürler.

KISA İNCELEME: REVENTURE


1669650796379.png


1669650946089.png


Reventure. Pek de göz alıcı olmayan, hatta kimileri için rahatsız edici bile sayılabilecek düzeyde kötü pixel-art grafiklere sahip minik bir bağımsız oyun.

Oyunun hikayesi gayet basit. Kahramansın, git prensesi kurtar. Bu kadar. Biz de çıkıyoruz küçük evimizden, başlıyoruz prensesi aramaya.

Oyunun asıl eğlenceli kısmı, 101 farklı sonu bulunması ve bu sonların her birinin birbirinden farklı saçma şekillerde olabilmesi. Ben şu an 30 tane falan son buldum, o kadar farklı, o kadar absürt şeyler var ki. Normalde bu olay olmasa açıp 10 dakika oynamayacağınız oyun, sizden vaktinizi çalmayı başarıyor. Güzel bir mizahı var.

Oynanış olarak bir beklentiniz olmasın, hikayesiyle aynı basitlikte. Farklı farklı silahlar mevcut, kılıçtır kalkandır. Yukarı tutunmanızı sağlayan kanca, bomba. Düşmanlara zarar vermeyen kalp. Bu silahları kullanınıza göre farklı sonlar elde edebiliyorsunuz, hatta çok fazla silah aynı anda alırsanız ağırlığı kaldıramayıp öldüğü bile oldu. Bunu hiç beklemediğimden baya hoşuma gitmişti mesela görünce.

Karakteriniz öldüğünde, nasıl öldüğüne bağlı olarak aynı kişiyi kafası ezilmiş halde görüp kontrol etmeye başlayabilirsiniz. Ya da onun kayıp kuzeni yıllar sonra evine gelmesi ve aynı maceraya çıkmasını da görebilirsiniz. Oyunu güzel yapan bu tarz saçma şeyler.

Reventure, sanırım şu an 3,50 liraya bulabileceğiniz çerezlik keyifli bir oyun. Ayrıca türkçe dil desteği de mevcut. Fazla beklentiniz olmazsa, oynadığınız süre boyunca eğlenirsiniz. Zaten çok uzun da sürmüyor. Göz atmanızı tavsiye ederim, buraya kadar okuduysanız da ayrıca teşekkür ederim.
 

Geri
Yukarı