Kısıltlı Bütçe ile Oyun Bilgisayarı Toplama Tavsiyesi

Kısıtlı bütçe ile ekran kartını çıkarttım fiyattan bu benim kısıtlı bütçem. 5.000 - 10.000 TL arası oyuncu bilgisayarları ile 1.000 TL ye aldığım 3 parçaya ben kısıtlı bütçe derim.

Ve değerlendirmeleri yapacağım senin sistemi de düşünüyorum aslında ilk başta AMD toplamak vardı ama aklımı karıştırdılar.

Kısıtlı bütçe ile ekran kartını çıkarttım fiyattan bu benim kısıtlı bütçem. 5.000 - 10.000 TL arası oyuncu bilgisayarları ile 1.000 TL ye aldığım 3 parçaya ben kısıtlı bütçe derim.

Ve değerlendirmeleri yapacağım senin sistemi de düşünüyorum aslında ilk başta AMD toplamak vardı ama aklımı karıştırdılar.

Şuan İntel en iyi seçenek gibi bence. Tamamen seçimlerinize bağlı.

Ben kendi sistemimi alırken 3 ay düşündüm. :melek:
Aldıktan sonra yanıltmadıda.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hangisi 400 TL ? İyi bakın. 281 TL olmasın. Ayrıca DDR 4 sistem anakartları normal.
Performansa tabikide etkisi var. :) Bunca mühendisliği çöpe attınız tebrikler.
200 Tl Anakart alınır; 1,200 Tl anakart boşa giden para performansa katkısı yok zinhiniyeti ile bakarsanız yanılırsınız.
Daha konuyu incelememişsiniz birde yorum yapıyorsunuz.
Yorumumu öncelikle gözünle okumanı tavsiye ederim. Sonrasında da cümlede geçen "yok denebilir" kelimelerine dikkat etmeni tavsiye ederim. Oyunlardaki performansa anakartın etkisi yok denebilir. Çünkü belirleyici etkenler ekran kartı, işlemci, ram bileşenleri ve çözünürlük faktörüdür. Konunun ilk başında arkadaşın kurduğu sisteme atıfta bulunarak bu yorumu yaptım. Ayrıca mesajımda muhattap olarak arkadaşı aldım aradan neden fırladın onu da anlamış değilim yanlış bulduğun bir görüş vardıysa da adamakıllı bir eleştiri yapsaydın bari.

Ben olayı tam kavrayamadım galiba kardeşim :) Bütçe değişti sanırım. Net bütçen nedir ve bu bütçeye hangi bileşenler dahil?

Yorumumu öncelikle gözünle okumanı tavsiye ederim. Sonrasında da cümlede geçen "yok denebilir" kelimelerine dikkat etmeni tavsiye ederim. Oyunlardaki performansa anakartın etkisi yok denebilir. Çünkü belirleyici etkenler ekran kartı, işlemci, ram bileşenleri ve çözünürlük faktörüdür. Konunun ilk başında arkadaşın kurduğu sisteme atıfta bulunarak bu yorumu yaptım. Ayrıca mesajımda muhattap olarak arkadaşı aldım aradan neden fırladın onu da anlamış değilim yanlış bulduğun bir görüş vardıysa da adamakıllı bir eleştiri yapsaydın bari.

Ben olayı tam kavrayamadım galiba kardeşim :) Bütçe değişti sanırım. Net bütçen nedir ve bu bütçeye hangi bileşenler dahil?

Bütçe 1200-1400 TL arası şu an bir de aklıma DDR4 sistemler girdi. Parçalara şu anlık Anakart İşlemci RAM dahil

Arkadaşım; 400 Tl'lik bir öneri yok bu konuda? Hala neyi tartışıyorsun? Nasıl takip ettiğin belli.

Ayrıca tam olarak ne yazdığını biliyorum. Zaten ona cevap verdim; yine aynı cevabı veriyorum.
"Anakartın performansa etkisi yok denebilir" diyorsun ya; Yok değil var diyorum; hemde çok var diyorum.

:eek: " Anakartın performansa etkisi yok denebilir"; Bu yazı bilgisayar kültüründeki eksigi belirtir.
Nasıl bir bilgisizliktir; nasıl hala üstüne basa basa savunuyorsun bunu. Az araştır gel; Lütfen.

En basit örneği; Güçlü sistem topluyorsan Anakart dayanıklı olması gerek. Özel soğutma sistemleri olması gerek. Veri aktarım hızları, Çip Setleri işlemci desteğine sahip olması gerek.

Teknoloji sürekli geliyor ve değişiyor. Ufkunu açman gerek. Senin bu dediğin 10 sene önceydi.
Kaliteli Markanın en ucuzunu al geç prensibi artık geçersiz.

Dahada yorum yapmayacağım sana.

Son düzenleyen: Moderatör:
Elimde MidT ATX Kasa, 600W PSU ve Dvd yazıcı var. Anakart işlemci ve ram almam gerekecek. İ5 6600K işlemci, MSI H110M PRO-VD anakart ve Kingston HyperX Savage 2666 mhz RAM almayı planlıyorum DDR4 olarak.

Sana bu parçaları öneririm. R9 380 veya GTX 960 civarı bir şey takacaksın sanırsam sistem mükemmel olur :)
Eki Görüntüle 122629

Bence daha fazla uzatmaya gerek yok. @Yusuf Ensar Ertan dün gece bir kaç bilgilendirme yaptı ona istinaden fikrim şu an DDR4 sistemlere doğru kaydı.
Yukarıdaki sistemi gördün mü bilmiyorum hiç yorum yapılmamış hakkında. Bunu alman en hayırlısı olacaktır bence.

Yukarıdaki sistemi gördün mü bilmiyorum hiç yorum yapılmamış hakkında. Bunu alman en hayırlısı olacaktır bence.

Tabi ki güzel sistem ama 6600K eğer ileride OC düşünürsem bana daha çok avantaj sağlamaz mı?
Bir de sistemin nerede toplandığını çözemedim benim baktığım sitelerde 100 TL daha fazlası çıkıyor.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı