Kısa sürede öğrenilip yurt dışına gidilecek yazılım alanı önerisi

cyber09

Femtopat
Katılım
30 Nisan 2022
Mesajlar
72
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek lisesi veri tabanı programcılığı mezunuyum. İngilizcem orta seviye ve üst seviye arasında. Önerilerinizi bekliyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

Türkiye'de RPA, veri madenciliği ve yapay zeka alanlarında daha fazla iş olanakları oluşmaya başladı. Veri madenciliği eğitiminize de uygun gibi görünüyor. Alternatif olarak uygulama back-end kodlama konularını öğrenebilirsiniz. Ancak çok güçlü bir CV'niz ve github yayınlarınız bulunmuyorsa iş bulmakta zorlanabilirsiniz.
 
Ingilizcem orta-ust arasinda demissin. Ingilizce konusamiyorsan, gorusmelerde eeeee,iiiiiii diye kekemeye bagliyorsan gitme sansin yok. Bu ilk tavsiyem.

Ikinci tavsiyem de, yurt disina kolay giden alan olmadigi bilgisi. Yaptigin iste, yurt disindaki firma icin digerlerinden iyi tercihsen kaparsin isi.

US ve EU icin veri politikasi onemli oldugundan, ozellikle DS ya DBA gorevlerini yabanci uyruklulara vermeye cekinirler. Benim musteri datasi uzerinde calismam gerektiginde ozel izin almislardi, sadece isim - soyisim ve email gorecek olmama ragmen.

Ozet olarak yaptigin iste standart bir Hollandalidan iyiysen Hollanda'da isin hazir demektir. Cunku Hollandali kurum ahmak degil, standart Hollandali'ya 10K Euro verecegine sana 6K Euro teklif ederek oraya goc edeceginin onlar da farkinda : )
 

Geri
Yukarı