Kısa süreli nakit para ihtiyacı nasıl karşılanır?

Bundan 6-7 sene önce benim başıma gelmişti İstanbul'da. Kullandığımız tuvaletin sifonundan ses geliyordu ama sanıyordum üst kattan hiç açıp bakmadım. Düşün tuvalet sifonunu dolduran boru ne kadar su akıtabiliyorsa 30 gün boyunda hiç durmadan akmış.

Ay sonunda 350 TL fatura gelmişti, ki o zamanlar normal kullanıma 15-20 TL maksimum ödüyordun. İtirazda bulununca sallamamışlardı su saati sağlam diye. Senlik bir kullanım varsa alıyorlar o parayı.
O kadar su nereye gidiyordu peki? Tuvaletin içine mi?
 
2 ayda 5 bin TL fatura gelmesi için su sızıntısından sizin fark etmeme imkaniniz olmaması gerek. Sizi geçtim bütün apart fark etmesi lazım.
 
Kaç kişilik bir apart bu? Giderleri ortak girin eğer fazla kişiyse. Apartın mantığı o zaten. Onun dışında söylenecek söz yok. Fatura ödemek için kredi çektiren sistem. Bir de bildiğim faturalar kiraya dahil oluyor apartta. En azından ben öyle kaldım. Bildiğiniz halde keşke vanayı kapatsaydınız sadece kullanımda açsaydınız. Ayrıca tamir maaliyetini faturadan düşebilirsiniz. Sonuçta sizin değil apart.
 
O sifon su çekerken deli gibi ses çıkarıyor. Farketmemenize şaşırdım.

O tuvalet alaturka olduğundan kullanmıyorduk tepesinde de geniş bir tahta parçası kapalıydı. Depo gibi ıvır zıvır koyalım diyerek. Diğer katlarda kullandıklarından oradaki su sesi duyulurdu. Geceleri birkaç kere şüphelendim su sesi niye kesilmiyor diye de aklıma ilk gelen belki komşulardan birinin bozulmuş olabileceği oldu.

Fatura sağ olsun güzel girmişti o zaman kombiyi köklediğimiz aylarda bile 250 TL doğalgaz ödüyordum, 350 TL su faturasını sen düşün.
 
Diyelim ki bankadan kredi çektin, öğrenci olarak her ay ödemeleri nasıl yapacaksın? 5 taksit yapsan aylık faiziyle 1.000TL küsür para ödemen gerekecek. Taksit sayıları arttıkça faiz de artacak. Aç, susuz duracak değilsin. Ödemeleri yapamazsan daha çok borca gireceksin. Öğrenci olduklarından dolayı arkadaşların da fazla borç veremez. Döngüye girersin. O yüzden ailene durumdan bahsetmen gerekiyor. Yoksa aylarca harçlıklarla hem borç ödeyecek, hem de günü kurtarmaya çalışacaksın. Ayrıca fatura itirazı yaparak şansını dene.
 
Akbank kampanyası için 5 bin tl lazım 2 dklık mevzu için yani hesapta gözüküp geri çekip yatırıcam,kredimi ? Nakit avansmı yoksa kredi kartındanmı çekmek mantıklı ?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı