Kısayol Simgelerindeki Kalkan Sorununun Çözümü

Merhaba arkadaşlar kısayol simgelerinin üstündeki güvenlik simgesi benim canımı sıkıyordu ve ne yaparsam yapayım düzeltememiştim. sonrasında yabancı forumlarda gezerken bir kaynakta birinin yaptığı çözümü gördüm ve benimde işimi gördü ve sizin lede bunu paylaşmak istedim. Çözüm şöyle:
  1. NirCmd - Windows command line tool bu sitenin en altındaki indirme linkinden 32 yada 64bit hangisi uyumluysa indiriyoruz.
  2. İndirdiğimiz .zip uzantılı dosyayı açıp oradaki 2 adet .exe uzantılı dosyayı alıp Windows klasörüne atıyoruz.
  3. Hangi simgeden kalkan işaretini kaldırmak istiyorsanız sağ tıklayıp özellikleri açın.
  4. Simge değiştire tıklayıp hiçbir şey yapmadan tamama tıklıyoruz.
  5. Hedefteki yazının başına şunu yapıştırıyoruz : nircmd elevate
  6. Uygula diyoruz ve kapatıyoruz hepsi budur. Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana, iyi günler :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim birkaç programda o kalkan gitmiyor. Yaptım ama işe yaramadı. Hedefteki yerin neresine yapıştıracağız bunu? Yazının başına derken? Hedefi şaşırıyor bu sefer kabul etmiyor.

Hocam ilk önce arkadaşın dediği gibi uyumluluktan yönetici olarak çalıştır tuşunda tik varsa kaldırın. Sonra benimkini yapın ve hedefin başına yapıştırıyorsunuz: "nircmd elevate hedefadresi" böyle olacak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı