Termal macun tüm pinlere sürülüp yamultulduktan sonra sistem açılmıyor

micah7775

Decapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Anakart
MSI B450M-A Pro Max
İşlemci
AMD Ryzen 5 5600X
Merhaba arkadaşlar, bilgisayarıma termal macun almıştım. İşlemciyi çıkartıp sürecekken acil işim çıktı kasayı açık bir şekilde bırakıp gitmek zorunda kalmıştım, ama misafir çocuğu ben gelene kadar işlemcinin soketine ve bütün pinlere termal macun sürmüş ve işlemcinin birkaç pinini bükmüş. Bugün soketi ve pinleri temizledim iyice, hatta bükülmüş pinleri de düzelttim, BIOS pilini de çıkarttım taktım ama bilgisayara hiç elektrik gelmiyor. Ne yapmalıyım? Teknik serviste staj gördüğümden az çok anlıyorum bazı şeylerden.

Son düzenleyen: Moderatör:
Muhtemelen pinleri düzeltirken kökten sorun vermiş olabilirsiniz. Anakartın yuvasına ve işlemcinin pinlerine yakın Zoom yaparak bir kontrol edin. Eğer problem görünüyorsa her ikisi içinde geçmiş olsun. Misafir'i arayarak yeni ürünleri temin etmesini isteyin.

Muhtemelen pinleri düzeltirken kökten sorun vermiş olabilirsiniz. Anakartın yuvasına ve işlemcinin pinlerine yakın Zoom yaparak bir kontrol edin. Eğer problem görünüyorsa her ikisi içinde geçmiş olsun. Misafir'i arayarak yeni ürünleri temin etmesini isteyin.

İşlemci soketini iyice temizledim bütün delikler açıldı. Güzelce de kuruttum işlemciyi de temizlemiştim kurutmuştum. Dediğiniz gibi zoomlayarak da kontrol ettim sokette sorun yok. Pinleri de kendimce düzelttim kürdanla.

Anakarta falan zarar gelmemesi önemli benim için yoksa işlemciyi zaten değiştirmeyi düşünüyordum.

İşlemci soketini iyice temizledim bütün delikler açıldı güzelcede kuruttum işlemciyide temizlemiştim kurutmuştum dediğiniz gibi zoomlayarakta kontrol ettim sokette sorun yok pinleride kendimce düzelttim kürdanla, Anakarta falan zarar gelmemesi önemli benim için yoksa işlemciyi zaten değiştirmeyi düşünüyordum.

O zaman bir teknik servise götürüp danışın. Fazla kurcalama yapmadan. :)

İşlemci soketini iyice temizledim bütün delikler açıldı güzelcede kuruttum işlemciyide temizlemiştim kurutmuştum dediğiniz gibi zoomlayarakta kontrol ettim sokette sorun yok pinleride kendimce düzelttim kürdanla, Anakarta falan zarar gelmemesi önemli benim için yoksa işlemciyi zaten değiştirmeyi düşünüyordum.
Anakartın başına başka olaylar bile gelmiş olabilir. Direk komşudan yeni ürünleri isteyin. Tam çıldırmalık olay gerçekten.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı